MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Σήριαλ Killer#1: Όλοι τσιμπούν νούμερα από τις Άγριες Μέλισσες

Μια στήλη για να σχολιάζουμε κάθε εβδομάδα τα τηλεοπτικά δρώμενα, αλλά και τις τηλεθεάσεις των δημοφιλών σειρών και εκπομπών.

Monopoli Team

Η φετινή χρονιά είναι, όπως φαίνεται, η χρονιά της τηλεόρασης και μια στήλη για τα τηλεοπτικά νέα δε θα μπορούσε να λείπει.

Τα κανάλια μετά από πολλά χρόνια αποφάσισαν και επένδυσαν σοβαρά στην ελληνική μυθοπλασία, ενώ για τις ανάγκες τους στρατολόγησαν εξαιρετικά ταλαντούχους και κατά βάση θεατρικούς ηθοποιούς. Το στοίχημα βγήκε και πλέον οι τηλεοπτικές σειρές «κρατούν» στους δέκτες τους μία μεγάλη μερίδα κοινού. Σε επίπεδο εκπομπών πάλι υπάρχει μία ισορροπία, ενώ διακρίνεται μία ξεκάθαρη ροπή των παρουσιαστών προς το life style.

Οι Άγριες Μέλισσες «τσίμπησαν» για τα καλά

Κανείς δεν μπορεί να μην υποκλιθεί στην έμπνευση που είχαν οι υπεύθυνοι της μυθοπλασίας του Αντ1 να κάνουν καθημερινή σειρά ένα σενάριο εποχής τραβώντας έτσι μία κόκκινη γραμμή στις μέχρι πρότινος βαρετές καθημερινές σαπουνόπερες. Η Μαρία Κίτσου ήταν η μεγάλη αποκάλυψη, καθώς έφερε στην τηλεόραση μία ποιοτική θεατρική αύρα, ενώ το ίδιο εξαιρετικοί είναι και οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές, αποφεύγοντας τις κραυγαλέες υπερβολές και εμμένοντας σε καθαρά ρεαλιστικές ερμηνείες.
Το τηλεοπτικό κοινό ξενυχτά κάθε βράδυ προκειμένου να δει τη σειρά-φαινόμενο που σαρώνει κάθε φορά σε τηλεθέαση. Όχι δεν είναι τυχαίο, που το Διαφάνι έχει γίνει το αγαπημένο «αμαρτωλό» χωριό της ελληνικής τηλεόρασης.

Περασμένα μεγαλεία και ….τιμές

Το μεγαλύτερο ίσως χαμένο στοίχημα της φετινής τηλεοπτικής σεζόν είναι η επιστροφή του εμβληματικού «Λόγω Τιμής» της Μιρέλλας Παπαοικονόμου και του Λάμπη Ζαρουτιάδη που δεν τσουλάει ούτε στην… κατηφόρα. Είναι απορίας άξιον πώς η συγκεκριμένη σειρά είναι τόσο κακή τόσο σε επίπεδο σεναρίου και διαλόγων όσο και σε επίπεδο σκηνοθεσίας. Κανείς δεν μπορεί να ταυτιστεί με την προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική εξέλιξη των πρωταγωνιστών. Και πώς να μπορέσει άλλωστε όταν βλέπει τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη σε ρόλο μεγιστάνα μεγαλοδικηγόρου, να διαθέτει βιλάρα επικών διαστάσεων και ένστολες υπηρέτριες….

Στο ντιβάνι με την… Ελεονώρα Μελέτη

Άκρως ψυχαναλυτικές είναι φέτος οι συνεντεύξεις που παίρνει από τους καλεσμένους της η Ελεονώρα Μελέτη στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» στο κανάλι του Alpha. Δίνει μεγαλύτερη βάση στο να ακούει τον συνεντευξιαζόμενο παρά στο να μιλάει, δεν τον βομβαρδίζει ποτέ με ερωτήσεις, ακολουθεί τη ροή σκέψης του και προσπαθεί να τον «ξεκλειδώσει». Και τα καταφέρνει μια χαρά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συνέντευξη που πήρε στην Ελένη Ράντου, η οποία για πρώτη φορά αποκάλυψε πως όταν ήταν έγκυος έφυγε από το σπίτι που ζούσε με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, αλλά και αυτή του Φώτη Σεργουλόπουλου, όταν εξομολογήθηκε την περιπετειά του στον στρατό και τον φόβο που του προκαλούσε ένας φαντάρος από την Κρήτη. Το ίδιο συγκλονιστική ήταν και η εξομολόγηση της Άσπας Τσίνα, την οποία γνωρίσαμε μέσα από το Fame Story 1, για τη μάχη που δίνει με τον καρκίνο.

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου αναγεννήθηκε σαν τον… Φοίνικα


Ο θυμόσοφος λαός λέει πως «μαζί με τον βασιλικό, ποτίζεται και η γλάστρα». Και ως ένα σημείο, αυτό ισχύει στην περίπτωση του Γρηγόρη Αρναούτογλου, ο οποίος κάθε Τετάρτη και Πέμπτη βράδυ παίρνει ένα ισχυρό lead in από τις «Άγριες Μέλισσες» και εν συνεχεία καταφέρνει και κρατά τα υψηλά νούμερα τηλεθέασης σε όλη τη διάρκεια της εκπομπής. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει σημειώσει εντυπωσιακά ποσοστά τηλεθέασης, στέλνοντας την «απέναντι» Ελεονώρα Μελέτη σε δυσθεώρητα νούμερα κάτω από τη… βάση. Να σημειώσουμε πως φέτος στο The 2night Show στον Αντ1 εξαιρετικά σημαντική προσθήκη αποτελούν τα βίντεο του Βαγγέλη Περρή που έφεραν στην εκπομπή αέρα… «ΌΛΑ». Μοναδική παραφωνία; Το γεγονός πως ο Γρηγόρης επιμένει στην κλασική συνταγή των light ερωτήσεων και δεν αφήνει τον καλεσμένο κάποιες φορές να αρθρώνει… λέξη. Κι επειδή ξεκινήσαμε με παροιμία, θα κλείσουμε με άλλη μία: ο Γρηγόρης μέχρι στιγμής εφαρμόζει το «βρήκαμε παπά, ας θάψουμε πένε-έξι». Που σημαίνει πως αφού οι «Μέλισσες» πουλάνε, κάθε εβδομάδα έχει κι έναν καλεσμένο από τη σειρά. Αμ πως, να πάει ανεκμετάλλευτος ο «θησαυρός»;

Ο Νίκος Χατζηνικολάου πάει να «φάει» τη δουλειά από την… Τατιάνα Στεφανιδου


Επέστρεψε και το «Ενώπιος Ενωπίω» και ο Νίκος Χατζηνικολάου από την πρώτη κιόλας εκπομπή με καλεσμένο τον Κυριάκο Μητσοτάκη έδειξε τις προθέσεις του: δε θέλει ακόμη μία αυστηρά πολιτική εκπομπή, αλλά μία πιο lifestyle. Απέναντί του, λοιπόν, έχουν βρεθεί από καλλιτέχνες, (Αιμίλιος Χειλάκης, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Σταμάτης Φασουλής), μέχρι πολιτικοί (Γιάνης Βαρουφάκης παρέα με τη Δανάη Στράτου) και κάθε φορά βγάζει κι ένα θέμα ικανό να αναλυθεί την άλλη ημέρα μέχρι και στο πάνελ της Κατερίνας Καινούργιου. Α, κι επειδή οι «Άγριες Μέλισσες» είναι ο «Μίδας» του ΑΝΤ1, δεν θα μπορούσε ο Νίκος Χατζηνικολάου να μην καλέσει το βαρύ πυροβολικό της σειράς, όπως η Κάτια Δανδουλάκη και ο Γιάννης Στάνκογλου. Πάντως, έχουμε να σημειώσουμε πως ο παρουσιαστής τις… κατέχει τις προσωπικές συνεντεύξεις κι έτσι που το πάει, θα «φάει» τη δουλειά ακόμη και από την… Τατιάνα Στεφανίδου!

Τα όμορφα μοντέλα, όμορφα ξεκατινιάζονται

Ή αλλιώς, καλώς ήλθατε στον θαυμαστό κόσμο του GNTM 2. Γιατί μπορεί ως κόνσεπτ να θέλει να βρει το επόμενο next top model της Ελλάδας, όμως, ειδικά ο φετινός κύκλος, είναι η αποθέωση του ριάλιτι. Και σχεδόν σε κάθε επεισόδιο γίνεται του… ξεκατινιάσματος ανάμεσα στα επίδοξα μοντέλα. Θα αφήσουμε για την ώρα ασχολίαστες τις δοκιμασίες που υποβάλλονται τα μοντέλα σε πολλές από τις φωτογραφήσεις. Βέβαια, η συνταγή αυτή έχει απήχηση, αφού το GNTM σημειώνει εντυπωσιακά νούμερα τηλεθέασης, ειδικά στις ηλικίες 18-54, αποδεικνύοντας πως το ριάλιτι είναι… πολύ σκληρό για να πεθάνει!

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b