MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

3ο Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για το μεγαλύτερο πολιτιστικό δρώμενο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο χώρο του Bollywood και των Πολυπολιτισμικών Χορών. Πρόκειται για το 3ο «Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών» που διοργανώνει το Artistic Studio Oriental Expression από τις 3 έως 5 Ιουλίου, σε συνεργασία με την Ελληνο-ινδική Εταιρεία Πολιτισμού και Ανάπτυξης (ΕΛ.ΙΝ.Ε.Π.Α.). Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, παρουσιάζεται και το πρώτο ελληνικής παραγωγής Bollywood Musical: “India: The Land of Love”.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Με την εμπειρία των επιτυχημένων διοργανώσεων του 1ου και του 2ου Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο του 2013 και 2014 στο ιστορικό Θέατρο Δόρα Στράτου – υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού (CID- UNESCO) – η διοργάνωση φέτος κάνει το μεγάλο βήμα: Μετακινεί τον ήδη επιτυχημένο θεσμό σε έναν κεντρικότερο και μεγαλύτερο χώρο που θα στεγάσει το φετινό Φεστιβάλ.

Η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, που αναμένεται να προσελκύσει πάνω από 5.000 συμμετέχοντες – με ξακουστούς δασκάλους από ολόκληρο τον πλανήτη – γίνεται φέτος η κυψέλη χορού και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
Στη μεγάλη αυτή γιορτή του χορού δεν περισσεύει κανείς. Πολιτιστικοί σύλλογοι, ομάδες χορού καθώς και ανεξάρτητοι καλλιτέχνες που επιθυμούν να λάβουν μέρος, μπορούν να απευθυνθούν στους διοργανωτές.

bollywood1

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, πραγματοποιούνται σεμινάρια χορού, παραστάσεις, διαλέξεις, προβολή ταινιών και ντοκιμαντέρ, καθώς και μπαζάρ, ο 2ος Διεθνής Διαγωνισμός Bollywood Dance στην Ελλάδα και πολλές ακόμη δραστηριότητες.

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται στα κτίρια της Τεχνόπολης και διαρκούν από τις 10.00 μέχρι τις 19.00 το απόγευμα (9 ώρες την ημέρα).
Μεγάλοι δάσκαλοι από την Ελλάδα και το Εξωτερικό διδάσκουν: Bollywood Dance, Ελληνικούς Χορούς (Ρεμπέτικο – Ζορμπάς – Συρτάκι), Κλασικούς Ινδικούς Χορούς (Kathak, Odissi, Bharata Natyam, Kuchipudi, Mohiniyattan κ.λπ.), Oriental, Roma Havasi, Tribal Fusion Bellydance κ.α.Όπως επίσης, διοργανώνονται Σεμινάρια Fitness (Yoga, Pilates, DanceXtreme, Stretching, Barre Astie).

Οι παραστάσεις λαμβάνουν χώρα στην Κεντρική Σκηνή της Τεχνόπολης το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015. Στις παραστάσεις, χορεύουν μεγάλοι καλλιτέχνες και ομάδες χορού από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, ενώ ο διαγωνισμός Bollywood πραγματοποιείται στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου. Οι νικητές του διαγωνισμού ανακοινώνονται κατά τη διάρκεια της παράστασης της ίδιας μέρας, ενώ η νικήτρια ομάδα βραβεύεται και χορεύει τιμητικά στην Παράσταση της Κυριακής.

Πόλο έλξης για τους χιλιάδες φίλους του χορού αποτελούν και οι τιμές των εισιτηρίων, αφού οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία, με πολύ μικρό κόστος, να παρακολουθήσουν δεκάδες σεμινάρια χορού και fitness, αλλά και τις 2 μεγάλες Παραστάσεις του Σαββάτου και της Κυριακής.

bolly2

Για τις παραστάσεις 4 και 5 Ιουλίου 
Ημερήσιο 10€ στην είσοδο την ημέρα των παραστάσεων
2 παραστάσεις (Σάββατο και Κυριακή) 15€ στην προπώληση
* Με αυτό το εισιτήριο μπορούν επίσης να συμμετέχουν στις άλλες δραστηριότητες του Φεστιβάλ εκτός από τα σεμινάρια

Για τα σεμινάρια 3, 4 και 5 Ιουλίου
• Ημερήσιο Παρασκευής (Σεμινάρια και άλλες δραστηριότητες) 15€ στην προπώληση / 20€ στην είσοδο
• Ημερήσιο Σαββάτου ή Κυριακής (Σεμινάρια, παράσταση και άλλες δραστηριότητες) 20€ στην προπώληση /25€ στην είσοδο
• Τριήμερο Εισιτήριο Φεστιβάλ: (Σεμινάρια, παραστάσεις και άλλες δραστηριότητες) 50€ στην προπώληση / 60€ στην είσοδο
• Τριήμερο Εισιτήριο Φεστιβάλ και Master Training του Προγράμματος “Be a Bollywood Dance Professor” με τον Ινδό Δάσκαλο και Χορευτή George Jacob, 100€ στην προπώληση / 120€ στην είσοδο
• Ημερήσιο Εισιτήριο Σαββάτου και Master Training “Stretch Your Limits” με τον Nissim Soares (9.00 – 15.00) 130€ στην προπώληση (150€ στην είσοδο)
• Ημερήσιο Εισιτήριο Κυριακής και Pilates Master Training “Spiral” με τον Michael King (9.00 – 15.00) 130€ στην προπώληση / 150€ στην είσοδο)

*Οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια πρέπει εκτός από την αγορά του εισιτηρίου τους να δηλώσουν συμμετοχή στο www.bollywoodfestival.gr

Στους συμμετέχοντες δίνονται Πιστοποιήσεις και Αναμνηστικά του Φεστιβάλ

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ πατήστε εδώ

Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι
Τηλέφωνο: 2103475518, 2103453548
Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός “Κεραμεικός”

Περισσότερα από Φεστιβάλ
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Ποίησης της Μεσογείου στην Αθήνα, με Λόρκα και Ελύτη
Cine News
Στον απόηχο της Δράμας – Όλα όσα έγιναν στο 48ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους
Cine News
Animasyros 2025: Όλα όσα θα δούμε στη μεγάλη γιορτή του animation
Φεστιβάλ
Σινεμά κόντρα σε κάθε εμπόδιο – Τι θα κρατήσω από το φετινό Φεστιβάλ Δράμας
Cine News
Ο Στέφανος Ρόκος υπογράφει τις αφίσες του 66ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Cine News
Όλα όσα αγαπάμε στη Δράμα του φεστιβάλ
Δραστηριότητες
«Περιβαλλο-Τεχνήματα»: Ένα παιδικό φεστιβάλ – γιορτή για το περιβάλλον στο Άλσος Βεΐκου
Εκδηλώσεις
Για 2η χρονιά το Music & Wine Festival στο Fougaro Artcenter
Μουσικά Νέα
Φεστιβάλ Κρήτης: Η ΚΟΑ τιμά τα 100 χρόνια Μίκη Θεοδωράκη με δύο συναυλίες
Cine News
International Micro μ Festival 2025: Επιστρέφει το καθιερωμένο «ραντεβού» για τους λάτρεις των ταινιών μικρού μήκους
Cine News
38ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Το αναλυτικό πρόγραμμα της προφεστιβαλικής εβδομάδας
Μουσικά Νέα
Το Street Mode Festival επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για ένα δυνατό τριήμερο