MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πέφτει η πρόωρα η αυλαία για τις Θεσμοφοριάζουσες με γκρίνιες και δικαστικές διαμάχες..

Tον πρόωρο τερματισμό της περιοδείας της παράστασης “Θεσμοφοριάζουσες” του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσά του Γιώργου Κιμούλη αποφάσισε ο Θεατρικός Οργανισμός Ακροπόλ που είχε αναλάβει την παραγωγή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, η παράσταση δεν έτυχε της ανάλογης ανταπόκρισης από το κοινό με αποτέλεσμα η μέχρι σήμερα οικονομική ζημία να είναι μεγάλη και να μην επιτρέπει τη συνέχισή της. Ωστόσο, η εταιρία παραγωγής τονίζει ότι θα εκπληρώσει όλες τις συμβατικές υποχρεώσεις της προς τους συνεργάτες και συντελεστές της παράστασης.Η ανακοίνωση της Ακροπόλ ήρθε μετά από την καταγγελτική επιστολή του συνθέτη της παράστασης Διονύση Τσακνή συμφωνα με την οποία η εταιρία δεν τήρησε τις υποχρεώσεις της στους συνεργάτες της και εξαιτίας αυτού ο ίδιος απαγορεύει τη χρήση της μουσικής του στην παράσταση. Διαβάστε περισσότερα εδώ:

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η παράσταση που έκανε πρεμιέρα στις 23 Ιουνίου στο Θέατρο Βράχων ταξίδεψε όλο το καλοκαίρι σε πολλές πολείς της Ελλάδας. Σύμφωνα με το αρχικό πλάνο επρόκειτο να παρουσιαστεί σε 60 περίπου θέατρα με τελική κατάληξη το Ηρώδειο στις 19 Σεπτεμβρίου.  Ωστόσο το φιλόδοξο αυτό σχέδιο δεν θα ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα να ακυρωθούν οι παραστάσεις στα παρακάτω θέατρα της Αττικής:

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, Θέατρο Άλσους «Δημήτρης Κιντής»
Τρίτη 9 Τετάρτη και 10 Σεπτεμβρίου: ΧΑΛΑΝΔΡΙ, Θέατρο Ρεματιάς
Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου: ΑΧΑΡΝΕΣ, Ανοιχτό Δημοτικό Αμφιθέατρο
Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου: ΑΙΓΑΛΕΩ, Θέατρο «Αλέξης Μινωτής»
Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, Θέατρο Φοίνικας
Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου: ΗΡΩΔΕΙΟ

Διαβάστε την κριτική της παράστασης Θεσμοφοριάζουσες

Η ταυτότητα της παράστασης
Tην παράσταση του Θεατρικού Οργανισμού Ακροπόλ σκηνοθέτησε ο Γιώργος Κιμούλης. Το ρόλο του Συγγενή αποδίδει ο ίδιος ο Γιώργος Κιμούλης, ενώ εκείνον του Ευριπίδη ο Δημήτρης Πιατάς. Πρωταγωνιστούν ακόμα οι: Φαίη Ξυλά (Γυναίκα), Θανάσης Αλευράς (Αγάθων), Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος (Θεράπων) Δημήτρης Ραφαήλος (Κλεισθένης), και Χάρης Χιώτης (Τοξότης). Τους πλαισιώνει 14μελής γυναικείος χορός.

Χορός: Νάντια Ανθοπούλου, Τόνια Καζάκου, Αναστασία Κατσιναβάκη, Ντέπυ Μαλλιαρου, Ισιδώρα Μπουζιούρη, Μαρίνα Μυρτάλη, Ματίνα Νικολάου, Κατερίνα Νικολοπούλου, Αρετή Ντάλιου, Αρετή Πασχάλη, Κωνσταντίνα Σπάθη, Βιργινία Ταμπαροπούλου, Ειρήνη Τσαβά.

Μετάφραση: Κ.Χ. Μύρης
Διασκευή, δραματουργική επεξεργασία: Γιώργος Κιμούλης & Πιτσιρίκος
Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης
Σκηνικά- Κουστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Μουσική: Διονύσης Τσακνής
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b