MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από τους “Βάτραχους” του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα

Κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες για τους Βάτραχους του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Η παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε διάφορα θέατρα της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και η Επίδαυρος στις 1 και 2 Αυγούστου.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Οι πρώτοι έξι σταθμοί της περιοδείας είναι:

19 και 20 Ιουλίου, Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων
23 και 24 Ιουλίου, Θεσσαλονίκη, Θέατρο Δάσους
1 και 2 Αυγούστου, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
9 Αυγούστου, Αλεξανδρούπολη, Kηποθέατρο
12 Αυγούστου, Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών
18 και 19 Αυγούστου, Πάτρα, Ρωμαϊκό Ωδείο
21 Αυγούστου, Αρχαίο Θέατρο Ηλιδας

 H προπώληση των εισιτηρίων για το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου γίνεται από το Ελληνικό Φεστιβάλ (Πεσματζόγλου 39 εντός της στοάς) και ηλεκτρονική προπώληση για όλη την περιοδεία στο www.n-t.gr.
1IMG 3369 1
Σε μια Αθήνα που ζει μια από τις χειρότερες περιόδους της ιστορίας της ρημαγμένη από τα δεινά του πολέμου και με τη διαφθορά να βασιλεύει, ο Αριστοφάνης κερδίζει το 405 π.Χ. στα Λήναια το πρώτο βραβείο με τους «Βατράχους», μια κωμωδία εξαιρετικής ευφυΐας, ευαισθησίας και λυρισμού.
1xaralabopoulosΠρόκειται για ένα εκπληκτικό πάντρεμα του κωμικού με το τραγικό σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την αρχαία Αθήνα (η ήττα στον Πελοποννησιακό πόλεμο ήταν προ των πυλών). 

Σε αυτή την ιδιαίτερη κωμωδία, που θεωρείται από πολλούς μαιτρ της τέχνης ως ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα του πολιτσμού, πρωταγωνιστούν σημαντικοί ηθοποιοί. Μεταξύ των πρωταγωνιστών Διόνυσος θα είναι ο  Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Ξανθίας είναι ο Πάνος Βλάχος, Αισχύλος ο Γιάννης Ζουγανέλης, Eυριπίδης ο Φάνης Μουρατίδης, Ιέρεια η Εβελίνα Παπούλια και Ηρακλής ο Λαέρτης Μαλκότσης. 

Θα συμμετέχουν πολλοί ακόμα ηθοποιοί στο μυστικό έργο του Αριστοφάνη, όπως το χαρακτηρίζει ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας. Όπως λέει χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης, οι «Βάτραχοι» είναι «ένα έργο μυστικό, μια παράξενη κωμωδία με θέμα την αναζήτηση του χαμένου ποιητικού λόγου, όπου η κωμωδία συναντάει την τραγωδία»

Με έναυσμα τον θάνατο του τελευταίου μεγάλου τραγικού ποιητή, του Ευριπίδη, ο Διόνυσος ξεκινάει ένα μεταφυσικό ταξίδι στον Άδη, όπου ο Ευριπίδης και ο Αισχύλος αλληλοσυγκρούονται σε μια αριστοτεχνικά στημένη αντιπαράθεση. Ποιος από τους δυο είναι ο καταλληλότερος να γυρίσει από τον Άδη για να σώσει την πόλη από δεινά της; Και τι γοητευτικότερο από έναν ποιητή που καλείται να σώσει τους Αθηναίους με όπλα το ήθος, την τέχνη και τον πολιτισμό;

Τα σκηνικά της παράστασης είναι του Μανόλη Παντελιδάκη, η μουσική του Σταύρου Γασπαράτου η κίνηση και οι χορογραφίες του Χρήστου Παπαδόπουλου

Τα Κοστούμια της παράστασης είναι της Εύας Νάθενα και με τις φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει μπορούμε να έχουμε μία εικόνα για την αμφίεση των πρωταγωνιστών και των Βατράχων.

1IMG 1175-Edit 1

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b