MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Primer Music Festival: κύμα λάτιν dance στην Πλατεία Νερου

Σταρ πολλών κυβικών, ενέργειας και μεγάλης ισχύος στην κλίμακα της σύγχρονης μουσικής σκηνής στην Πλατεία Νερού: O J Balvin και o DJ Snake είναι οι πρωταγωνιστές στο φετινό Primer Music Festival που θα γίνει στις 10 Ιουλίου.

JBALVIN
author-image Μαρία Μαρκουλή

Και το φεστιβάλ ανοίγει με έμφαση τις πύλες του στον urban και ηλεκτρονικό ήχο της εποχής με εντυπωσιακά με ονόματα που ο πλανήτης της ποπ μουσικής παίζει δυνατά στα ηχεία του. Καλλιτέχνες που εδραιώνουν λάτιν ήχους και ηλεκτρονική “urban” γραφή στα μεγάλα dancefloor, ενώ συνεχίζουν να διατυπώνουν καινούργιες προτάσεις. Σε ένα μουσικό σκηνικό, που αλλάζει, ανατρέπεται, επιβεβαιώνει (όχι πάντα, αλλά συχνά) τους πιο τολμηρούς.

Ο super star του reggaeton, J Balvin

Μόλις πριν από λίγες ημέρες μόλις, ο J Balvin, ο Κολομβιάνος σταρ του reggaeton μαζί με τον άλλο μεγάλο όνομα, τον Πορτορικάνο τον Bad Bunny, κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ -έκπληξη. Το οποίο όχι μόνο δεν ήταν κίνηση εντυπωσιασμού και επίδειξη ‘ισχύος’ των δύο λαοφιλών καλλιτεχνών, αλλά έδειχνε και τις προθέσεις τους να διευρύνουν τα μουσικά τους ενδιαφέροντα. Καλώντας για παράδειγμα και τον Αργεντίνο, Μarciano Cantero από τα 80ς να έχει συμμετοχή σε ένα τραγούδι (το un peso), αλλά και δίνοντας στο ήχο τους νέα χρώματα, και βάθος για να ‘επικοινωνήσουν’ και με ένα μεγαλύτερο ηλικιακά κοινό. Κάτι που τόνισε και η κριτική του άλμπουμ στους New York Τimes, ανάμεσα σε άλλους που αποκωδικοποιούσαν το «Oasis».

H πορεία του J Balvin είναι και με μια αλυσίδα από μεγάλες επιτυχίες και σημαντικές συνεργασίες (Pharrell Williams, Sean Paul) που κάνουν γκελ σε πολλά και διαφορετικά ακροατήρια. Οι βασικές επιρροές του έρχονται από το βαρύ όνομα του reggaeton, τον Danny Yankee αλλά και τον θρύλο της salsa τον Hector Lavoe, όπως έχει πει, από το ροκ και το hip hop στις διάφορες φάσεις και εποχές του.

Όπως πολλοί από τους λάτιν καλλιτέχνες που έχουν απήχηση σε πλατύ κοινό, ο Balvin μιλάει και παίρνει θέση για κοινωνικά ζητήματα, για την οικονομική κρίση, την πολιτική του Τραμπ απέναντι στους λατίνους, με μια μεγάλη social media καμπάνια, ανάμεσα σε άλλα, που γρήγορα κέρδισε φίλους πολλούς και υποστηρικτές. Ο Balvin έρχεται με τις μεγάλες του επιτυχίες – με τα Migente, 6 am, Safari, Tranquila, Sigo Extranandote, Bonita- και ‘ζεστός’ από το καινούργιο, πολυσυζητημένο ήδη Oasis άλμπουμ του.

DJ-Snake

Loco contigo…

Είναι η συνεργασία του J Balvin με τον DJ Snake (και με Tyga) που προφανώς θα ακούσουμε να το λένε μαζί με φόντο τα κατάρτια των σκαφών στο Φάληρο. Ο DJ Snake είναι το άλλο ‘καυτό’ όνομα του φετινού Primer. Θα ανέβει στη σκηνή της πλατείας Νερού με διάθεση για πάρτι και τον αέρα επιτυχιών – το Loco Con Tigo είναι ένα θηρίο απανωτών views και μαζικής υστερίας στην υποδοχή του από την Χιλή και τη Ντιζόν, από την Αδελαϊδα στο Τόκυο.

Η λάτιν -με όλα τα χρώματά της και από τους μεγα-σταρ της ως τους αντιστάρ της (να ακούσετε το καινούργιο θαυμάσιο άλμπουμ των Divino Nino) σηκώνει σκόνη.

O Γάλλος DJ και παραγωγός, ο DJ Snake, βρήκε αρχικά έναν πολύ δυνατό σύμμαχο στο πρόσωπο του Diplo και της δισκογραφικής του που του άνοιξε πολλές και πολύτιμες πόρτες. Με γονείς Αλγερινούς μεγάλωσε σε ένα απ΄τα πιο ‘σκληρά’ προάστια του Παρισιού ακούγοντας KRS One και Cypress Hill. Η εμμονή του με την μουσική κάθε άλλο παρά τον διέψευσε. Συνεργασίες με Lady Gaga και Grammy, ρεμίξ για Kanye West και εμφανίσεις στα μεγάλα φεστιβάλ, τον έφεραν στον αφρό και το όνομά του ανάμεσα στους πιο πολλά υποσχόμενους και ανερχόμενους της μουσικής βιομηχανίας. Όλα συμβαίνουν γρήγορα και ο DJ Snake δεν χάνει καιρό. Λίγους μήνες μετά το Magenta Riddim πέρσι το καλοκαίρι, κυκλοφορεί το γνωστό σε όλους Taki Taki. Αν θέλει κάποιος να παρακολουθεί από κοντά τον Snake θα ξέρει ότι θα έχει πολλή δουλειά- Εκτός από τα προσωπικά του πρότζεκτ, τις συνεργασίες, τις παραγωγές, ο Snake λειτουργεί με και την κολεκτίβα Pardon My French, ένα brand που ήδη μετράει ακριβά.

Primer Music συνέχεια

Το ντουέτο των Ολλανδών Dubvision, o Will Sparks και ο Salvatore Ganacci είναι από τα ονόματα που παίζουν δυνατά στη dance σκηνή- DJ και παραγωγοί και με μερικά αξιοπρόσεκτα remixes στο βιογραφικό τους και έχει σημασία που τους βλέπουμε τώρα στην Αθήνα. Μαζί τους στο Primer θα είναι ο Άγγελος «Kid Angelo» Μελετιάδης, ο Velix και η Xenia Ghali. Eκεί στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο, που φέτος έγινε και πάλι… the place to be.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Primer Music Festival, Πλατεία Νερού, Τετάρτη 10 Ιουλίου.

Εισιτήρια: Αρένα: 30€, VIP: 75€

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b