MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Άλμπουμ#8: Μίνα Χειμώνα

Η Μίνα Χειμώνα ανατρέχει στις τρεις δεκαετίες της θεατρικής της πορείας και μοιράζεται μαζί μας στιγμιότυπα και αναμνήσεις από ρόλους και συνεργασίες που την καθόρισαν.

Monopoli Team

Η θεατρική διαδρομή της Μίνας Χειμώνα ξεκίνησε από το Εθνικό Θέατρο το 1988 όταν ως αριστούχος απόφοιτη της δραματικής σχολής συμμετείχε στο Γλάρο του Τσέχοφ που σκηνοθέτησε ο Ζυλ Ντασσέν. Από τότε μέχρι σήμερα έχει ερμηνεύσει κορυφαίους ρόλους τόσο σε αρχαίες τραγωδίες (Μήδεια, Αντιγόνη, Ηλέκτρα κ.α) όσο και σε εμβληματικά έργα του παγκόσμιου θεάτρου, συνεργαζόμενη με σημαντικούς έλληνες και ξένους σκηνοθέτες όπως οι Roger Williams, Διαγόρας Χρονόπουλος, Μιχαήλ Μαρμαρινός, Σπ. Ευαγγελάτος, Γιάννης Κακλέας και πολλούς άλλους.

Το 2002 μαζί με τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Πέτρο Νάκο ίδρυσαν στον Κεραμεικό το θέατρο Altera Pars, μετατρέποντας ένα παλαιό βαφείο αυτοκινήτων σ’ έναν σύγχρονο, καλαίσθητο πολυχώρο πολιτισμού που έκτοτε στεγάζει έργα ρεπερτορίου αλλά και πολλές άλλες εκδηλώσεις.

Τη φετινή σεζόν η Μίνα Χειμώνα πρωταγωνιστεί στο έργο «Αίμα», του βραβευμένου Καταλανού συγγραφέα Σέρτζι Μπελμπέλ, ένα σκληρό πολιτικό έργο που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία του Πέτρου Νάκου.

  

 mina xeimona glaros

1988: Πρωτοεμφανιζόμενη ηθοποιός στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, μετά από τις σπουδές μου στη Σχολή. Μάσσα στο Γλάρο του Α. Τσέχωφ σε σκηνοθεσία Ζυλ Ντασσέν.

mina xeimona antigone

1998: Ουσιαστική εμπειρία στην καλλιτεχνική μου πορεία. Μετά από πολύχρονη συνεργασία στο Εθνικό και με το Αμφιθέατρο. Αντιγόνη στην Επίδαυρο. Παραγωγή Θεατρική Διαδρομή. Μεγάλη Περιοδεία σε όλα τα αρχαία θέατρα της Ελλάδας. 

mina xeimona BRETANNIKOS1

2002: Ίδρυση του Θεάτρου Altera Pars το 2002 από εμένα και τον Πέτρο Νάκο. Βρεταννικός του Ρακίνα. Σταθμός για το ξεκίνημά μας. Σκηνοθεσία Πέτρος Νάκος. Ένταξη στο πιλοτικό σύστημα: Αθήνα 2006-2007

mina xeimona vrikolakes

2009: Κυρία Άλβινγκ στους Βρυκόλακες του Ibsen στην τελευταία σκηνοθεσία του Νικηφόρου Νανέρη παραγωγή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΒΟΛΟΥ. 

mina xeimona media

2010-2011: Από τους αγαπημένους μου ρόλους! Μήδεια του Ζαν Ανουϊγ σε σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου Παρουσιάστηκε στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, στο θέατρο Altera Pars και σε πολλά θέατρα στην περιφέρεια στα πλαίσια περιοδείας. 

mina xeimona evraios

2014: Ο Εβραίος του Τζιάννι Κλεμεντί. Περιοδεία σε όλη τη χώρα. Σκηνοθεσία Πέτρος Νάκος.

mina xeimona ixos tou oplou 

2016: Ο ήχος του όπλου από τα πλέον εμβληματικά ελληνικά κείμενα με την υπογραφή της παντοτινά αγαπημένης μου Λούλας Αναγνωστάκη. Σκηνοθεσία Πέτρος Νάκος 

mina xeimona aima

2018: Το Αίμα του Sergi Belbel. Από τα πιο δύσκολα κείμενα που έχω αντιμετωπίσει στη μέχρι τώρα πορεία μου. Ευτυχώς σε σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου. Γιατί το αίμα είναι κομμάτι από εμάς. Από Μάρτιο του 2018 στο θέατρο Aletra Pars

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b