MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

“Irrationalities”: Κυκλοφόρησε το 4ο προσωπικό άλμπουμ του Πέτρου Κλαμπάνη

Με μια νέα δισκογραφική κυκλοφορία, υπό τον τίτλο “Irrationalities”, εμπνευσμένη από ένα βαθύ προσωπικό ταξίδι, επανήλθε αυτό το φθινόπωρο στο προσκήνιο, ο μπασίστας και συνθέτης Πέτρος Κλαμπάνης.

Monopoli Team

Ο μουσικός από τη Ζάκυνθο, που τα τελευταία χρόνια ζει και δημιουργεί στη Νέα Υόρκη, έχει κερδίσει, μέσα από τις προηγούμενες κυκλοφορίες και τις ζωντανές εμφανίσεις, διεθνή αναγνώριση.

Αυτόν τον Οκτώβριο, κυκλοφορεί την τέταρτη δισκογραφική δουλειά του, “Irrationalities”, με το γνωστό Γερμανικό jazz label Enja. Για τη συγκεκριμένη ηχογράφηση επέλεξε ένα μικρό μουσικό σχήμα (piano trio) και συνεργάστηκε με δύο εξαιρετικούς Eυρωπαίους μουσικούς: τον πιανίστα Kristjan Randalu από την Εσθονία και τον κρουστό και ντράμερ Bodek Janke από την Πολωνία, με έδρα το Βερολίνο.

“Irrationalities”: Η 4η προσωπική δουλειά του Πέτρου Κλαμπάνη

Ο Πέτρος Κλαμπάνης, ένας πολίτης του κόσμου, με καλλιτεχνικές ανησυχίες και διαρκείς μετακινήσεις σε διαφορετικές χώρες και ηπείρους, μιλά, μέσα από τη νέα του δουλειά, για την πραγματικότητά του. Tο πώς είναι δηλαδή να ζει κάποιος ανάμεσα σε διαφορετικές κουλτούρες, αλλά και να “βρίσκεται συνεχώς ψηλά στον αέρα, πετώντας από πόλη σε πόλη”.

Ερμηνεύοντας την έμπνευσή του για την δημιουργία του νέου άλμπουμ, ο Πέτρος Κλαμπάνης παραπέμπει στη νουβέλα “Invisible Cities” (1972) του Italo Calvino και συγκεκριμένα σ’ένα απόσπασμα για πόλεις “φτιαγμένες από επιθυμίες και φόβους, ακόμη και εάν το νήμα που τις συνδέει μεταξύ τους, είναι μυστικό”.

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, ο καλλιτέχνης πραγματοποίησε επίσημη παρουσίαση του άλμπουμ του, στον χώρο του gazarte. Ο Πέτρος Κλαμπάνης εμφανίστηκε στην κεντρική σκηνή πλαισιωμένος από τον Kristjan Randalu στο πιάνο και τον Bodek Janke, ενώ η Δήμητρα Γαλάνη ανέβηκε στη σκηνή χαρίζοντάς μας μια μοναδική ερμηνεία του “Θάλασσα Πλατιά”.

Aκούστε τα οκτώ κομμάτια του άλμπουμ “Irrationalities”, περιπλανηθείτε μέσα από τη μουσική του Πέτρου Κλαμπάνη στις πόλεις και στις ιστορίες που τον ενέπνευσαν.

Τα Κομμάτια

1. Easy Come Easy Go
2. Seeing You Behind My Eyes
3. Temporary Secret
4. Irrationality
5. Thalassa Platia
6. Temporary Secret 2
7. No Becomes Yes
8. Blame It on My Youth

Το Irrationalities κυκλοφορεί από την Enja Yellowbird/AN MUSIC.
Βρείτε το σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες εδώ αλλά και στα δισκοπωλεία.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b