MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Hangzhou Yuhang: Μια…«παγωμένη» όπερα στην Κίνα

Η εντυπωσιακή όπερα «Hangzhou Yuhang», χτισμένη επάνω σε μια τεχνητή λίμνη, ολοκληρώθηκε πρόσφατα από τον αρχιτέκτονα Henning Larsen.

Monopoli Team

Ο αρχιτέκτονας Henning Larsen ολοκλήρωσε πριν από λίγες μέρες την όπερα «Hangzhou Yuhang», στην πόλη Hangzhou της Κίνας.

Το κατάλευκο κτίριο με τις εντυπωσιακές γωνίες και την “παγωμένη” όψη έχει έκταση 70,000 τετραγωνικά μέτρα, και διαθέτει αίθουσα παραστάσεων 1,400 θέσεων, ένα black box θέατρο 500 θέσεων, και έναν γενικό χώρο για εκδηλώσεις, όλα περιβαλλόμενα από ένα ειδυλλιακό πάρκο που συνδέει το χώρο με την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης.

©Philippe Ruault

Τη νύχτα, ο όγκος της όπερας με τα διαφόρων σχημάτων ανοίγματα φωτίζεται με τέτοιο τρόπο που ομοιάζει με κινέζικη χρυσαφιά λάμπα.

©Philippe Ruault

Οι πλαϊνοί τοίχοι της όπερας έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να μοιάζουν με πάγο, συμπληρώνοντας έτσι την πρόσοψη του κτιρίου, με το γεωμετρικό σχέδιο σπασμένου πάγου.

©Philippe Ruault

Η μια πλευρά του θεάτρου black box έχει πρόσβαση στον εξωτερικό χώρο, μεταμορφώνοντας το θέατρο σε αίθριο με χωρητικότητα 10,000 ατόμων.

Οι επισκέπτες μπορούν να ανέβουν στη στέγη και να απολαύσουν τη θέα στη λίμνη μπροστά από την όπερα.

©Philippe Ruault

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b