MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2019

Εσείς τι θα ντυθείτε φέτος τις απόκριες;

Αντλούμε έμπνευση από κινηματογράφο, μουσική, κινούμενα σχέδια, σειρές και προτείνουμε ιδιαίτερες μεταμφιέσεις

Monopoli Team

Οι Απόκριες είναι εδώ κι αν σας αρέσουν οι μεταμφιέσεις, ή απλώς να “παίζετε” με απλά ή πιο εντυπωσιακά αξεσουάρ, σας δίνουμε κάποιες ιδέες απ’ όπου μπορείτε να εμπνευστείτε και να δώσετε και εσείς το δικό σας στίγμα στα φετινά πάρτι!

Για τους λάτρεις της τέχνης και της μόδας

Karl Lagerfeld: Ο διάσημος σχεδιαστής μόδας και φωτογράφος που διηύθυνε τον οίκο υψηλής ραπτικής Chanel από το 1983, έφυγε πριν από λίγες μέρες από τη ζωή. Ξεχώριζε για το χαρακτηριστικό του look: Όλα μαύρα (γυαλιά, κοστούμια, γάντια), ψηλοί γιακάδες, δαχτυλίδια και βεβαίως τα λευκά του μαλλιά δεμένα σε αλογοουρά.

Frida Kahlo: Σε κάθε αποκριάτικο πάρτι θα βρείτε τουλάχιστον μία Frida. Η θρυλική Μεξικανή ζωγράφος είχε μοναδικό στυλ. Φορούσε μακριές, παραδοσιακές φορεσιές Tehuana που έκρυβαν το κάτω μέρος του σώματός της, ένα πυκνά πλεγμένο κότσο και χαλαρές μπλούζες αγροτών. Μην παραλείψετε τα κοσμήματα, τα λουλούδια στα μαλλιά και το έντονο φρύδι.


Yayoi Kusama:
Πουά, πουά, πουά. Μη φοβηθείτε το πουά. Κι αν δεν πιστεύετε τη μεγάλη Yayoi Kusama, (ή εμάς), πιστέψτε τον Τζωρτζ και τολμήστε το.

Ιδανικά φοριέται με αντίστοιχο background. Βρείτε κάποιον να κουβαλάει μια ταιριαστή ταπετσαρία πίσω σας, όλοι μαζί σας θα βγάζουν σέλφιζ!

Για τους σινεφίλ


Mary Poppins Returns: Αν μπορείτε να πείτε γρήγορα χωρίς να μπερδευτείτε supercalifragilisticexpialidocious, ο ρόλος σας ανήκει! Κόκκινο φόρεμα κουμπωμένο ως το λαιμό, παπιγιόν, μπλε καπέλο και παπούτσια, μια μεγάλη τσάντα και ομπρέλα (ιδανικά με σκάλισμα αυθάδη παπαγάλου) κι είστε έτοιμοι για τους Banks.


Creed II: Ιδανικό ντύσιμο για όσους βαριούνται τις μεταμφιέσεις. Φοράτε ρούχα γυμναστηρίου κι είστε έτοιμοι. Εντάξει, κάντε ένα κόπο να πάρετε γάντια του μποξ τουλάχιστον.

Black Panther: Αν θέλετε να δοκιμάσετε το αφρικάνικο look with a twist, τα εντυπωσιακά 3D printed κοστούμια της ταινίας αποτελούν ιδανική έμπνευση.

Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι η Ruth E. Carter κέρδισε το Όσκαρ κοστουμιών για τη δουλειά της στον “Μαύρο Πάνθηρα”, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά σε ταινία της Marvel.

 


Sherlock Holmes: Θα ζεσταθείτε λίγο στο πάρτι, αλλά μη βγάλετε παλτό και γάντια, θα είστε οι πιο στιλάτοι μέσα σε όλη την εξτραβαγκάντσα. Φαίνεται απλό; Η αμφίεση απαιτεί role playing και απομνημόνευση ατακών του Σέρλοκ για να απογειωθεί.


Φανταστικά ζώα: Τα εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ: Εκτός από το καλό σας κοστούμι, πάρτε οπωσδήποτε ραβδάκι και βιντάζ βαλίτσα, για να μη νομίζουν ότι ψάχνετε το επαγγελματικό ραντεβού σας.

The Favourite: Αν λατρέψατε κι εσείς το Λανθιμικό σύμπαν της αυλής της Βασίλισσας Άννας, επιλέξτε τον αγαπημένο σας από τους τρεις κεντρικούς γυναικείους ρόλους και τρέξτε σε βεστιάριο. Προσοχή, πέρα από τα φορέματα εποχής, δεν θέλει παρά ελάχιστο μέικ απ και διακριτικά κοσμήματα. Η κυριαρχία στην αυλή βασίζεται στο σωστό attitude. Must, τα κουνέλια. 17 για την ακρίβεια – αλλά ποιος μετρά.

A star is born: Ιδανικό για ζευγάρια που εκείνος δε θέλει να μεταμφιεστεί, κι εκείνη θέλει – αλλά χωρίς υπερβολές. Εκείνος: τα καθημερινά του ρούχα και μούσια, κρεμαστά στο λαιμό και μονίμως ένα μπέρμπον στο χέρι. Εκείνη: κοντό δεμένο μπλουζάκι, κολλητό παντελόνι (λεοπάρ ιδανικά), καπέλο και βλέμμα που τον κάνει να λιώνει.

Για τους μουσικόφιλους

Madonna: Ε, εντάξει, 80’s Pop μεγαλεία χωρίς ντροπές, εδώ τα δίνετε όλα. Ξασμένο μαλλί, βραχιόλια, αλυσίδες, crop tops, διαφάνειες, σουτιέν να φαίνεται, φουλ του μακιγιάζ και αστερίες για σκουλαρίκια, όλα περνάνε. Για πολύ χορό και σέξινες όβερ δε τοπ.


Ariana Grande: Κι εδώ σέξινες, αλλά προς το πιο κουκλίστικο και πολιτικά ορθό. Φορέστε κάτι σε babydoll, ψηλή μπότα, τεράστιο φιόγκο στο κεφάλι και βγαίνετε. Must η μακριά αλογοουρά, το eye liner και το πολύ, πολύ μακρύ νύχι με στρας.

Freddie Mercury: Δε φεύγει ποτέ από τη μόδα, αλλά φέτος ειδικά με το Bohemian Rhapsody και την οσκαρική ερμηνεία του Ράμι Μάλεκ, πολλοί θα θελήσουν να μεταμφιεστούν σε αυτόν τον ανεπανάληπτο καλλιτέχνη.

Για τους λάτρεις των κινουμένων σχεδίων

Μουλάν: Η κινεζική κομψότητα σε όλο της το μεγαλείο. Δώστε βάση στο ιδιαίτερο μακιγιάζ, που δίνει όλο τον τόνο.


Jessica Rabbit: Θέλετε να γυρίζουν κεφάλια στο πέρασμά σας, όπως μόνο μια animation φιγούρα το κατάφερνε; Θα χρειαστείτε ό,τι βλέπετε στην εικόνα (κόκκινο φόρεμα με σκίσιμο, καμπύλες, γόβες) συν μια υπέρ του δέοντος άνεση με τη θηλυκότητά σας και τα δεκάδες αιτήματα φιλίας που θα λάβετε την επομένη. 

Asterix και Obelix: Κι εδώ ένα ντουέτο που επίσης κάνει κεφάλια να γυρνάνε. Αν έχετε όρεξη και χιούμορ, αυτή είναι από τις πιο απολαυστικές – και κλασικές – μεταμφιέσεις που μπορείτε να κάνετε.



Νεκρή νύφη: 
Εξωτερικεύστε τη νταρκίλα σας, με τεατράλε ντύσιμο και μακιγιάζ. Από τις πιο εντυπωσιακές μεταμφιέσεις που έχουμε δει!

Για την παρέα, που λιώνει με σειρές και ταινίες

La la Land: Επενδύστε στη μονοχρωμία, το κέφι και την τσαχπινιά.


La casa de Papel: Ίσως ό,τι πιο πολυφορεμένο φέτος τις απόκριες, πάντα όμως απολαυστικό. Πώς να ξεχωρίσετε; Πετώντας ατάκες από τη σειρά, στα ισπανικά, όπως “Empieza el matriarcado” (η δική μας αγαπημένη, δια στόματος Nairobi), ή απλώς σκορπίζοντας χαρτονομίσματα στον αέρα. Για πολύ large παρέες.

Russian Doll: Ιδανικό για εσάς που δε θέλετε γκλίτερ και λάμψη, αλλά άνεση και role playing. Το χαρακτηριστικό ντύσιμο της σεναριογράφου και πρωταγωνίστριας Natasha Lyonne, που υποδύεται τη Nadia, την κυνική σχεδιάστρια video games που πεθαίνει την ημέρα των γενεθλίων της και ξαναγεννιέται και πεθαίνει και ξαναγεννιέται, εν αναμονή της νέας σεζόν της σειράς.

Game of thrones: Κλασικό πλέον, δύσκολο στην εκτέλεση, αλλά αν γίνει σωστά, εντυπωσιακό. Οι επιλογές δεκάδες, όσες κι οι χαρακτήρες του. Εν αναμονή και της τελευταίας σεζόν, που θα κάνει πρεμιέρα στις 14 Απριλίου.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b