MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Απειλούν με γυμνές φωτογραφίες την Emma Watson γιατί μιλά υπέρ των γυναικών

Η ιστορία της διαρροής γυμνών φωτογραφιών διασήμων γυναικών στο διαδίκτυο πήρε μια νέα διάσταση, στην περίπτωση της Emma Watson. H ομιλία της κινηματογραφικής Ερμιόνης στον ΟΗΕ υπέρ της ισότητας και των γυναικείων δικαιωμάτων ενόχλησε κάποιους, οι οποίοι βγήκαν στο 4chan και και απείλησαν ότι θα βγάλουν γυμνές φωτογραφίες της ηθοποιού.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η απειλή συνδεόταν με link, το οποίο οδηγούσε σε μία σελίδα με τίτλο Εmma You Are Next και ένα ρολόι σε αντίστροφη μέτρηση. 

“Είναι αλήθεια και θα γίνει αυτό το σαββατοκύριακο” γράφει ένα σχόλιο στο 4chan, σύμφωνα με το website Death and Taxes, ενώ ακολουθούσαν υβριστικά σχόλια εις βάρος της ηθοποιού. Σύμφωνα με το Vox υπήρχαν άλλα  σχόλια που ταύτιζαν τον φεμινισμό με τον καρκίνο, ενώ χρήστες προσπαθούσαν να προωθήσουν ψεύτικες ανακοινώσεις για το θάνατο της Emma Watson με ένα hashtag #RIPEmmaWatson.

Είναι πολύ δυσάρεστο το γεγονός ότι στον 21ο αιώνα σε δυτικές κοινωνίες μία δήλωση υπέρ των δικαιωμάτων της γυναίκας προκαλεί τέτοιου είδους κακόβουλες και βλακώδεις αντιδράσεις. 

Θυμίζουμε πως η ηθοποιός, ως Πρέσβειρα Καλής Θέλησης των Ηνωμένων Εθνών, είχε προτρέψει τους άντρες πρέσβεις να αντιμετωπίσουν μαζί τη λανθασμένη αντίληψη περί φεμινισμού, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Αποφάσισα ότι ήμουν φεμινίστρια. Αυτό δεν περιείχε ίχνος σύγχυσης για μένα. Ομως η πρόσφατη ερευνά μου, μου έδειξε ότι η λέξη φεμινισμός δεν είναι καθόλου δημοφιλής. Οι γυναίκες επιλέγουν να μην γίνονται γνωστές ως φεμινίστριες. Προφανώς οι φεμινίστριες θεωρούνται πολύ επιθετικές, πολύ ισχυρές, μη ελκυστικές και εχθρικές προς του άντρες.

Γιατί έγινε ο φεμινισμός μια αντιδημοφιλής λέξη; Πιστεύω ότι είναι σωστό να πληρώνομαι το ίδιο με τους άντρες συναδέλφους μου. Πιστεύω ότι είναι σωστό να μπορώ να πάρω αποφάσεις για το σώμα μου. Πιστεύω ότι είναι σωστό οι γυναίκες να λαμβάνουν μέρος στη χάραξη πολιτικών και στη λήψη αποφάσεων που επηρεάζουν τη ζωή μου. Πιστεύω ότι αυτό είναι σωστό κοινωνικά να με σέβονται τόσο όσο και του άντρες.

Ισως να σκέφτεστε: Ποιο είναι αυτό το κορίτσι του Χάρι Πότερ; Τι κάνει στα Ηνωμένα Εθνη; Έχω αναρωτηθεί και εγώ το ίδιο. Το μόνο που ξέρω είναι ότι νοιάζομαι για αυτό το πρόβλημα και θέλω να βοηθήσω να βελτιωθεί η κατάσταση. Και έχοντας δει όσα έχω δει, νιώθω υπεύθυνη να πω κάτι. Ο Edmund Burke είπε ότι το μόνο που χρειάζονται για να θριαμβεύσουν οι δυνάμεις του κακού είναι το να μην κάνουν τίποτα οι καλοί άντρες και οι καλές γυναίκες.»

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b