MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ποια έργα ξεχωρίσαμε στην Art – Athina 2015

Πραγματοποιήθηκε και φέτος η 20η Art – Athina η μεγαλύτερη γιορτή τέχνης που οργανώνεται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια με τη συμμετοχή ελληνικών και ξένων αιθουσών τέχνης, οι οποίες σηματοδοτούν με την παρουσία τους το καλλιτεχνικό στίγμα της εποχής μας, προβάλλοντας στο ευρύ κοινό, φιλότεχνο και μη, επιλογές από τη σύγχρονη καλλιτεχνική παραγωγή.

Monopoli Team

Από την Ειρήνη Συκά

Στη διοργάνωση αυτή αναδεικνύονται οι νέες καλλιτεχνικές τάσεις και προβληματισμοί που επικρατούν στη σύγχρονη τέχνη διεθνώς. Η φετινή διοργάνωση χαρακτηρίστηκε από τη συμμετοχή πολλών νέων καλλιτεχνών, ελλήνων και ξένων, που είχαν μια φρεσκάδα και έναν έντονο χαρακτήρα που πιστεύω έλειπε τα τελευταία χρόνια από την τέχνη.

Επιπλέον, πολιτιστικοί φορείς, όπως μουσεία, ιδρύματα, καλλιτεχνικές εκδόσεις και media, έδωσαν το στίγμα τους στη διαμόρφωση μίας ολοκληρωμένης εικόνας του εικαστικού τοπίου της εποχής.

Προσωπικά ξεχώρισα κάποιες συμμετοχές όπως:

IMG 20150607 172308
O Gehard Demetz, στην γκαλερί Donopoulos, ο οποίος τα τελευταια χρόνια έχει αναδειχθεί στη διεθνή τέχνη για την απίστευτη δεξιοτεχνία του ως παραδοσιακός ξυλογλύπτης. Τα γλυπτά του που απεικονίζουν παιδιά διακρίνονται από την ελκυστική και ανησυχητική τους μορφή που φτάνει σε μια καταπληκτική τελειότητα που δεν είναι όμως καθόλου κλασική. Η συγκεκριμένη κατασκευή και επεξεργασία καθιστούν τα γλυπτά του μοναδικά στον τομέα της σύγχρονης γλυπτικής με ξύλο ή μπρούντζο.

tanimanidis
Ο Παναγιώτης Τανιμανίδης, που συμμετείχε με ένα έργο που είχε εκτεθεί στην τελευταία μεγάλη του έκθεση στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης στο Ρόδο, στην γκαλερί Tsatsis.

IMG 20150607 174807
Ο Κωστής Γεωργίου, αναγνωρισμένος καλλιτέχνης με μεγάλο και σημαντικό έργο.

IMG 20150607 174143
Η Αγγέλικα Κοροβέση με το εντυπωσιακό γλυπτό της, στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος.

IMG 20150607 174345
Η Αφροδίτη Γκρίζη συνδυάζοντας ζωγραφική σε μετάξι και σχέδιο σε ριζόχαρτο.

IMG 20150607 180831 - Αντίγραφο
Ο Hubert Berke αναγνωρισμένος γερμανός καλλιτέχνης των αρχών του αιώνα που δούλεψε παράλληλα με τον Klee.

Η φετινή Art – Athina συνεχίζει τηv πορεία της δικαιώνοντας την ιστορία της και θέτοντας νέους φιλόδοξους και επίκαιρους στόχους. Η Art-Athina, το σημαντικότερο εικαστικό γεγονός της χώρας, που μετρά φέτος 20 διοργανώσεις, έχει καταφέρει να εδραιώσει τον ρόλο της ως σημαντική ευρωπαϊκή περιφερειακή έκθεση και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως μία ιστορική, αλλά ταυτόχρονα σύγχρονη διοργάνωση υψηλού επιπέδου. Φέτος ειδικά που οι συνθήκες στη χώρα μας δεν είναι οι καλύτερες με όλη αυτή την οικονομική, πολιτική και κοινωνική αστάθεια, ο κόσμος και από τον χώρο της τέχνης και γενικά ανταποκρίθηκε θετικά.

tsatsis - Αντίγραφο
Στην γκαλερί Tsatsis

zina
Στην γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου, στο βάθος διακρίνεται έργο του Δημήτρη Τζαμουράνη που άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις.

Αναμένουμε την επόμενη Art – Athina στη Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο …

Περισσότερα από Εικαστικά
Σχετικά Θέματα
Εικαστικά
Transitions: Η Εβίτα Κανέλλου στην Art Athina 2025 με την γκαλερί Αργώ
Εικαστικά
Η Van Gogh: The Immersive Experience έρχεται στην Ελλάδα
Δραστηριότητες
Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη: Πανελλήνιος φωτογραφικός διαγωνισμός για εφήβους
Εικαστικά
Art Athina 2025: Η μεγάλη συνάντηση της σύγχρονης τέχνης ξεκινά στο Ζάππειο
Εικαστικά
“all aboard”: Tο αεροδρόμιο της Αθήνας γεμίζει με τέχνη
Art & Culture
Η ομορφιά της Μεσογείου και τα άγνωστα μπλε: Μια έκθεση στην Ύδρα που δεν πρέπει να χάσεις
Εικαστικά
Vivace ma non troppo: Ο Χρήστος Παλλαντζάς παρουσιάζει “τοπία συγκρατημένου ενθουσιασμού” στις Σπέτσες
Εικαστικά
«Άγιον Όρος – Πέρα από το Ορατό»: Το φωτογραφικό οδοιπορικό του Γιάννη Γιαννάτου ταξιδεύει
Εικαστικά
Ίδρυμα Μαμιδάκη: παράταση αιτήσεων για το νέο residency πρόγραμμα
Εικαστικά
Takis: 100 χρόνια ζωής και 6 χρόνια μνήμης σε ένα επετειακό βίντεο
Εικαστικά
Ανάβασις: Μια έκθεση-εγκατάσταση του Νάκη Παναγιωτίδη στο 4ο Φεστιβάλ Χίου
Εικαστικά
Cycladic Whispers: Η αύρα των Κυκλάδων και του Αιγαίου σε μια έκθεση στη Νάξο