MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Billy Elliot The Musical στο Θέατρο Παλλάς

Τα Αθηναϊκά Θέατρα παρουσιάζουν την υπερπαραγωγή «Billy Elliot The Musical» του Lee Hall, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη και με την πρωτότυπη μουσική του Elton John από τις 16 Οκτωβρίου στο Παλλάς.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Πρωταγωνιστούν ο Αιμίλιος Χειλάκης, η Αθηνά Μαξίμου, ο Αποστόλης Τότσικας, η Νίκη Παλληκαράκη, ο Γιώργος Ψυχογιός και η Τιτίκα Στασινοπούλου μαζί με 3 υπερταλαντούχα αγόρια, 3 διανομές που θα ενθουσιάσουν το ελληνικό κοινό στο ρόλο του Μπίλυ Έλιοτ.

Η ιστορία ενός εντεκάχρονου αγοριού που μέσα σε μια κοινωνία κατάρρευσης από την οικονομική κρίση, ζητάει να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα. Όλα ξεκινούν το 1984 όταν η τότε πρωθυπουργός της Αγγλίας Μάργκαρετ Θάτσερ κλείνει τα ορυχεία και οι ανθρακωρύχοι ξεκινούν απεργία διαρκείας. Ο μικρός Μπίλυ το σκάει από το μάθημα του μποξ για να ανακαλύψει τυχαία σε μια αίθουσα μπαλέτου το πάθος του για χορό, ένα πάθος που θα ηλεκτρίσει την οικογένεια του, την κοινότητα ολόκληρη και θα αλλάξει τη ζωή του για πάντα.

billy elliot pallas 2015

Ένα μιούζικαλ επίκαιρο όσο ποτέ, μέσα από το οποίο θα μπορούσαν να βρεθούν πολλά κοινά χαρακτηριστικά με την Ελλάδα του σήμερα. Όπως τα προβλήματα των ανθρακωρύχων της τότε Αγγλίας με τα προβλήματα των μεταλλορύχων στις Σκουριές, την οικονομική κρίση, την ανεργία και την αβεβαιότητα για το αύριο. Παρόλ’ αυτά, ο Μπίλυ Ελιοτ είναι ένα μιούζικαλ αισιοδοξίας που μέσα από το κάρβουνο ανακαλύπτεται το πιο λαμπερό διαμάντι και μέσα από την πετρώδη γη ξεπετιέται ένα πανέμορφο λουλούδι. Ένα μιούζικαλ τρυφερό που παρά τη σκληρή πραγματικότητα κάνει τους ανθρωπους να ξεδιπλώσουν τα αληθινά τους αισθήματα και να δώσουν μαθήματα ανθρωπιάς, σεβασμού στη διαφορετικότητα και ελευθερία έκφρασης. 

Ο Μπίλυ Έλιοτ είναι ένας μαχητής των ονείρων και αποδεικνύει ότι ακόμα κι αν ο κόσμος γύρω μας καταρρέει, όταν υπάρχει πίστη, τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα όνειρά μας.

billy elliot2 pallas 2015


Περισσότερα από Φεστιβάλ
Σχετικά Θέματα
Παιδί
KIDOPIA Festival: Μια «παιχνιδο-πόλη» για παιδιά και γονείς στο Παλαιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ
Cine News
38ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Masterclass με τον σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη
Cine News
Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου κλείνει τα 25 του χρόνια
Βιβλία
1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας της Αθήνας: Τα highlights του προγράμματος
Cine News
28ο ΦΝΘ: Αυλαία με την απονομή των βραβείων – Τα ντοκιμαντέρ που διακρίθηκαν
Art & Culture
Η οδύνη και η ομορφιά της δημιουργίας μέσα από το βλέμμα της Juliette Binoche
Στην Πόλη
Athens Bike Festival 2026: Δύο μέρες γεμάτες ποδήλατο στο Πεδίον του Άρεως
Cine News
4ο KINO Athens: Εγκαινιάζει το KINO Music με την προβολή 8 μουσικών ντοκιμαντέρ στο Newman Cinema
Μουσικά Νέα
Borderline Festival 2026: Το μακροβιότερο φεστιβάλ της Στέγης επιστρέφει στο Onassis Ready
Εικαστικά
WOW Athens 2026: Οι εκθέσεις και οι περφόρμανς του φεστιβάλ που δίνουν φωνή στην έμφυλη εμπειρία
Μουσικά Νέα
Φεστιβάλ Μουσικής Χάλκης: Στις 10 κορυφαίες «πρακτικές πολιτιστικής κληρονομιάς» του European Heritage Hub
Art & Culture
Υπάρχουν τέχνες που πεθαίνουν; H Juliette Binoche μάς έδωσε την καλύτερη απάντηση