MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τι θα δούμε φέτος στο θέατρο Badminton;

Λίγο πριν συμπληρώσει την πρώτη γενέθλια δεκαετία ζωής του, το Badminton «μετράει» σε χιλιάδες κι εκατομμύρια. Σχεδόν δύο εκατομμύρια θεατές (για την ακρίβεια 1.953.532 εκατ.) έχουν περάσει το κατώφλι του για να παρακολουθήσουν μια (ή και περισσότερες) από τις 1.615 παραστάσεις που έχει μέχρι στιγμής ανεβάσει.

author-image Στέλλα Χαραμή

Οι θεατές είναι σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο του οργανισμού, Μιχάλη Αδάμ, «οι αποκλειστικοί μας χορηγοί» που οδήγησαν το Badminton «σε ένα επίτευγμα για πολλούς ακατόρθωτο».

Βεβαίως, η οικονομική κρίση δεν άφησε αλώβητη την ανεξάρτητη παραγωγή, πόσω μάλλον τις μεγάλης κλίμακας παραγωγές που χαρακτηρίζουν από καταβολής το ρεπερτόριο του Badminton. Συγκεκριμένα η περσινή χρονιά, δεν είχε την ίδια εισπρακτική ανταπόκριση κάτι που ο κ. Αδάμ αποδίδει στις πολιτικές ανακατατάξεις και το οποίο μεταφράζεται σε οικονομικά προβλήματα στο εσωτερικό του και καθυστερήσεις πληρωμών. Απότοκος αυτών των οικονομικών δεδομένων είναι και ο φετινός, πολύ πιο «συγκρατημένος» προγραμματισμός του, που περιλαμβάνει έντεκα παραγωγές – εκ των οποίων οι περισσότερες αφορούν σε μετακλήσεις ευρωπαϊκών οργανισμών θεάτρου και χορού.

iasonas

Παρόλα αυτά, το ενδιαφέρον συγκεντρώνουν πρωτίστως οι εσωτερικές παραγωγές «χάρη στις οποίες επιβίωσε το Badminton» διευκρινίζει ο κ. Αδάμ. Μόλις δύο στον αριθμό, αφορούν στο οικογενειακό – παιδικό θέαμα του μύθου του Ιάσονα σε σκηνοθεσία της πολύπειρης Σοφίας Σπυράτου με τον Γιάννη Στάνκογλου στον ομώνυμο ρόλο καθώς και τη συμμετοχή σημαντικών δημιουργών από το χώρο της μουσικής: Το Νίκο Κηπουργό στη σύνθεση, τον Παρασκευά Καρασούλο στη συγγραφή του κειμένου και τη Σαββίνα Γιαννάτου σε διπλή εμφάνιση.

Πρόσθετα, το Μάρτιο του 2016 ο διακεκριμένος σκηνοθέτης Τσετ Γουόκερ, στενά συνδεδεμένος με τα έργα του «θρύλου» Μπομπ Φόσε επιλέγει τη Σμαράγδα Καρύδη για να υποδυθεί την Ελληνίδα «Sweet Charity».

03.Sweet Charity

Ανάμεσα στις εισαγόμενες παραγωγές που – καλύπτουν σταθερά το φάσμα των εντυπωσιοθηρικών θεαμάτων για όλη την οικογένεια – ξεχωρίζει το διάσημο μιούζικαλ «Mama Mia» που έρχεται στην Αθήνα απευθείας από το West End μετά την μεγάλη επιτυχία της μετάκλησης του το 2008, η πρώτη εμφάνιση του Εθνικού Θεάτρου της Πράγας με την εμβληματική παραγωγή του «Laterna Magika» – παραγωγή που έχει δώσει 6.000 παραστάσεις ανά τον κόσμο – καθώς και τα πολυβραβευμένα μπαλέτα των Μπολσόϊ, όπου θα παρουσιάσουν το κλασικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι του «Καρυοθραύστη».

kariothrafstis

Την ίδια ώρα, οι «καθαρόαιμες» μουσικές εκδηλώσεις αποκτούν πυκνότερη παρουσία στο φετινό ρεπερτόριο του Badminton. Τον προγραμματισμό των συναυλιών θα ανοίξει το αφιέρωμα στη σπουδαία συνθέτη Βάσω Αλλαγιάννη τραγούδια της οποίας θα ερμηνεύσουν οι Χάρις Αλεξίου, Ορφέας Περίδης, Μανώλης Λιδάκης, Πίτσα Παπαδοπούλου, Βασίλης Λέκκας.

Η συνάντηση του Θάνου Μικρούτσικου πάνω στην ποίηση του Νίκου Καββαδία θα αποτυπωθεί στη μουσική παράσταση «Σταυρός του Νότου» σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη και 50 συντελεστές επί σκηνής. Επιπλέον, το Badminton εγκαινιάζει μια συνεργασία με την ΕΡΤ καθώς η ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της δημόσιας τηλεόρασης δρομολογεί τρεις συναυλίες βασισμένες σε τρεις ξεχωριστές θεματικές ενότητες.

Ο Μιχάλης Αδάμ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το Badminton να παρουσιάσει επιπλέον παραγωγές για την περίοδο μετά το Πάσχα.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b