MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
22
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Φεστιβάλ Βωβούσας στην Πίνδο

Το Φεστιβάλ Βωβούσας 28 Ιουλίου με 5 Αυγούστου αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για όσους ψάχνουν ενναλακτικό τρόπο διακοπών μακριά από τις πολύβουες παραλίες.

Monopoli Team

Η Βωβούσα βρίσκεται στα 1000 μέτρα ανάμεσα στις κορυφές της βόρειας Πίνδου, και πήρε το όνομά της από τον ποταμό Αώο και τη βοή που προκαλεί όταν τη διασχίζει . Πρόκειται για ένα ιστορικό χωριό του Ανατολικού Ζαγορίου, που αριθμεί περί τους 70 κατοίκους. Η Βωβούσα ή Μπαϊάσσα (στα Βλάχικα) βρίσκεται στο κέντρο του Εθνικού Δρυμού της Βόρειας Πίνδου, γειτνιάζει με τη περίφημη Βάλια Κάλντα και είναι στις παρυφές περιοχών NATURA 2000.

Η τοποθεσία φαντάζει ιδανικός προορισμός για ένα φεστιβάλ μέσα στη φύση. Εκτός του κύριου προγράμματος με εκθέσεις και προβολές, σε παράλληλες εκδηλώσεις γίνονται συναυλίες, σεμινάρια, προγράμματα φιλοξενίας καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αναγνώσεις κειμένων, παραστάσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε μεταξύ άλλων: το κινηματογραφικό εργαστήριο Φτιάχνοντας Ντοκιμαντέρ με Ανθρώπινες Ιστορίες με το Βασίλη Λουλέ (28/7 – 5/8), την ομιλία με τίτλο Εσπεράντο – μια διεθνής γλώσσα στο χθες και στο σήμερα (Δευτέρα 30/7), την προβολή της ταινίας The Manakia Brothers της Eliza Zdru (2016, 91’, Ρουμανία), (31/7 Δευτέρα), Έγκλημα στο βουνό συζήτηση με τις Αμάντα Μιχαλοπούλου και Χίλντα Παπαδημητρίου (4/8 Παρασκευή), το εργαστήριο σωματικής άσκησης με τίτλο Χορεύοντας, στο βουνό, (5/8 Σάββατο), Μουσική βραδιά από το Ρεμπέτικο στο Λαϊκό, με την κομπανία του Νίκου Κυριακού (5/8 Σάββατο).

Περισσότερα από Φεστιβάλ
Σχετικά Θέματα
Παιδί
KIDOPIA Festival: Μια «παιχνιδο-πόλη» για παιδιά και γονείς στο Παλαιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ
Cine News
38ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Masterclass με τον σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη
Cine News
Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου κλείνει τα 25 του χρόνια
Βιβλία
1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας της Αθήνας: Τα highlights του προγράμματος
Cine News
28ο ΦΝΘ: Αυλαία με την απονομή των βραβείων – Τα ντοκιμαντέρ που διακρίθηκαν
Art & Culture
Η οδύνη και η ομορφιά της δημιουργίας μέσα από το βλέμμα της Juliette Binoche
Στην Πόλη
Athens Bike Festival 2026: Δύο μέρες γεμάτες ποδήλατο στο Πεδίον του Άρεως
Cine News
4ο KINO Athens: Εγκαινιάζει το KINO Music με την προβολή 8 μουσικών ντοκιμαντέρ στο Newman Cinema
Μουσικά Νέα
Borderline Festival 2026: Το μακροβιότερο φεστιβάλ της Στέγης επιστρέφει στο Onassis Ready
Εικαστικά
WOW Athens 2026: Οι εκθέσεις και οι περφόρμανς του φεστιβάλ που δίνουν φωνή στην έμφυλη εμπειρία
Μουσικά Νέα
Φεστιβάλ Μουσικής Χάλκης: Στις 10 κορυφαίες «πρακτικές πολιτιστικής κληρονομιάς» του European Heritage Hub
Art & Culture
Υπάρχουν τέχνες που πεθαίνουν; H Juliette Binoche μάς έδωσε την καλύτερη απάντηση