MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΑΘΗΝΑ
ΠΕΜΠΤΗ
19
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
  • ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ
    CHEF'S TIPS

    Τάρτα μυζήθρας από τον Γιώργο Ορφανό

    Εξαιρετική συνταγή για τάρτα μυζήθρας με μαρμελάδα φράουλα, από τον πρώην παίκτη του MasterChef.

    Monopoli Team

    Ο Γιώργος Ορφανός αποτελούσε έναν από τους πιο αγαπημένους παίχτες του MasterChef και σήμερα, μοιράζεται μαζί μας ένα από τα αγαπημένα του πιάτα που ετοιμάζει στο ΟρφανοΤροφείο, το μαγαζί που άνοιξε πρόσφατα στο Ρέθυμνο.

    Υλικά για την βάση

    • 400 γρ. αλεύρι
    • 40 γρ. κριθαροκούλουρα
    • 130 ml ηλιέλαιο
    • 1 αυγό
    • 1 πρέζα αλάτι
    • 50 γρ. Ζάχαρη

    Υλικά για την γέμιση

    • 600 γρ γλυκιά μυζήθρα Κρήτης 
    • 100 ml γάλα (κατά προτίμηση κατσικίσιο)
    • 100 γρ ζάχαρη
    • 2 αυγά
    • 2 κ.σ. Άνθος αραβοσίτου
    • Μαρμελάδα φράουλα
    • 500 γρ. Φράουλα
    • 300 γρ. Ζάχαρη
    • 1/2 χυμό λεμόνι

    Εκτέλεση

    Κόβουμε το 1/3 από τις φράουλες στην μέση και τις υπόλοιπες τις πολτοποιούμε. Στην συνέχεια τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με την ζάχαρη και αφού πάρουν βράση χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. 

    Όσο γίνεται η μαρμελάδα, βάζουμε όλο το μείγμα της βάσης σε μια μπασίνα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά. Παίρνουμε μια βάση τάρτας, απλώνουμε το μείγμα και φτιάχνουμε την βάση τάρτας που θα υποδεχθεί την γέμιση μυζήθρας. Στην συνέχεια, σε μια άλλη μπασίνα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί για την γέμιση, ομογενοποιούμε και ρίχνουμε μέσα στην τάρτα μας.

    Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30’ περίπου, ανάλογα τον φούρνο, και αφήνουμε να κρυώσει.

    Κόβουμε την τάρτα μας και ρίχνουμε την μαρμελάδα φράουλα που φτιάξαμε, αν θέλουμε διακοσμούμε με φρέσκες φράουλες και λίγες κορυφές από δυόσμο.

    Μαγειρεύουμε απλά και νόστιμα!

    Γιώργος Ορφανός

     

    Περισσότερα από Διατροφή