MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Η Ηρώ Μπέζου είναι η νικήτρια του Βραβείου “Μελίνα Μερκούρη”

Ανακοινώθηκε η ηθοποιός που βραβεύεται για την ερμηνεία της τη σεζόν 2017-18, με το βραβείο “Μελίνα Μερκούρη”

| Φωτογραφία: Η Ηρώ Μπέζου, από την παράσταση "Πενθεσίλεια" ©Σταύρος Χαμπάκης
Monopoli Team

Η Ηρώ Μπέζου αναδείχθηκε η φετινή νικήτρια του βραβείου “Μελίνα Μερκούρη”, για την ερμηνεία της στην παράσταση “Το Φιντανάκι”, του Παντελή Χορν, που ανέβηκε στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία Ανέστη Αζά, τον Νοέμβριο του 2017.

Η Ηρώ Μπέζου γεννήθηκε το 1988 στην Αθήνα. Οι γονείς της είναι οι ηθοποιοί Γιάννης Μπέζος και Ναταλία Τσαλίκη. Είναι απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου.

Ηρώ Μπέζου | “Το Φιντανάκι” | Κάρολ Τζάρεκ

Τη φετινή σεζόν, πρωταγωνίστησε στην παράσταση “Ξύπνα Βασίλη” σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη για το Εθνικό Θέατρο, ενώ αυτή την περίοδο κάνει πρόβες για τη διασκευή του “Άμλετ” που ετοιμάζει ο Έκτορας Λυγίζος για το Θέατρο του Νέου Κόσμου τον Μάιο.

Ηρώ Μπέζου | “Ξύπνα Βασίλη” | ©Patroklos Skafidas

Το Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη ανέρχεται σε 3.000 ευρώ και η τιμώμενη ηθοποιός κρατά για ένα χρόνο την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, την οποία παραδίδει στην ομότεχνή της που διακρίνεται την επόμενη χρονιά.

Φέτος, συμπληρώνονται δεκατρία χρόνια από την καθιέρωση του «Θεατρικού Βραβείου Μελίνα Μερκούρη», που απονέμεται σε αναγνώριση της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας νέας ηθοποιού της περασμένης θεατρικής περιόδου.

Η τιμητική διάκριση στη μνήμη της Μελίνας συνεκτιμά τη μέχρι τώρα σκηνική παρουσία των νέων ταλαντούχων ηθοποιών και τις υποκριτικές επιδόσεις τους.

Την επιτροπή του βραβείου αποτελούν οι Μάγια Λυμπεροπούλου (επίτιμη πρόεδρος), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης, Μιχαήλ Μαρμαρινός, Ρένη Πιττακή.

Οι φετινές υποψήφιες για το βραβείο ήταν οι:

-Η Ευαγγελία Καρακατσάνη για την ερμηνεία της στο έργο «Το Τραμ με το όνομα Πόθος» που σκηνοθέτησε ο Μιχαήλ Μαρμαρινός στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

– Η Ηρώ Μπέζου για την ερμηνεία της στο έργο «Φιντανάκι» σε σκηνοθεσία Ανέστη Αζά στο Εθνικό Θέατρο Πειραματική Σκηνή (-Ι Θέατρο Rex – Σκηνή “Κατίνα Παξινού”)

– Η Σίσσυ Τουμάση για την ερμηνεία της στο έργο «Η Αγριόπαπια» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου στο Θέατρο Πορεία

– Η Έλλη Τρίγγου για την ερμηνεία της στο έργο «Ο Ευαγγελισμός της Κασσάνδρας» σε σκηνοθεσία Θάνου Σαμαρά στο Μπάγκειον.

Η απονομή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b