MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Κάτι Μαγικό μέσα στο Νερό: Μια χρωματιστή νέα έκπληξη αναδύεται στο ΚΠΙΣΝ

Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), το υδάτινο στοιχείο του ΚΠΙΣΝ θα εμπλουτιστεί με μία εντυπωσιακή εγκατάσταση σιντριβανιών 

Monopoli Team

Εάν έπρεπε να επιλέξουμε ένα από τα πέντε στοιχεία που συγκροτούν τον κόσμο σύμφωνα με τη θεωρία του Αριστοτέλη, ως το πλέον αντιπροσωπευτικό του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), αυτό δεν θα ήταν άλλο από το νερό.

Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), το υδάτινο στοιχείο του ΚΠΙΣΝ θα εμπλουτιστεί με μία εντυπωσιακή εγκατάσταση. Ξεκινώντας από φέτος το καλοκαίρι, μία δυναμική εγκατάσταση σιντριβανιών θα τοποθετηθεί στο Κανάλι των 12,000 τ.μ., παρουσιάζοντας μαγευτικές υδάτινες χορογραφίες με τη συνοδεία μουσικής.

Το νερό αποτελεί κεντρικό στοιχείο του ΚΠΙΣΝ: από το Κανάλι, που φιλοξενεί δημοφιλείς δραστηριότητες όπως καγιάκ και μαθήματα ιστιοπλοΐας, μέχρι το χειμερινό παγοδρόμιο, την καλοκαιρινή σκηνή στο Κανάλι, και τους Πίδακες Νερού στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος –αγαπημένο πόλο έλξης για μικρά και μεγάλα παιδιά. Η νέα αυτή εγκατάσταση σιντριβανιών θα ξεκινήσει τη λειτουργία της σε πλήρη σύνθεση τον Ιούλιο και θα αποτελέσει έναν ακόμη λόγο επίσκεψης στο ΚΠΙΣΝ για ανθρώπους κάθε ηλικίας. Επιπλέον όμως του ψυχαγωγικού του χαρακτήρα, το νερό προσδιορίζει επίσης σε μεγάλο βαθμό το ΚΠΙΣΝ και ως φυσικό χώρο. Το Κανάλι λειτουργεί ως μία νοητή σύνδεση με τον φαληρικό όρμο, εντάσσοντάς το στον περιβάλλοντα χώρο. Η χρήση θαλασσινού νερού συνδυάζεται με μία σειρά στοιχείων που έχει ενσωματώσει ο Renzo Piano και το γραφείο Renzo Piano Building Workshop (RPBW) στον σχεδιασμό του ΚΠΙΣΝ, ενισχύοντας τον αειφόρο χαρακτήρα του και την περιβαλλοντική βιωσιμότητά του. Τα νέα σιντριβάνια έχουν έναν ακόμη πολύ ιδιαίτερο συμβολισμό για το ΚΠΙΣΝ: δεν είναι στατικά, αλλά δυναμικά και διαρκώς μεταβαλλόμενα.

Η σύνθεση από 59 σιντριβάνια κατακόρυφης εκτόξευσης νερού, σε συνδυασμό με 10 επιπλέον περιστρεφόμενα σιντριβάνια προσφέρουν μαγευτικά υδάτινα θεάματα χορογραφημένα με μουσική. Ο σχηματισμός αναπτύσσεται κατά μήκος του Καναλιού, στο σημείο όπου βρίσκεται η Αγορά, συμβαδίζοντας με την αρχιτεκτονική του κτιριακού συγκροτήματος, δημιουργώντας ένα φαντασμαγορικό αξιοθέατο τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας.

Τη νέα αυτή εγκατάσταση θα απολαύσουν για πρώτη φορά οι επισκέπτες του Summer Nostos Festival (SNFestival) που διοργανώνει το ΙΣΝ στο ΚΠΙΣΝ, από τις 23 έως τις 30 Ιουνίου, 2019. Τις ημέρες αυτές, μέρος των σιντριβανιών θα παραμείνει ανενεργό, για να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις στη σκηνή πάνω στο Κανάλι. Η πλήρης σύνθεση των σιντριβανιών θα παρουσιαστεί στις 14 Ιουλίου σε ειδική επίδειξη, την οποία θα πλαισιώνει η Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με ζωντανή μουσική. Στη συνέχεια, τα σιντριβάνια θα λειτουργούν καθημερινά, συνυπάρχοντας και εμπλουτίζοντας τις πολλαπλές δράσεις που πραγματοποιούνται όλο τον χρόνο στο Κανάλι, όπως το καγιάκ, τα μαθήματα ιστιοπλοΐας, και το πατινάζ στο παγοδρόμιο.

Περισσότερα από Στην Πόλη
VIMA_WEB3b