MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι Space Blanket παρουσιάζουν το πρώτο τους LP με τίτλο “ΚΑΛΕΜΙ”

Η παραγωγή του νέου δίσκου έγινε από τους Space Blanket σε συνεργασία με τον Alex Ketenjian στο Unreal Studio, με τίτλο ΚΑΛΕΜΙ.

Monopoli Team

Το άλμπουμ αποτελείται από 8 κομμάτια γραμμένα σε μια περίοδο δύο ετών. Το διακρίνει μία αγάπη για τα αναλογικά συνθεσάιζερ της δεκαετίας του 80, με αναφορές σε είδη μουσικής πέραν της ηλεκτρονικής. Με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να δημιουργήσουν μια στυλιστική αποτύπωση που εκφράζει όσα συνέβησαν στο προσκήνιο της ζωής τους τα τελευταία χρόνια. Από αναρρίχηση σε ψηλές ορθοπλαγιές και πτήσεις με αλεξίπτωτο πλαγιάς, μέχρι τις οξείες αντιθέσεις και τις ανισότητες τις οποίες αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι από μας καθημερινά.

Είναι όλα εκεί, με τη μορφή περίπλοκων ηχητικών κυμάτων και μαθηματικών αλγόριθμων. Με την καθοριστική συμβολή του Johnny Tercu (Kooba Tercu) στα φωνητικά, και την πολύτιμη βοήθεια των φίλων τους στην Untitled-1, οι Space Blanket παρουσιάζουν το “ΚΑΛΕΜΙ”.

Σύντομο βιογραφικό
Οι Space Blanket είναι ένα ντουέτο από την Αθήνα. Το ντεμπούτο τους “Cosmic” EP (2012) κυκλοφόρησε αποκλειστικά σε 12’’ βινύλιο. Η αποδοχή του από τον τύπο και το μουσικό κοινό έδωσε τη δυνατότητα στους Space Blanket να ανοίξουν συναυλίες καλλιτεχνών όπως οι Depeche Mode και ο Gramatik. Το ντουέτο είναι επίσης γνωστό για τις πρωτότυπες αποδόσεις κομματιών που ανήκουν σε εντελώς διαφορετικά είδη μουσικής όπως το “Bird1” των Underworld, με το οποίο διακρίθηκαν σε διεθνή διαγωνισμό, το “Jumping Jack Flash” των Rolling Stones και το “Green Machine” των Kyuss. Ο ήχος τους, που έχει χαρακτηριστεί ως cosmic disco punk, αποτελείται από ογκώδη beats, χαμηλές συχνότητες, επιθετικές αλλά και ταυτόχρονα μελωδικές γραμμές.

1.space blanked new cd 2015

Το εξώφυλλο και την επιμέλεια παραγωγής πραγματοποίησαν οι Jola818 και G.Vic από Bend.

{SoundCloud}https://soundcloud.com/spaceblanket/jumping-jack-flash-space{/SoundCloud}

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b