MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Καριέρες που εκτοξεύονται για τα κορίτσια της «Ζωής της Αντέλ»

Ένας Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ των Καννών (2013) είναι σίγουρα δυνατό εφαλτήριο για την καριέρα δύο νέων πρωταγωνιστριών, της Lea Seydoux (29) και της Adele Exarchopoulos (20). Ιδίως όταν εμφανίζονται σε μια προκλητική αλλά και τόσο δυνατή ταινία, όπως “Η Ζωή της Αντέλ”.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η Lea Seydoux, ίσως και γιατί είναι η μεγαλύτερη, αποδείχθηκε η πιο έτοιμη να εκμεταλλευθεί την αναγνωρισιμότητα που κέρδισε από την βραβευμένη στις Κάννες ταινία.

Η πιο μεγάλη, φυσικά, στιγμή της, είναι το γεγονός ότι μάλλον θα είναι το νέο Bond girl για την 24η ταινία του 007 στο πλευρό του Daniel Craig και με την σκηνοθεσία του Sam Mendes.
1lea-seydoux
Ήδη όμως είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο γαλλικό κινηματογραφικό παραμύθι- action movie του 2014 «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» με συμπρωταγωνιστή τον Vincent Cassel. Αλλά την είδαμε να πρωταγωνιστεί και σε μια άλλη γαλλική ταινία, το Grand Central, όπου ζει ένα love story δουλεύοντας σε ένα πυρηνικό εργοστάσιο. Πιο πρόσφατη είναι η παρουσία της στη δεύτερη ταινία για τη ζωή του διάσημου γάλλου σχεδιαστή το “Saint Laurent”. Αλλά και εκτός Γαλλίας, στην εξαιρετική ταινία του Wes Anderson «Ξενοδοχείο Grand Budapest» είχε ένα μικρό ρόλο.
Μελλοντικά, εκτός από bond girl, θα παίξει το 2015 μια δολοπλόκα υπηρέτρια στην γαλλική ταινία εποχής «Journal d’une femme de chamber», αλλά και στο «The Lobster» του Γιώργου Λάνθιμου.

Πιο επιλεκτική αποδεικνύεται η 20χρονη Adele Exarchopoulos. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η Όμως η κινηματογραφική βιομηχανία την ξέχασε.

Μέχρι στιγμής έχει παίξει μόνο σε μία ταινία μεγάλου μήκους μετά τη «Ζωή της Αντέλ». Πρόκειται για το Qui Vive, μια ενδιαφέρουσα ταινία του γαλλικού ρεαλιστικού σινεμά, την οποία είδαμε και στις Νύχτες Πρεμιέρας. Η Exarchopoulos είχε τον πιο σημαντικό γυναικείο ρόλο, παίζοντας τη σύντροφο του πολύ καλού πρωταγωνιστή Reda Kateb.
1adele-exarchopoulos
Όμως τα επόμενα βήματά της δείχνουν μεγαλεπήβολα. Πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι ήδη βρίσκεται στο καστ της ταινίας που σκηνοθετεί ο Sean Penn “The Last Face” μαζί με την Charlize Theron και τον Javier Bardem. Κι επίσης, θα την δούμε στο γαλλορωσικό δράμα «Voyage vers la mère» σκηνοθεσίας Mikhail Kosyrev-Nesterov.

Τα δύο κορίτσια από τη Γαλλία δείχνουν ότι το μέλλον τους ανήκει. Άλλωστε, τα έχουν όλα. Ταλέντο, ομορφιά, μέλλον κι… έναν Χρυσό Φοίνικα!

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b