MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Lizzo: Το νέο πρόσωπο της R&B που καταρρίπτει τα στερεότυπα και πρωταγωνιστεί στην νέα ταινία της JLο

Η μουσικός-ράπερ που έκανε το όνειρο της πραγματικότητα και εμπνέει εκατομμύρια κορίτσια στον κόσμο.

author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Το 2019 ήταν σίγουρα η χρονιά της Lizzo, αφού μετά από αρκετές δισκογραφικές δουλειές -και μερικές απογοητεύσεις, κυκλοφόρησε το «Juice» και ο κόσμος επιτέλους αναγνώρισε το ταλέντο της. Ίσως φταίει ο ανεβαστικός ρυθμός του «Juice» και οι γεμάτοι αυτοπεποίθηση στίχοι, ή ίσως η μουσική βιομηχανία και το κοινό ήταν επιτέλους έτοιμοι για μια μουσικό, διαφορετική από τις άλλες, το σίγουρο πάντως είναι ότι η Lizzo ήρθε για να μείνει.

Ο δρόμος προς την επιτυχία

Η Melissa Viviane Jefferson, γνωστή και ως Lizzo, γεννήθηκε το 1988 στο Ντιτρόιτ και από τα 21 της, που ξεκίνησε να γράφει μουσική αρχικά ως ραπερ σε ένα συγκρότημα, έχει κυκλοφορήσει ήδη τρία άλμπουμ, ενώ το 2014 έγραψε το τραγούδι «BoyTrouble» με τον Prince!

Η επιτυχία, όμως, για τη Lizzo ήρθε το 2019 με το άλμπουμ «Cuz I Love You», που περιέχει τις επιτυχίες «Juice» και «Tempo», αλλά και το «Truth Hurts». Το «Truth Hurts» είχε κυκλοφορήσει πριν 3 χρόνια, αλλά έγινε viral φέτος μέσω της εφαρμογής TikTok και του hashtag #DNATest, που αναφερόταν στον πρώτο στίχο του τραγουδιού, τον οποίο οι χρήστες των social media χρησιμοποιήσαν για να διακωμωδήσουν τα στερεότυπα γύρω από την καταγωγή τους.

Έτσι, η Lizzo αποφάσισε να το προσθέσει στην deluxe έκδοση του νέου της άλμπουμ, καθώς το θεωρεί «το καλύτερο τραγούδι που έχει γράψει μέχρι σήμερα». Kαι πράγματι το «Truth Hurts» είναι η μεγαλύτερη της επιτυχία με πάνω από 110 εκατομμύρια προβολές στο YouTube.

Γιατί αγαπάμε τόσο τη Lizzo;

Φαίνεται, λοιπόν, ότι η μουσική βιομηχανία και το μουσικό κοινό είχαν ανάγκη από τραγούδια όπως το «Juice» και το «Truth Hurts». Όπως και τα περισσότερα της τραγούδια, έτσι και αυτά, εκπέμπουν αυτοπεποίθηση και σε κάνουν να νιώθεις καλά. Είναι feel-good songs, όπως τα αποκαλούν και οι κριτικοί του τελευταίου της άλμπουμ.

Φυσικά, τέτοια τραγούδια υπήρχαν και πριν τη Lizzo. Είναι η πρώτη φορά, όμως, που βλέπουμε στην mainstream μουσική σκηνή μια plus-size μουσικό, που δεν κρύβει το σώμα της, αλλά αντιθέτως το αγαπάει και σε κάθε ευκαιρία φωνάζει ότι «όλοι αξίζουμε να νιώθουμε όμορφοι».

Τόσο στα τραγούδια της, όσο και στα live της, η Lizzo μας αποδεικνύει ότι η ομορφία υπάρχει σε όλα τα μεγέθη, ενώ θεωρεί σημαντικό τα νέα κορίτσια να βλέπουν στις οθόνες τους μια εικόνα με την οποία μπορούν να ταυτιστούν.

Σε μια μουσική βιομηχανία που έχει εμμονή με τα καλλίγραμμα σώματα, είναι αναζωογονητικό να βλέπεις μια δυναμική γυναίκα που δεν ενδιαφέρεται για τα πρότυπα ομορφίας του Χόλλυγουντ και μάλιστα τα καταρρίπτει. Όταν φωτογραφίζεται γυμνή για το εξώφυλλο του άλμπουμ της ή οταν πρωταγωνιστεί σε διαφημίσεις γνωστής εταιρίας καλλυντικών, μας προσκαλεί κάθε φορα να αγαπήσουμε τον εαυτό μας έτσι όπως είναι.

Η συνεργασία με την Jennifer Lopez

Μπορεί, λοιπόν, να της πήρε δέκα χρόνια, αλλά η Lizzo επιτέλους τα κατάφερε. Σε ηλικία 31 ετών έγινε το εξώφυλλο του Billboard ως το πιο φρέσκο πρόσωπο της μουσικής αυτή τη στιγμή, ενώ θεωρείται σίγουρη η υποψηφιότητα της για τα Grammy του 2020.

Παράλληλα, κάνει και το ντεμπόυτο της στην ταινία της Jennifer Lopez, «Επικίνδυνες Κυρίες» (Hustlers), όπου και εκεί, παρά το υποσχόμενο καστ, κατάφερε να ξεχωρίσει και να λάμψει ως μια καλοσυνάτη και αστεία στρίπερ που παίζει φλάουτο, ένας ρόλος που όπως λέει και η ίδια «γράφτηκε σίγουρα για εκείνη». Μάλιστα, σύμφωνα με τη σεναριογράφο και σκηνοθέτη της ταινίας, Lorene Scafaria, η Lizzo ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς αυτοσχεδίαζε πολλές ατάκες που ταίριαζαν τέλεια στο σενάριο.

Όσο, λοιπόν, περιμένουμε την καινούρια της δισκογραφική δουλειά (που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2020), μπορούμε να την απολαύσουμε στις «Επικίνδυνες Κυρίες», όπου για ακόμη μια φορά παραδίδει μαθήματα αυτοπεποίθησης.

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b