MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
17
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μουσικός Ιούλιος στο Cafe του Νομισματικού Μουσείου

Ο Ιούλιος έρχεται πιο μουσικός από ποτέ στο Cafe του Νομισματικού Μουσείου, με ένα πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα μουσικών εκδηλώσεων για όλο τον μήνα.

Monopoli Team

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018 | 21.00

Hot Club de Grece

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και στον κήπο θα το γιορτάσουμε με ένα αφιέρωμα στην αγαπημένη gypsy jazz μουσική, παρέα με τους Ηot Club de Gréce, το πρώτο gypsy jazz group που μας σύστησε αυτό το είδος μουσικής στην Ελλάδα το 2007. Το ρεπερτόριο τους βασίζεται κυρίως στα κομμάτια του βιρτουόζου κιθαρίστα της τζαζ, Django Reinhardt αλλά και άλλων γνωστών Αμερικάνων μουσικών, αλλά επεκτείνεται και σε πιο pop ρυθμούς όπως και jazz standards. Τη βραδιά θα πλαισιώσει η διεθνούς φήμης βιολονίστα, Μαρία Μανουσάκη, που αφήνει για λίγο την έδρα της στη Νέα Υόρκη για να συντροφεύσει τους μουσικούς του Ηot Club de Gréce, την Πέμπτη 5 Ιουλίου στις 9 μ.μ. στο café του Νομισματικού Μουσείου.

Παίζουν:

Γιάννης Λουκάτος | κιθάρα
Άδωνις Αραφάνης ρυθμική κιθάρα
Γιώργος Ρούλος | μπάσο
Guest: Μαρία Μανουσάκη

cdrain1

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018 | 21.00

C-Drain

Ο C-DRAIN επιστρέφει με νέο δίσκο για ένα μοναδικό unplugged Live στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου την Πέμπτη 12.07. 18 στις 9:00 μ.μ. Αφιχθείς από το Λονδίνο και μετά από χρόνια μουσικών περιηγήσεων στο εξωτερικό, θα κάνει μια «unplugged» παρουσίαση της νέας του δουλειάς, με μια πιο «κινηματογραφική» προσέγγιση στην ερμηνεία. Το νέο του “No Plumbing Business” Ep Album έχει λάβει ήδη εξαιρετικές κριτικές σε Ελλάδα και εξωτερικό, με broadcasts στο BBC RADIO, επιτυχίες στα TOP 10 & TOP 20 Radio Charts, σε Αμερική, Καναδά, και προβολή του από τον μεγάλο Brian Wilson των The Beach Boys!

Ο C-DRAIN , κατά κόσμον Christos Pappas, θα παρουσιάσει με συνοδοιπόρους τους εξαιρετικούς μουσικούς του, ένα πρόγραμμα με τα νέα του κομμάτια, αλλά και πρόσφατα αγαπημένα, όπως και «πειραγμένες» διασκευές από το προηγούμενο του “Covers Unplugged Ep” αλλά και εκπλήξεις! Ένα πρόγραμμα πλαισιωμένο με πολλή ενέργεια, ακουστικό ήχο αλλά και ατμόσφαιρα με εφέ και indie αισθητική, που κυμαίνεται από το αγγλικό post-80’s rock, την αμερικάνικη folk, αλλά και τις alternative διαδρομές!

Παίζουν:

Christos Pappas | φωνητικά, ηλεκτρική & ακουστική κιθάρα
Άλεξ Καραδήμος | ηλεκτρική κιθάρα & εφέ
Μαριαλένα Ευαγγελάκη | βιολί & Β’ φωνή

Brandy Souare 800x500 c

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018 | 21.00

Brandy Σουαρέ

Ένα ιδιαίτερο σουαρέ, από μια ξεχωριστή μπάντα θα απολαύσουμε την Πέμπτη 19 Ιουλίου στις 9 μ.μ. στο café του Νομισματικού Μουσείου. Οι Brandy Σουαρέ, μια μπάντα από αξιόλογους μουσικούς με μεγάλη πορεία στο χώρο και συνεργασίες με σπουδαίους καλλιτέχνες, καλλιεργούν στις εμφανίσεις τους επιμελώς το ρετρό στοιχείο, ισορροπώντας στις αρχές του παλιού τραγουδιού και στον μοντέρνο ήχο. Mε την ίδια συνταγή δημιουργούν πρωτότυπες εκτελέσεις σε γνωστές μελωδίες προκαλώντας ευχάριστες εκπλήξεις που ξεσηκώνουν.

Oι Brandy Σουαρέ, ξεκίνησαν να παίζουν και να εδραιώνουν τη θέση τους, με επιτυχημένες εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, έχοντας μοιραστεί τη σκηνή με τους Πάνο Μουζουράκη, Μαρίζα Ρίζου, Σάκη Ρουβά, Μαριέττα Φαφούτη, Boogie Belgique, Penny & The Swingin’ Cats, Wedding Singers, Opera Chaotique και άλλους, ενώ παράλληλα, με το τραγούδι τους “Η ποδηλάτισσα”, η ΕΡΤ τους επέλεξε στις 23 καλύτερες μπάντες του πανελλήνιου διαγωνισμού της YourBand@ΕΡΤ.

2342569

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018 | 21.00

Τέτη Κασιώνη

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια Τέτη Κασιώνη ξεκινάει τις καλοκαιρινές της συναυλίες με πρώτο σταθμό το café στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018. Με ιδιαίτερη αγάπη στην έθνικ και έντεχνη ελληνική μουσική, μας έχει συνηθίσει σε μουσικές παραστάσεις που μαγεύουν, συγκινούν και μας ταξιδεύουν στις μουσικές του κόσμου. Μετά απο μιά σειρά εμφανίσεων τον προηγούμενο χειμώνα σε Ευρώπη και Ελλάδα για την παρουσίαση του πρώτου της προσωπικού δίσκου με τίτλο «Πέταγμα», θα παρουσιάσει για πρώτη φορά την παράσταση «Αυτό το φως», λίγο πριν μπει στο στούντιο για την ηχογράφηση του δεύτερου δίσκου.

Η συναυλία στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου θα είναι γεμάτη από τα αρώματα του καλοκαιριού και των λιμανιών του κόσμου, καθώς και τραγούδια πλημμυρισμένα από το φως των μεγάλων ερμηνευτών. Θα είναι πλαισιωμένη από τους τρεις εξαίρετους συνεργάτες της σολίστες μουσικούς, τον Βασίλη Ραψανιώτη στο βιολί, τον Μάρκο Κώτσια στο πιάνο και τον Σταύρο Παργινό στο τσέλο και το μαντολίνο.

Εκτός από τις δικές της συνθέσεις που εμπεριέχονται στον δίσκο «Πέταγμα», θα ακούσουμε τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, του Θάνου Μικρούτσικου, της Edith Piaf, του Νicola Piovani, του Astor Piazzola, του Jacques Brel, και άλλων σπουδαίων ερμηνευτών και μουσικών της παγκόσμιας σκηνής, τραγούδια από τις χώρες των Βαλκανίων αλλά και από τη Ελλάδα. Πολυρρυθμία, πάθος και ζωντάνια θα μας παρασύρουν σε τόπους μακρινούς και ονειρεμένους.

Παίζουν:

Τέτη Κασιώνη |φωνή
Βασίλης Ραψανιώτης | βιολί Μάρκος Κώτσιας | πιάνο Σταύρος Παργινός | τσέλο, μαντολίνο

Πληροφορίες

Τηλέφωνο για κρατήσεις: 210 3610067
Νομισματικό Μουσείο | Πανεπιστημίου 12, Αθήνα | 210 3610067 | [email protected]

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
Οι Garbage στο Release Athens 2026 – Μαζί με τον Moby
Μουσικά Νέα
Όλα όσα θα δούμε στο Μέγαρο στην αρχή της νέας χρονιάς
Μουσικά Νέα
Βόλφγκανγκ Άμπλινγκερ-Σπερχάκε: Ένας ιδανικός Ηρώδης για τη «Σαλώμη» της ΚΟΑ
Μουσικά Νέα
Release Athens x SNF Nostos: Τρία ακόμη διεθνή acts μαζί με Gorillaz και David Byrne
Μουσικά Νέα
Cycle of 4ths: 4 μουσικά acts σε 4 διαφορετικούς χώρους της Αθήνας
Μουσικά Νέα
Το Cycle of 4ths επιστρέφει στην Αθήνα
Art & Culture
Στο πνεύμα των ημερών: Μικρός οδηγός για τη «μεγάλη μουσική»
Μουσικά Νέα
Μέγαρο: Η ΕΛΣΟΝ υποδέχεται τους Λεωνίδα Καβάκο και Τιμόθεο Γαβριηλίδη-Πέτριν
Μουσικά Νέα
Άννα Βίσση: Η τελευταία μεγάλη της συναυλία στο Καλλιμάρμαρο έρχεται αποκλειστικά στο MEGA
Μουσικά Νέα
Rod Stewart: Τα περιπετειώδη ‘80s και η “επίσημη” ερωμένη του
Μουσικά Νέα
Σοφία Βέμπο – Η φωνή που νίκησε τον φασισμό: Κυκλοφόρησε η ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας
Μουσικά Νέα
Η Καμεράτα ερμηνεύει τον “Εσπερινό” του Μοντεβέρντι στο Μέγαρο