MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΑΘΗΝΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ
21
ΙΟΥΛΙΟΥ
  • ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ
    CHEF'S TIPS

    Πεντανόστιμα ντόνατς από την food blogger My kitchen snaps

    Μια συνταγή για λαχταριστά, σπιτικά και τραγανά ντόνατς

    Monopoli Team

    Για 20 ντόνατς:

    • 2 αυγά
    • 250ml γάλα χλιαρό
    • 90γρ βούτυρο λιωμένο
    • 700γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά ή 70γρ νωπή μαγιά
    • 60γρ ζάχαρη
    • 1 βανίλια

    Εκτέλεση:

    **Αν χρησιμοποιήσουμε ξηρή μαγια:
    Ξεκινάμε βάζοντας στον κάδο του μίξερ με το εξάρτημα του γάντζου τα υγρά υλικά και μετά τα στερεά.Η ζύμη μπορεί να γίνει και στο χέρι.
    **Άν χρησιμοποιήσουμε νωπή μαγιά :
    Στο κάδο του μίξερ με το γάντζο προσθέτουμε το μισό γάλα (χλιαρό προς ζεστό,όχι να καίει),την νωπή μαγιά ,2 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι(30γρ) και 1 κουταλιά της σούπας από τη ζάχαρη (15γρ).Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν και αφήνουμε για 10′.Στην συνέχεια προσθέτουμε τα υγρά υλικά και έπειτα τα στερεά.

    Βάζουμε το μίξερ στην μεγαλύτερη ταχύτητα και ζυμώνουμε για τουλάχιστον 5′.Το ζυμάρι θα είναι έτοιμο όταν παίρνουμε μικρή ποσότητα του ,την τραβάμε μαλακά και δεν σκίζεται.Επίσης μπορούμε να δούμε μέσα από το ζυμάρι όταν το τραβάμε.
    Τοποθετούμε το ζυμάρι σε ελαφρώς λαδωμένο μπολ και το αφήνουμε να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο. Η διαδικασία μπορεί να επιταχυνθεί αν το βάλουμε στο φούρνο στους 50 βαθμούς.
    Αφού φουσκώσει ανοίγουμε το ζυμάρι με πλάστη σε πάχος 1,5-2 δάκτυλα.Κόβουμε με κουπάτ σχήματα και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα.Τα αφήνουμε να διπλασιαστούν σε μέγεθος πάλι.
    Τα ψήνουμε σε καυτό λάδι σε μικρές δόσεις και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να ρουφήξει το λάδι.Μπορούν να ψηθούν και στο φούρνο για πιο υγιεινό αποτέλεσμα.
    Διακοσμούμε με ζάχαρη-κανέλα ή λιωμένη κουβερτούρα.

    Καλή επιτυχία!

    Δείτε περισσότερες συνταγές της food blogger My kitchen snaps εδώ

    Περισσότερα από Διατροφή