MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
18
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Yποψήφιος για βραβείο Grammy o μαέστρος Γιώργος Πέτρου

O Γιώργος Πέτρου, ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες μαέστρους με διεθνή καριέρα και διακρίσεις στο ενεργητικό του, είναι υποψήφιος για βραβείο Grammy στην κατηγορία «Καλύτερη Ηχογράφηση Όπερας» για την ερμηνεία του στον «Ottone» του Χαίντελ.

Monopoli Team

Στις υπόλοιπες τέσσερις υποψηφιότητες για την ίδια κατηγορία, βρίσκονται τα εξής ονόματα μουσικών: Valery Gergiev, Gianandrea Noseda, Hans Graf και Lothar Koenigs.

Η τελετή απονομής των 60ών βραβείων Grammy θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 στο «Madison Square Garden» της Νέας Υόρκης.

c52e4b23e75ec27253444e795c47ca64 XL

Ο Γιώργος Πέτρου είναι ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους ερμηνευτές της μουσικής του 18ου αιώνα, ενώ στο ρεπερτόριό του δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας, αλλά και στην όπερα. Επιπλέν, τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με τη σκηνοθεσία μουσικού θεάτρου. Μάλιστα, από το Σεπτέμβριο του 2012 είναι καλλιτεχνικός διευθυντής της Καμεράτα-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής. Υπό τη διεύθυνσή του, το σύνολο, υιοθετώντας τη διεθνή ονομασία Armonia Atenea, εξελίχθηκε σε έναν από τους σημαντικότερους πρεσβευτές του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό, με εμφανίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις σε διάσημες αίθουσες, αλλά και θέατρα της Ευρώπης. Παράλληλα, ο Γιώργος Πέτρου συνεργάζεται και ως αρχιμουσικός με γνωστά λυρικά θέατρα και ορχηστρικά σύνολα ανά τον κόσμο.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
Art Monia: Το house music festival του Ναυπλίου καταλαμβάνει το Fougaro Art Center
Μουσικά Νέα
Όσα έγιναν στην εντυπωσιακή πρεμιέρα του Sani Festival: Οι Buena Vista All Stars μάγεψαν το κοινό στον Λόφο της Σάνης
Έξοδος
Τα κυριακάτικα EDEN parties στο ACE Hotel επιστρέφουν με ÂME στα decks
Μουσικά Νέα
Release 2025: Απόψε η συναυλία Kylie Minogue και Loreen – Οι τελευταίες λεπτομέρειες
Μουσικά Νέα
Sani Festival 2025: Η Gloria Gaynor στον λόφο Σάνης
Εκδηλώσεις
Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια: Χρήστος Νικολόπουλος, Κώστας Μακεδόνας και Ζωή Παπαδοπούλου στην Παραλία Μαντουδίου
Art & Culture
Η κλασική μουσική… αλλιώς: Φεστιβάλ και συναυλίες πλάι στο κύμα
Μουσικά Νέα
Sani Festival 2025: Η Norah Jones καταφτάνει στον λόφο Σάνης – Το μήνυμά της πριν τη μεγάλη συναυλία
Εκδηλώσεις
ΕΛΣ: Ο Αλέξανδρος Ευκλείδης αποχαιρετά την Εναλλακτική Σκηνή με ένα epic πρόγραμμα
Μουσικά Νέα
Νατάσσα Μποφίλιου: Το “Κάτι Καίγεται 2” επιστέφει στην Αθήνα – Πότε είναι η μεγάλη συναυλία
Εκδηλώσεις
Αγοραφοβικό Φεστιβάλ 2025: Επιστρέφει στο ΠΛΥΦΑ με ένα ετερόκλητο μουσικό line-up
Μουσικά Νέα
5 + 1 λόγοι που δεν θα χάσεις το Anilio Park Festival 2025