MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα, 9 Ιουνίου του 1870 φεύγει από τη ζωή ο Κάρολος Ντίκενς

Σαν σήμερα το 1870, στα 58 του και έχοντας γράψει τουλάχιστον 16 νουβέλες, πολλά διηγήματα και αποφθέγματα, πεθαίνει ο Charles Dickens

Monopoli Team

Ο Charles Dickens είναι ένας από τους πιο διάσημους Άγγλους μυθιστοριογράφους και κριτικούς της κοινωνίας. Έχοντας επινοήσει ορισμένους από τους γνωστότερους διεθνώς φανταστικούς χαρακτήρες, θεωρείται από τους σπουδαιότερους συγγραφείς της Βικτοριανής Εποχής.

Ο Dickens θεωρείται λογοτεχνικός κολοσσός της εποχής του. Μέσα από το πλήθος διηγημάτων και νουβέλων του, ξεχώρισαν πολλά αποφθέγματα.

«Ήταν μια από εκείνες τις μέρες του Μαρτίου, όπου ο ήλιος λάμπει ζεστός και ο άνεμος φυσάει κρύος: όταν είναι καλοκαίρι στο φως και χειμώνας στη σκιά».

«Η όλη διαφορά μεταξύ κατασκευής και δημιουργίας είναι ακριβώς αυτή: ότι ένα κατασκευασμένο πράγμα μπορεί να αγαπηθεί μόνο αφού κατασκευαστεί, αλλά το δημιούργημα είναι αγαπητό πριν καν υπάρξει».

«Δεν θα μπορούσα ποτέ να κάνω αυτό που έκανα χωρίς τις συνήθειες της ακρίβειας, της τάξης και της επιμέλειας, χωρίς την αποφασιστικότητα να επικεντρωθώ σε ένα θέμα κάθε φορά».

«Το σπίτι είναι μια λέξη, μια ισχυρή λέξη, ισχυρότερη από κάθε μια που μάγος έχει πει, ισχυρότερη από κάθε μια στην οποία πνεύμα έχει απαντήσει στις πιο δυνατές επικλήσεις».

«Το να αποκρύψω από εκείνους στους οποίους είμαι συνημμένος, δεν είναι στη φύση μου. Δεν μπορώ ποτέ να κλείσω τα χείλη μου όταν ανοίγω την καρδιά μου».

«Ένα άτομο που δεν μπορεί να πληρώσει παίρνει άλλο άτομο που δεν μπορεί να πληρώσει για να εγγυηθεί ότι μπορεί να πληρώσει. Όπως ένα άτομο με δύο ξύλινα πόδια να πάρει ένα άλλο πρόσωπο με δύο ξύλινα πόδια για να εγγυηθεί ότι έχει δύο φυσικά πόδια. Αυτό δεν κάνει κανέναν από τους δύο ικανούς  να συμμετάσχουν  σε αγώνα βαδίσματος».

«Η μετάνοια είναι το φυσικό απόκτημα των γκρίζων μαλλιών».

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b