MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
15
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το ΚΠΙΣΝ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Στις 21 Μαρτίου τo Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) μας καλεί να ανακαλύψουμε μια διαφορετική πλευρά της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, θέτοντας ένα ερώτημα «Μουσικοί ή Ποιητές;» και δίνοντας την απάντηση μέσα από μια διαφορετική συναυλία-αφιέρωμα στη μουσική ποίηση ή στην ποίηση της μουσικής.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, το ΚΠΙΣΝ διερευνά το κατά πόσο υπάρχουν όρια ή στεγανά μεταξύ ποίησης και μουσικής, αναθέτοντας σε μια ετερόκλητη και ταλαντούχα ομάδα μουσικών να διασκευάσει τραγούδια (ή μήπως ποιήματα;) δημιουργών του 20ου αιώνα, των οποίων οι στίχοι υπήρξαν πρωτίστως ποιητικοί.

Στις 21 Μαρτίου στις 19.00, στον Φάρο οι επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ θα απολαύσουν εξαιρετικές ερμηνείες αγαπημένων τραγουδιών, που συνδυάζουν τον κλασικό λυρισμό με σύγχρονους ήχους και ρυθμούς, σε μία συναυλία όπου θα συναντηθούν η Γεωργία Καρύδη, οι Rattler Proxy και οι Lou ‘n’ David και θα διασκευάσουν έργα των Ian Curtis (Joy Division), Adrian Borland (The Sound), Alan Vega (Suicide), Lou Reed (Velvet Underground), Jim Morrisson, Leonard Cohen, Nina Simone και David Bowie, με μια φρέσκια ματιά.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Αφιέρωμα: Μουσικοί Ποιητές

Γεωργία Καρύδη
Με τη συνολική ενορχήστρωση και ερμηνεία να αγγίζει με ανατρεπτική διάθεση το όριο της ποίησης, της στιχουργικής και της μουσικής. Στις 21/3, η Γεωργία Καρύδη θα διασκευάσει μια σειρά από ετερόκλητες επιλογές μουσικών και ποιητικών έργων, από δημιουργούς όπως οι David Bowie, Jim Morrison, Leonard Cohen, John Cooper Clarke, Pablo Neruda, Λένα Πλάτωνος, Nina Simone.

Rattler Proxy
Αντλώντας έμπνευση και ήχο από τους Joy Division, τους The Sound και τους Suicide, οι Rattler Proxy θα παρουσιάσουν μια συναυλία που θα ξεκινήσει από το Λονδίνο του Adrian Borland, θα μεταφερθεί στο μουντό Manchester του Ian Curtis, για να καταλήξει στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ‘80, αποτυπώνοντας τις ιστορίες αστικής αποξένωσης που οδήγησαν και μορφοποίησαν το έργο του Alan Vega.

Lou ΄n΄ David
Μέλη των Libido Blume, Sigmatropic, Yeah!, Κεφάλαιο 24 και Doctor Atomik ενώνουν τις δυνάμεις τους στο project Lou ΄n΄ David για να μεταφέρουν στο ελληνικό κοινό την ποιητική πλευρά της τραγουδοποιίας του Lou Reed και του David Bowie. Οι μουσικοί θα συνδυάσουν το λυρισμό με τη μουσική του δρόμου, την ατμοσφαιρικότητα με τον καταιγιστικό ρυθμό, αναδεικνύοντας με υπερηφάνεια τις επιρροές που τους σημάδεψαν.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Free City: Τι κάνουμε δωρεάν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Ο Πάνος Βλάχος με 'χωρίς πρόγραμμα' στο Θέατρο Βράχων, ο Κωνσταντής Πιστιόλης στήνει ένα γλέντι στην Τεχνόπολη - Όσα θα κάνουμε σήμερα
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Hot or Not #184: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Plisskën, Off The Hook Festival, η Άννα Βίσση στο Καλλιμάρμαρο - Όσα δεν θες να χάσεις αυτό το ΣΚ
Εκδηλώσεις
Free City: 10 δωρεάν εκδηλώσεις αυτό το ΣΚ στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
15 μεγάλες συναυλίες που θα ζήσουμε το φθινόπωρο στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Το Plisskën Festival στην Πειραιώς 260, το Off The Hook Festival στο ΟΑΚΑ - Όσα θα κάνουμε σήμερα στην πόλη
Εκδηλώσεις
Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου στηρίζει τη «Μεταμόρφωση» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με ένα fundraising στο Ηρώδειο
Εκδηλώσεις
Οι "Πέρσες" του Αισχύλου σε μια πρωτότυπη σκηνική εκδοχή, οι indie Franz Ferdinand στην Αθήνα - Όσα θα κάνουμε σήμερα στην πόλη
Εκδηλώσεις
Για 2η χρονιά το Music & Wine Festival στο Fougaro Artcenter
Εκδηλώσεις
Η «Αντιγόνη» στο Κηποθέατρο Παπάγου, ο K. Βήτα στην Τεχνόπολη - Όσα θα κάνουμε σήμερα στην πόλη
Εκδηλώσεις
Η Muriel Pénicaud στην Αθήνα: Έκθεση φωτογραφίας και σειρά δράσεων