MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
05
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Νέα εποχή για το ιστορικό θέατρο Ολύμπια

Στον δήμο Αθηναίων περνά για τα επόμενα χρόνια το ιστορικό θέατρο Ολύμπια, το κτίριο της οδού Ακαδημίας που επί σχεδόν έξι δεκαετίες στέγαζε την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Monopoli Team

«Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη αφού ένα εμβληματικό κτίριο μπορεί να αποκτήσει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτιστική παραγωγή της πόλης της Αθήνας» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας ότι «αποτελεί ξεχωριστή τιμή για τον δήμο Αθηναίων, το γεγονός ότι η πρότασή του επελέγη ως η αρτιότερη, αλλά και ευκαιρία για το ιστορικό θέατρο, να ανακτήσει την παλιά του αίγλη».

Η Επιτροπή Αξιοποίησης Ακινήτων της Τράπεζας της Ελλάδος, αποφάσισε χθες να προκρίνει το ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο που κατήρτισε και κατέθεσε ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, μισθώνοντας το θέατρο Ολύμπια για τα επόμενα δέκα χρόνια.

«Καταθέσαμε ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο με άρτιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, που αξιοποιεί πλήρως τα Μουσικά του Σύνολα του δήμου Αθηναίων, αλλά και κοινές δράσεις με ένα δίκτυο συνεργατών που περιλαμβάνει σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς της πόλης» δήλωσε ο Κωστής Μπιτζάνης, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
«Αληθινή ιστορία»: Μια μουσική παράσταση για μικρούς και μεγάλους βασισμένη στο έργο του Λουκιανού
Θεατρικά Νέα
15ο Dance Days Chania: Ο σύγχρονος χορός πρωταγωνίστησε για μία ακόμη χρονιά στα Χανιά
Θεατρικά Νέα
Fool in the Full Moon: Ο Donald Kitt για ένα «ταξίδι φαντασίας» στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Όλη η Ελλάδα Ένας Πολιτισμός: Οι 9 πρωτότυπες παραγωγές της εβδομάδας 4-11 Αυγούστου
Εκδηλώσεις
Μητέρα Αράχνη: Ένα εικαστικό-θεατρικό-μουσικό δρώμενο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Εκδηλώσεις
«Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι» σε καλοκαιρινή περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα
Θεατρικά Νέα
«Χούγια ή Θάνατος»: Η Σοφία Μουτίδου σε καλοκαιρινό tour
Θεατρικά Νέα
Μάλιστα κύριε Ζαμπέτα: Οι παραστάσεις συνεχίζονται και τον Σεπτέμβριο στο Θέατρο Άλσος
Θεατρικά Νέα
The Chios Festival 2025: Ιστορία, πολιτισμός και εξωστρέφεια στο φεστιβάλ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
Θεατρικά Νέα
Μπομπ Γουίλσον: Αντίο στον avant garde "αρχιτέκτονα" του φωτός
Θεατρικά Νέα
Οιδίπους: Η παράσταση του Γιάννη Χουβαρδά σε καλοκαιρινή περιοδεία
Θεατρικά Νέα
Οιδίπους του Γιάννη Χουβαρδά: Εξαντλήθηκαν μέσα σε 48ώρες τα 5.000 εισιτήρια του Ηρωδείου