MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
02
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Gallery Night: Μια νύχτα τέχνης στην Αθήνα

Αν την Παρασκευή, στις 5 Οκτωβρίου, δείτε αργά το βράδυ κόσμο να μπαινοβγαίνει σε κάποια από τις αίθουσες τέχνης της Αθήνας, μην… πάει ο νους σας στο κακό!

author-image Σπύρος Κακουριώτης

Γιατί εκείνη ειδικά η νύχτα, θα είναι μια Gallery Night, και 26 συνολικά γκαλερί στην Αθήνα και τον Πειραιά θα μείνουν ανοικτές μέχρι τα μεσάνυχτα, προσφέροντας στο κοινό της πόλης ελεύθερη πρόσβαση στις εκθέσεις που εγκαινιάζουν τη νέα σεζόν, αλλά και πολλές εκπλήξεις.

Η Gallery Night διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ) και την Αrt Αthina, και αποτελεί τη συνεισφορά τους στη «Νύχτα Πολιτισμού», που διοργανώνει το Αθηναϊκό Δίκτυο Πολιτισμού, στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου Αθήνα 2018». Κατά τη διάρκειά της οι γκαλερί που συμμετέχουν θα παραμείνουν ανοιχτές, πέραν του συνηθισμένου ωραρίου τους, από τις 20.00 έως και τα μεσάνυχτα, προσφέροντας στους φίλους της τέχνης μια διαφορετική, νυχτερινή, εμπειρία.

artathinahighIMG 0270

Η «Νύχτα Πολιτισμού», μια νύχτα γεμάτη πολιτιστικές εκδηλώσεις, διοργανώνεται για πρώτη φορά από το Αθηναϊκό Δίκτυο Πολιτισμού, με πρωτοβουλία του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη. Σε αυτήν συμπράττουν με μοναδικές εκδηλώσεις και οργανισμοί οι οποίοι δεν ανήκουν στο Δίκτυο, εκδόσεις, περιοδικά, συγγραφείς και ποιητές.

Αναλυτικά, τον πλήρη κατάλογο των αιθουσών τέχνης που συμμετέχουν στην Gallery Night μπορείτε να δείτε εδώ. 

gallery_night-2018-programme.pdf

Περισσότερα από Art & Culture
Σχετικά Θέματα
Art & Culture
Γιατί η Ηρώ Μπέζου και ο Χρήστος Θάνος συνεργάζονται για έβδομη φορά;
Art & Culture
Onassis Dance Days ’26: Στη σφαίρα του βαθιά προσωπικού
Αφιέρωμα
Ηλέκτρα Εντός: 4 λόγοι για να (ξανα)δεις την παράσταση του Δημήτρη Τάρλοου στο Θέατρο Πορεία
Art & Culture
Μια παράσταση για εκείνους που πήγαν για τσιγάρα και δεν ξαναγύρισαν ποτέ
Art & Culture
Ημέρες ART/TECH by COSMOTE Telekom: Ένα τριήμερο φεστιβάλ για μία “νέα” τέχνη
Art & Culture
Στην πρόβα: «Μπεν και Ίμο» - Δύο ιδιοφυίες της βρετανικής μουσικής ζωντανεύουν ξανά στην ΕΛΣ
Αφιέρωμα
Hamnet: Όταν το πένθος το βιώνει μια μητέρα
Art & Culture
"Δάκρυ στο Φίδι" στο Bios (video)
Αφιέρωμα
Η Dolly Parton γίνεται 80 – Μια ωδή σε ένα μουσικό είδωλο, πηγή έμπνευσης
Art & Culture
Ο «Άμνετ» είναι ο καλύτερος «Άμλετ» που έχεις δει
Αφιέρωμα
Δέκα χρόνια χωρίς τον David Bowie: Η παράξενη «αθανασία» του Starman
Art & Culture
Τα sos της Τέχνης που θα δούμε στην Ευρώπη το ’26