MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο Ίαν ΜακΚέλεν γιορτάζει τα 80 του χρόνια με μια 80ήμερη σόλο περιοδεία

Ο Ίαν ΜακΚέλεν θα γιορτάσει τα 80 του χρόνια με μια 80ήμερη σόλο περιοδεία στη Βρετανία, σε μερικά από τα πιο ιστορικά θέατρα αλλά και σε ερασιτεχνικές σκηνές, σε δραματικές σχολές, σε πολιτιστικά κέντρα και σε θεατρικές παμπ – χώρους που συνδέονται με την πορεία του μέχρι σήμερα.

Monopoli Team

Χαρακτηριστικό στοιχείο αυτής της περιοδείας είναι ότι ο σπουδαίος ηθοποιός θα ενθαρρύνει το κοινό του να ανέβει στη σκηνή, να υποδυθεί και να ερμηνεύσει μαζί του.

«Το σόου θα ξεκινά με τον Γκάνταλφ και θα τελειώνει με την πρόσκληση συμμετοχής του κοινού στα επί σκηνής δρώμενα» είπε ο ίδιος σε ανακοίνωσή του σχετικά με την περιοδεία. «Ενδιάμεσα θα έχει μπόλικη ηθοποιία και πολλά ανέκδοτα». 

Ian McKellen Gandalf

Tα κέρδη και η αμοιβή του από την περιοδεία θα δοθούν στο ίδιο το θέατρο, με τον ΜακΚέλεν να προτείνει σε κάθε χώρο του θεάτρου να ξοδέψει τα χρήματα αυτά σε ό,τι κρίνεται πως χρειάζεται. «Είτε για να βαφτούν τα καμαρίνια, είτε για να εγκταταστήσουν καινούρια καθίσματα, είτε ακόμα και για την υποστήριξη νέων θεατρικών ομάδων». 

Η περιοδεία αναμένεται να ξεκινήσει στις 25 Ιανουαρίου και να ολοκληρωθεί στις 15 Σεπτεμβρίου του επόμενου έτους. Όσον αφορά στα εισιτήρια, θα είναι διαθέσια και πιο οικονομικά για κάθε παράσταση, καθώς ο ίδιος ο Sir Ian ελπίζει να δει νέους ανθρώπους να βρίσκονται στο κοινό σε κάθε στάση του. 

4 Ian McKellen in the title role of KING LEAR at Chichester Festival Theatre. Photo Manuel Harlan

Την ημέρα των γενεθλίων του, στις 25 Μαΐου, θα γιορτάσει με μια παράσταση στο Μπόλτον, όπου μεγάλωσε και ανακάλυψε «εκεί, στα τρία επαγγελματικά του θέατρα, ένα πάθος για την τέχνη της υποκριτικής, που δεν έσβησε ποτέ». Αργότερα, θα επισκεφτεί ξανά το θέατρο Duke of York’s στο Λονδίνο, όπου έκανε τα ντεμπούτο του στη σκηνή της πρωτεύουσας το 1964 και πρόσφατα επέστρεψε για να υποδυθεί τον «Βασιλιά Ληρ».  

1441166 ianmk2

Η περιοδεία θα ολοκληρωθεί στο Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου, στην αχανή σκηνή που έχει πάρει το όνομα του Λόρενς Ολίβιε, στην ίδια σκηνή που είχε διαπρέψει, πριν από 35 σχεδόν χρόνια, ως Κοριολάνος.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b