MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

O “Οθέλλος” από τον Ρόμπερτ Γουίλσον έρχεται στη Λυρική Σκηνή

Ο Οθέλλος σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ουίλσον, η πρώτη διεθνής συμπαραγωγή της ΕΛΣ, θα ανέβει στην Ελλάδα το 2022 σε συνεργασία με το Φεστιβαλ Μπαντεν-Μπαντεν.

Monopoli Team

Η πρώτη συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο πλαίσιο της νέας δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, πραγματοποιείται με το Φεστιβάλ του Μπάντεν-Μπάντεν, και είναι ο Οθέλλος του Βέρντι, σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ουίλσον.

Με το φημισμένο Πασχαλινό Φεστιβάλ του Μπάντεν-Μπάντεν, ένα από τα σημαντικότερα της Ευρώπης, υπέγραψε η Εθνική Λυρική Σκηνή την πρώτη της συμπαραγωγή, στο πλαίσιο της νέας δωρεάς από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η οποία ενισχύει την καλλιτεχνική εξωστρέφεια και τη γνωστοποίηση του έργου της στο εξωτερικό. Πρόκειται για τον Οθέλλο του Τζουζέππε Βέρντι, σε σκηνοθεσία – σκηνογραφία – φωτισμούς του σπουδαίου Αμερικανού σκηνοθέτη Ρόμπερτ Ουίλσον. Ο Οθέλλος έκανε πρεμιέρα με μεγάλη επιτυχία στις 13 Απριλίου 2019 στο Μπάντεν-Μπάντεν, ενώ στην Αθήνα θα παρουσιαστεί το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Μετά από πολύμηνη συνεργασία, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΕΛΣ Γιώργος Κουμεντάκης οριστικοποίησε τις τελευταίες λεπτομέρειες της συμπαραγωγής στα μέσα Απριλίου στο Μπάντεν-Μπάντεν, με τον Αντρέας Μόλικ Ζεμπχάουερ, Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ομώνυμου φεστιβάλ.

Ο Γιώργος Κουμεντάκης σημείωσε: «Η Εθνική Λυρική Σκηνή με χαρά ανακοινώνει την πρώτη της συμπαραγωγή με το Πασχαλινό Φεστιβάλ του Μπάντεν Μπάντεν, η οποία πραγματοποιείται χάρη στη νέα δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Πρόκειται για την όπερα του Τζουζέππε Βέρντι Οθέλλος, στη συναρπαστική σκηνοθεσία του σπουδαίου Ρόμπερτ Ουίλσον, η οποία θα κάνει την Αθηναϊκή της πρεμιέρα το πρώτο εξάμηνο του 2022».

Ο Αντρέας Μόλικ Ζεμπχάουερ σημείωσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που αυτή η σύνθετη, εκλεπτυσμένη και καλλιτεχνικά σημαντική παραγωγή θα μπορέσει να έχει μια νέα διαδρομή μετά το Φεστιβάλ».

Η παραγωγή του Οθέλλου φέρει την αναγνωρίσιμη σφραγίδα του Ουίλσον, με τη χρήση εντυπωσιακών φωτισμών, την ιδιαίτερη κινησιολογία, το έντονο μακιγιάζ και τα εικαστικά σκηνικά. Πάνω από όλα όμως ο Ουίλσον δημιουργεί εικόνες που αφήνουν τη μουσική να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Στο Μπάντεν-Μπάντεν η παραγωγή παρουσιάστηκε σε μουσική διεύθυνση Ζούμπιν Μέτα, με τη Φιλαρμονική του Βερολίνου και με τους Στιούαρτ Σκέλτον, Σόνια Γιόντσεβα και Βλαντιμίρ Στογιάνοφ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b