MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Πίσω από την δημιουργία του νέου δίσκου “TIM” του Avicii

Ένα χρόνο μετά το τραγικό τέλος του Tim Bergling έρχεται ο νέος του δίσκος και η είδηση για την ίδρυση ενός φιλανθρωπικού οργανισμού με το όνομα του

Monopoli Team

Πριν ένα χρόνο απεβίωσε ο δημοφιλής  παραγωγός και Dj Tim Bergling, γνωστός ως Avicii στα 28 του.

Ένα χρόνο αργότερα, η οικογένεια του επιτυχημένου DJ, ανακοινώνει τα αίτια του θανάτου, επρόκειτο για αυτοκτονία. Μαζί με την δυσάρεστη αυτή ανακοίνωση, βγαίνει και αυτή της κυκλοφορίας του νέου του δίσκου, αλλά και της ίδρυση φιλανθρωπικού οργανισμού.

Λίγο πριν το τραγικό του τέλος, ο Avicii είχε σχεδόν ολοκληρώσει το καινούριο του project. Οι συνεργάτες (συνθέτες και παραγωγοί) του Τιμ, προχώρησαν στην ολοκλήρωση του ημιτελούς project, με σκοπό να πραγματοποιήσουν το όραμα του.

Η οικογένεια του θεώρησε ότι η δουλεία του TIM δεν θα έπρεπε να μείνει κλειδωμένη. Έτσι λοιπόν ξεκίνησε η ολοκλήρωση του project, που μέχρι τώρα βρισκόταν απλά στα σκαριά. Ο τίτλος του album, θα πάρει το όνομα του δημιουργού του. Τα έσοδα δηλώνει η οικογένεια ότι θα διατεθούν στον μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Tim Bergling Foundation, με σκοπό την πρόληψη των ψυχικών ασθενειών και των αυτοκτονιών.

Το πρώτο single του δίσκου “SOS”, θα κυκλοφορήσει στις 10 Απριλίου, ενώ η ημερομηνία κυκλοφορίας του album είναι 6 Ιουνίου.
Στις 5 Απριλίου ανέβηκε στο κανάλι του Avicii ένα βίντεο, όπου ο πατέρας και συνεργάτες του  μιλούν για την ιδέα και τη δημιουργία πίσω από το album “TIM”.

Στα τέλη του 2016, ο Tim αποφασίζει να σταματήσει τις εμφανίσεις του ως DJ. Αφιερώνεται αποκλειστικά στην δημιουργία της μουσικής του, αποτέλεσμα της οποίας και το “TIM”.

Η απόφαση αυτή προέκυψε από το γεγονός ότι όπως είχε δηλώσει η φήμη του δημιουργούσε μόνο πίεση και άγχος.
Αυτά φαίνεται να δηλώνει στο ντοκιμαντέρ “Avicii: True Stories”,που βγήκε το 2017.

Η καριέρα του παρότι στο απόγειο της, είχε απαιτήσεις μεγάλων διαστάσεων, οι οποίες οδήγησαν σε προβλήματα υγείας του Σουηδού καλλιτέχνη. Τα ερωτήματα όμως παραμένουν αναπάντητα . Γιατί ο Tim αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του, ενώ είχε απαλλαχτεί από την τοξική κατάσταση, που τον έφερναν οι απαιτήσεις των κυκλωμάτων της ηλεκτρονικής μουσικής;

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b