MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ντον Κάρλο στην ΕΛΣ: Οι πρώτες φωτογραφίες & το making of video από τις πρόβες

Ο Ντον Κάρλο, η σημαντικότερη όπερα του Βέρντι, παρουσιάζεται, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μια εντυπωσιακή παραγωγή, με τα εισιτήρια και για τις 8 παραστάσεις να έχουν ήδη εξαντληθεί!

| Φωτογραφίες: Α. Σιμόπουλος
Monopoli Team

Ο Ντον Κάρλο πρωτοπαρουσιάστηκε στο Κόβεντ Γκάρντεν το 2008, αποτελεί μια συμπαραγωγή της Βασιλικής Όπερας του Λονδίνου, της Μετροπόλιταν Όπερας της Νέας Υόρκης και της Εθνικής Όπερας της Νορβηγίας (Όσλο) και υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝτον Κάρλο, του Τζουζέππε Βέρντι στην Εθνική Λυρική Σκηνή12.09.2018

Για τον Ντον Κάρλο, τον οποίο διευθύνει ο διακεκριμένος αρχιμουσικός Φιλίπ Ωγκέν, η ΕΛΣ έχει εξασφαλίσει μια διανομή κορυφαίων πρωταγωνιστών διεθνούς επιπέδου.

Η υπόθεση της όπερας δεν έχει μεγάλη σχέση με ιστορικά γεγονότα, αλλά αντιθέτως μπλέκει πραγματικά με φανταστικά πρόσωπα και εκτυλίσσεται παράλληλα σε δύο επίπεδα. Το πρώτο αφορά τα συναισθήματα του Ντον Κάρλο, διαδόχου του θρόνου της Ισπανίας, για την Ελισάβετ των Βαλουά, η οποία, ενώ αρχικά προοριζόταν για εκείνον, τελικά για πολιτικούς λόγους παντρεύτηκε τον πατέρα του Φίλιππο Β΄. Το δεύτερο είναι πολιτικό και αφορά τον αυταρχικό τρόπο με τον οποίο διοικούσαν οι Ισπανοί τη Φλάνδρα.

Δείτε εδώ το making of video με πλάνα από τις πρόβες της παραγωγής:

Οι πρώτες φωτογραφίες της παράστασης:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

8, 13, 15, 19, 21, 28 Δεκεμβρίου 2019 & 2, 5 Ιανουαρίου 2020
Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ώρα έναρξης 19.00 (Κυριακές 18.30)

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b