MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Καλλιτέχνης της χρονιάς ο Λεωνίδας Καβάκος!

Άλλη μια σημαντική διάκριση για την ελληνική μουσική. Ο διεθνούς φήμης βιολονίστας Λεωνίδας Καβάκος πήρε το βραβείο του περιοδικού Gramophone, ως καλλιτέχνης της χρονιάς.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο. Αξίζει να σημειωθεί πως το βραβείο του καλλιτέχνη της χρονιάς έδωσε στο Λεωνίδα Καβάκο αποκλειστικά το κοινό, μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Ο βιολονίστας, μαέστρος, κορυφαίος δεξιοτέχνης και μουσικός, Λεωνίδας Καβάκος, έχει στο ενεργητικό του μία ευρεία δισκογραφία διεθνούς αποδοχής και συνεργασίες με μεγάλες ορχήστρες, μαέστρους και σπουδαίους ερμηνευτές, στις σημαντικότερες αίθουσες του κόσμου. Το ρεπερτόριό του διαρκώς διευρύνεται, χωρίς περιορισμούς σε εποχές ή είδη μουσικής. 

10628431 331964376984255 6984136850560323616 nΑπό το 2006 συνεργάζεται με τον Ιταλό και συνομήλικό του Ενρίκο Πάτσε, ο οποίος έχει συμπράξει με μεγάλες ορχήστρες, διάσημους σολίστ και σημαντικά σύνολα δωματίου, διαθέτει ποικιλόμορφη δισκογραφία και έχει πραγματοποιήσει περιοδείες και εμφανίσεις στους «ναούς της μουσικής» σε όλο τον κόσμο.

Ο Λεωνίδας Καβάκος θα εμφανιστεί στο ελληνικό κοινό στις 14 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής με την Κινέζα πιανίστρια Γιούτζα Γουάνγκ σε ένα πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει σονάτες του Μπράμς. Περισσότερες πληροφορίες, εδώ.

Ο Λεωνίδας Καβάκος ευχαρίστησε το κοινό του με μια φωτογραφία που ανήρτησε στο facebook:leonidas

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b