MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η “Ωραία Μου Κυρία” έρχεται στο Θέατρο Πάνθεον

Οι “Θεατρικές Σκηνές” παρουσιάζουν από τις 9 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Πάνθεον το πιο δημοφιλές έργο του Μπέρναρντ Σω «Πυγμαλίων – Ωραία Μου Κυρία», με τη Δήμητρα Ματσούκα στον πρωταγωνιστικό ρόλο και ένα καστ δημοφιλών ηθοποιών.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Ντεμπούτο με μια κίνηση ματ. Οι Θεατρικές Σκηνές εγκαινιάζουν τη δραστηριότητα τους στη θεατρική Αθήνα με μια ωραία χειρονομία από μια «Ωραία Κυρία». Διαθέτουν 50 εισιτήρια για κάθε παράσταση σε ανέργους και άλλες ευπαθείς ομάδες σε κάθε ζώνη του θεάτρου. «Από τη πρώτη σειρά μέχρι τον εξώστη θα μπορούν κάποιοι άνθρωποι εντελώς δωρεάν να την παρακολουθούν» δηλώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής τους Πάνος Κατσαρίδης· κι έχει την προσοχή μας.

CF001605MY FAIR LADY TRAILER 003608

Λίγες ημέρες πριν την πρεμιέρα της μεγάλης παραγωγής στο Πάνθεον – από τις ελάχιστες αυτής της κλίμακας στη διάρκεια της σεζόν – οι Θεατρικές Σκηνές δοκιμάζουν ένα ρίσκο. «Θα δείτε την παράσταση και θα εκπλαγείτε, θα βρεθούμε ξαφνικά στο Λονδίνο, στο Κόβεντ Γκάρντεν» μας προϊδεάζει ο πρωταγωνιστής της Κώστας Κόκλας στο πλευρό του οποίου «μαθητεύει» η Δήμητρα Ματσούκα. «Αυτούς τους καιρούς φαντάζει σαν ένα στοίχημα και μία περιπέτεια μοναδική» υπερθεματίζει η ίδια.

«Στοίχημα δεν είναι μόνο γιατί πρόκειται για μία μεγάλη παραγωγή, αλλά γιατί σε αυτή την εποχή το να θέλεις να αφηγηθείς μία ιστορία και να φιλοδοξείς το να σταματήσει λίγο ο χρόνος και να αισθανθεί πράγματα ο κόσμος, είτε αυτό λέγεται χαρά ή συγκίνηση –φιλοδοξούμε να συμβούν και τα δύο – και να παίζω με ηθοποιούς που αισθάνομαι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι δίπλα τους και μ’ ένα σκηνοθέτη που με έχει εντυπωσιάσει η υψηλή του ενέργεια».

oraia mou kuria pantheon sunenteuksi tupou 2016 2

Μπροστά στο αριστούργημα του Μπέρναρντ Σω «που παρότι είναι ένα ρομάντζο εποχής, μια τρυφερή κομεντί, βρίσκεται να κάνει καυστικά σχόλια για την αστική τάξη των αρχών του 19ου αιώνα και την πολιτική κατάσταση της εποχής» επιδίωκε εδώ και χρόνια να βρεθεί ο Αλέξανδρος Ρήγας. Και καταφέρνει – προς έκπληξη του, στην πιο δύσκολη οικονομική περίσταση των τελευταίων δεκαετιών – ν’ αφηγηθεί σκηνοθετικά την ερωτική ιστορία του καθηγητή Ουίλιαμ Χίγγινς και της Ελίζα Ντούλιτλ· αφιερώνοντας την μάλιστα στη μνήμη της Αλίκης Βουγιουκλάκη που υποδύθηκε στη δεκαετία του 50’ την «Ωραία μου κυρία».

oraia mou kuria pantheon sunenteuksi tupou 2016

Ο Παύλος Χαϊκάλης συμφωνεί πως αυτό το έργο δεν περιορίζεται μόνο στην ελαφράδα και στο ρομαντισμό αλλά θίγει και το ζητούμενο της εσωτερικής μεταμόρφωσης αφού «μέσα από την επικοινωνία μπορεί κανείς να αναπτυχθεί και να αναμορφωθεί πλήρως. Η επικοινωνία αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη από ανθρώπους που να κατέχουν τη γνώση και να μπορούν μέσω της γνώσης να εστιάσουν στα πράγματα και να βελτιώσουν και τον εαυτό τους και πολύ περισσότερο τους άλλους. Άρα λοιπόν η ανάγκη μιας παρουσίας τέτοιου έργου, νομίζω γίνεται επιτακτική στη σημερινή δύσκολη εποχή» σημειώνει.

MY FAIR LADY 001104

Στους βασικούς ρόλους του «Πυγμαλίων – Ωραία μου κυρία» θα εμφανιστούν ακόμα οι Μπέτυ Λιβανού, Αντώνης Καφετζόπουλος, Ορέστης Τζιόβας, Χριστίνα Θεοδωροπούλου ενώ το καστ συμπληρώνει ένας 13μελής θίασος.

Η πρεμιέρα προγραμματίζεται για τις 9 Δεκεμβρίου.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b