MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το CineDoc πάει σχολείο, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Γαλαξίας

Το Σάββατο 1η και την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 το CineDoc μας προσκαλεί σε ένα διήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα…(εξώ)σχολικού ενδιαφέροντος για μικρούς και μεγάλους. Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό & Αθλητικό Οργανισμό Νέας Σμύρνης, τη Σχολή Χιλλ και τις Εξερευνήσεις το CineDoc παρουσιάζει ένα διήμερο με ταινίες και δράσεις που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και, φυσικά, μαθητές.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Ταινίες μικρούς μήκους με ιστορίες παιδιών από τη Νορβηγία μέχρι το μακρινό Κιργιστάν θα μας συντροφεύουν όλο το Σαββατοκύριακο, παράλληλα με εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά. Στόχος είναι να δούμε τις ταινίες σαν εκπαιδευτικά εργαλεία που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μέσα στις σχολικές αίθουσες. 

Οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.

Φέτος, για τρίτη φορά στην ιστορία του, το Φεστιβάλ «CineDoc» φιλοξενεί μια ιδιαίτερη ενότητα με θέμα «Αφιέρωμα Παιδικού & Νεανικού Κινηματογράφου». Η ενότητα αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. Πρόκειται ουσιαστικά για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που ασχολείται με την εκπαίδευση και την απασχόληση. Μερικοί από τους στόχους της προσπάθειας αφορούν: Στην ανάπτυξη και αξιοποίηση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, της Δια Βίου Μάθησης, της ευαισθητοποίησης για την περιβαλλοντική εκπαίδευση, στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ένταξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (ΕΚΟ).

safasfvasc

Αναλυτικό πρόγραμμα:

Σάββατο 1/12: 17.00 | 26’ για ηλικίες: 10+, 36 ώρες για τη Σπάρτη/Η ιστορία τεσσάρων Ευρωπαίων που αγωνίζονται στον υπερμαραθώνιο αγώνα δρόμου Σπάρταθλον, στα ίχνη του αρχαίου δρομέα Φειδιππίδη. (Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου & Αντώνης Χριστόδουλος, εκπαιδευτικοί)

18.00 | 51’ για ηλικίες: 8+, Ο γύρος του κόσμου σε μια ώρα, /Προβολή τεσσάρων ταινιών μικρού μήκους με ιστορίες παιδιών από την Ολλανδία, το Κιργιστάν, την Αυστραλία και τις Η.Π.Α.)

19.00 | Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς και γονείς, «Πως να φτιάξετε μια κινηματογραφική λέσχη στο σχολείο σας».(Χριστίνα Ντεπιάν, εκπαιδευτικός, υπεύθυνη κινηματογραφικής λέσχης Σχολής Χιλλ)

20.00 | 87’ • ηλικίες: 8+, Επιχείρηση Αρκτική, Τρία αδέρφια επιβιβάζονται κρυφά σε ένα ελικόπτερο για να επισκεφθούν τον πατέρα τους αλλά ξαφνικά το ελικόπτερο αλλάζει πορεία…

Κυριακή 2/12: 11.00 | 73’ για ηλικίες: 8+, Πέρα από τα όρια, Προβολή τεσσάρων ταινιών μικρού μήκους για παιδιά που αγωνίζονται να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να πετύχουν τους στόχους τους.

12.15 |Εργαστήριο για παιδιά, «Πως να γράψετε μια κινηματογραφική κριτική», (Λήδα Γαλανού, κριτικός κινηματογράφου & Ελένη Σβορώνου, συγγραφέας).

16.00 | 129’ για ηλικίες: 12+, Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ, Η ιστορία της Άννας Φράνκ μέσα από τις σκέψεις που μοιράζεται στο ημερολόγιο της., Θα ακολουθήσει συζήτηση σε συνεργασία με το Εβραικό Μουσείο Ελλάδος, (Αλεξάνδρα Πατρικίου, ιστορικός και Οριέττα Τρέβεζα, μουσειοπαιδαγωγός).

 

{Vimeo}https://vimeo.com/302783384{/Vimeo}

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b