MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ανακοινώθηκε το θέμα του Met Gala 2020

«About Time: Fashion and Duration»: Το Metropolitan Museum of Art στη Νέα Υόρκη ανακοίνωσε το θέμα του πολυαναμενόμενου Met Gala για το 2020 και της έκθεσης μόδας που θα τo συνοδεύσει.

Monopoli Team

Εμπνευσμένη από τον Γάλλο φιλόσοφο Ανρί Μπεργκσόν του 20ου αιώνα, σχετικά με τη ροή του χρόνου, η έκθεση θα εξετάσει το χρονοδιάγραμμα της υψηλής ραπτικής στην γυναικεία μόδα, τα τελευταία 150 χρόνια (από το 1870 μέχρι σήμερα), που συμπίπτει και με τη 150ή επέτειο του Met Gala.

Την ίδια στιγμή, το σόου θα εξερευνήσει τη σύνδεση της μόδας με τον Χρόνο, μέσα από το πρίσμα των γραπτών της Βιρτζίνια Γουλφ που θα λειτουργήσει, σαν συγγραφέας – «φάντασμα».

View this post on Instagram

It’s that time! ?️ ? Thrilled to announce the @metcostumeinstitute spring 2020 exhibition, “About Time: Fashion and Duration,” opening ‪May 7 with the #MetGala ‪on May 4. #MetAboutTime will trace fashion from 1870 to today along a disruptive timeline, as part of The Met’s 150th anniversary celebration. ⁣ ⁣⁣⁣ ⁣⁣ Employing philosopher Henri Bergson’s concept of la durée—time that flows, accumulates, and is indivisible—the show will explore how clothes generate temporal associations that conflate the past, present, and future. The concept will also be examined through the writings of Virginia Woolf, who will serve as the “ghost narrator” of the exhibition. ? Learn more at the link in bio.⁣ ⁣⁣⁣ ⁣ This exhibition is made possible by @LouisVuitton. Additional support is provided by @CondeNast. ⁣ ⁣ ? David Bailey (British, born 1938). Surreal, 1980. © David Bailey. #TheMet #CostumeInstitute #Met150

A post shared by The Met (@metmuseum) on

Πιο συγκεκριμένα, κύρια πηγή έμπνευσης για το θέμα της λαμπερής βραδιάς, καθώς και της αντίστοιχης έκθεσης, είναι η ταινία της Sally Porter του 1992 με τίτλο «Orlando», βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Βιρτζίνια Γουλφ.

Σε μια σκηνή στην ταινία, η πρωταγωνίστρια Τίλντα Σουίντον προσπαθεί να διασχίσει έναν λαβύρινθο φορώντας μία τεράστια τουαλέτα robe à la Francaise από τον 18ο αιώνα και όταν τελικά τα καταφέρνει, βρίσκεται στην Βρετανία του 1850. Από εκεί συγκεκριμένα προήλθε και η ιδέα για θέμα της φετινής διοργάνωσης.

«About Time: Fashion and Duration»

«Η μόδα είναι ανεξίτηλα συνδεδεμένη με τον χρόνο», λέει ο επικεφελής του Ινστιτούτου Κοστουμιών του μουσείου MET, Άντριου Μπόλτον«Όχι μόνο αντανακλά και αντιπροσωπεύει το πνεύμα των καιρών, αλλά αλλάζει και αναπτύσσεται με τον χρόνο, λειτουργώντας σαν ένα εξαιρετικά ευαίσθητο και ακριβές ρολόι. Μέσα από μία σειρά χρονολογιών, η έκθεση θα χρησιμοποιήσει την ιδέα της διάρκειας για να αναλύσει τις παροδικές στροφές και συσπάσεις της ιστορίας της μόδας». 

Λαμβάνοντας υπόψιν το χρονικό εύρος των 150 χρόνων της μόδας, θα είναι σίγουρα εντυπωσιακό το κόκκινο χαλί του 2020, με τους προσκεκλημένους να μπορούν να ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο, μέσα από αρκετούς αιώνες μόδας.

Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση θα έχει σκοπό να μας κάνει να αντιμετωπίσουμε αλλιώς την ιστορία της μόδας, παρουσιάζοντας 160 διαφορετικά γυναικεία φορέματα σε δύο μεγάλες κατηγορίες. Στην μία αίθουσα θα υπάρχουν μόνο μαύρες εμφανίσεις ενώ στην δεύτερη μόνο λευκές, με πινελιές χρώματος.

Η πασίγνωστη Βρετανίδα σχεδιάστρια Ες Ντέβλιν θα είναι υπεύθυνη για το design του σόου ενώ οικοδεσπότες του γκαλά θα είναι οι Άννα Γουίντουρ, Nicolas Ghesquière (Louis Vuitton), Έμα Στόουν, Μέριλ Στριπ και Λιν Μανουέλ Μιράντα.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 7 Μαΐου έως τις 7 Σεπτεμβρίου, ενώ το γκαλά θα γίνει λίγες ημέρες νωρίτερα, όπως είθισται, το απόγευμα της 4ης Μαΐου.

Περισσότερα από Τι Νέα;
VIMA_WEB3b