MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
19
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
 • ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ
  ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ

  Φιλοσοφικός- Θεατρικός περίπατος στο κέντρο της Αθήνας

  Μία open day φιλοσοφίας με θέμα τη φιλία για όσους αγαπούν την αρχαιολογία, τις τέχνες, τη φιλοσοφία και την Αθήνα

  Monopoli Team

  Πώς θα νιώθατε εάν, κάνοντας τον περίπατό σας στο ιστορικό Κέντρο της Αθήνας, βλέπατε φιλοσόφους να σας μιλούν για τη Φιλία μέσα από τα λόγια των Πλάτωνα, Αριστοτέλη, Κικέρωνα και Επίκτητου; Αγαπάτε την αρχαιολογία, τη φιλοσοφία αλλά και τις Τέχνες και θέλετε να δείτε πώς η εποχή εκείνη έχει επηρεάσει το Τώρα; Αναρωτιέστε πώς είναι να απολαμβάνετε ένα πρωτότυπο φιλοσοφικό περίπατο με θέμα τη φιλία και να έχετε μία μοναδική αίσθηση ενός ταξιδιού στο χρόνο; Εάν ναι, την Κυριακή, 9 Ιουνίου 2019 ο Οργανισμός «Φεστιβάλ Φιλοσοφίας στην Ελλάδα» διοργανώνει για εσάς την «Open Philosophical Day», με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

  Επιπλέον, την Πέμπτη, 9 Μαΐου 2019, διοργανώνει την ημερίδα Φιλοσοφίας με το θέμα «Φιλία», επιχειρώντας να εξοικειώσει τους εφήβους με την αρχαία ελληνική φιλοσοφία, να ενθαρρύνει την ανάπτυξη νέων μορφών επικοινωνίας και «Φιλίας» και να καλλιεργήσει στους μαθητές τη συνείδηση της ευρωπαϊκής ταυτότητας.

  Δραστηριότητες και Πρόγραμμα Open Philosophical Day || Κυριακή, 9 Ιουνίου

  10.00-14.00 Με σημείο εκκίνησης το Αρχαίο Νεκροταφείο Κεραμεικού, ξεκινά ένας φιλοσοφικός Θεατρικός Περίπατος (διάρκειας 90’) στην Αθήνα, και πιο συγκεκριμένα στους Λόφους Φιλοπάππου, Πνύκα, Άρειο Πάγο, Θέατρο Διονύσου, Ακρόπολη.

  15.00-17.00 workshop φιλοσοφίας (μουσική και θέατρο)

  Το «Open Philosophical Day» απευθύνεται σε όλους όσους αγαπούν την αρχαιολογία, τη φιλοσοφία και τις Τέχνες. Η είσοδος είναι ελεύθερη και η πρωτότυπη αυτή ξενάγηση θα είναι στα Ελληνικά. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο [email protected]

  Δραστηριότητες και Πρόγραμμα Ημερίδας την Πέμπτη, 9/5/2019

  12.00-13.45 Φιλοσοφικό Πρακτικό Εργαστήρι(Μουσική&Θέατρο) από τον Μάνο Αντωνιάδη και την Κική Μαυρίδου, στην Ιταλική Σχολή Αθηνών.

  14.30/15.00-17.00/17.30 Φιλοσοφικός θεατρικός περίπατος στην Αθήνα: λόφοι Φιλοπάππου, Πνύκα, Άρειος Πάγος, Θέατρο Διονύσου, επίσκεψη στην Ακρόπολη

  Η ημερίδα φιλοσοφίας απευθύνεται σε εφήβους και  δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.

  Λίγα Λόγια για το πρόγραμμα «Φιλία» και το Φεστιβάλ Φιλοσοφίας

  Το  εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Φιλία» -την ιδέα του οποίου εμπνεύστηκε η Giuseppina  Russo, ξεκίνησε το 2008 στην Magna Grecia (νότια Ιταλία) και το 2015 ταξίδεψε στην Ελλάδα, σε Αθήνα, Δελφούς, Επίδαυρο, Μυκήνες, Αρχαία Κόρινθο, Αρχαία Μεσσήνη και Ερέτρια, καλωσορίζοντας  περισσότερους από 40.000 σπουδαστές και ενήλικες.

  Αποστολή του Φεστιβάλ Φιλοσοφίας είναι μαθητές και ενήλικες να έρχονται σε επαφή με την έννοια της διαλεκτικής και να γίνονται κοινωνοί της εμπειρίας του «φιλοσοφείν» στην πράξη. Έχοντας ως αφετηρία τον ίδιο τους τον εαυτό, διερευνούν, εξερευνούν και ανακαλύπτουν τη φιλοσοφία. Παράλληλα, το Φεστιβάλ συνδυάζει την εκπαίδευση με την ενίσχυση της πολιτιστικής συγγένειας των δύο χωρών και συμβολίζει τη σχέση της μεσογειακής κουλτούρας με τη δυτική φιλοσοφική σκέψη.

  Η καινοτόμος δομή του φεστιβάλ αποτελείται  από: φιλοσοφικούς  διαλόγους, φιλοσοφικό-θεατρικούς περιπάτους, φιλοσοφικά εργαστήρια, καλλιτεχνικούς αγώνες.Η ιταλική πρωτοβουλία χαίρει ήδη αναγνώρισης από ποικίλα δημόσια, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά ιδρύματα.Το έργο υποστηρίζεται από καταρτισμένο προσωπικό: αρχαιολόγους, καθηγητές φιλοσοφίας, ανθρωπολόγους, οικονομολόγους, γλωσσολόγους, καθηγητές, ξεναγούς, ηθοποιούς και καλλιτέχνες.

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  Ημέρα: Kυριακή, 9/6 /2019
  Ώρες: 10.00 -17.00
  Είσοδος: Ελεύθερη
  Σημείο Συνάντησης: Αρχαίο Νεκροταφείο Κεραμεικού
  Δηλώσεις Συμμετοχής: [email protected]

  Ιδέα: Giuseppina Russo
  Οργάνωση εκδηλώσεων: Philosophy Festival in Greece
  Επιμέλεια Φιλοσοφικού Περιπάτου και Θεατρικού Εργαστηρίου: Μάνος Κανναβός
  Μεθοδολογία και επιλογή φιλοσοφικού κειμένου: AnnalisaDi Nuzzo
  Πολιτιστικοί οδηγοί και υλικοτεχνική οργάνωση: Helios Travel

  Περισσότερα από Στην Πόλη
  Εγγραφείτε στο Newsletter μας
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ