MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Στον τελικό της Eurovision η ελληνική συμμετοχή

Οι Freaky Fortune και ο ράπερ Risky Κidd με το «Rise Up», και το τραμπολίνο που κέρδισε τις εντυπώσεις, κατάφεραν να βρουν το δρόμο για τον τελικό του 59ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, που θα γίνει στη Δανία, το Σάββατο το βράδυ. Στη χορογραφία συμμετείχε και ο πρωταθλητής τραμπολίνου Arthour Geremyan.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η Ελλάδα, στον Β’ ημιτελικό εμφανίστηκε στη 13η θέση σε σύνολο 15 συμμετεχόντων. 

Μαζί με τη χώρα μας στον τελικό πέρασαν και η Ελβετία, η Σλοβενία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Νορβηγία, η Μάλτα, η Λευκορωσία, η Φινλανδία και η Αυστρία. H εκκεντρική υποψηφιότητα της Αυστρίας ανακοινώθηκε τελευταία, με αποτέλεσμα από το κοινό να αρχίζουν να φωνάζουν όλοι Austria, Austria! 

Από τον Α’ Ημιτελικό, της Πέμπτης, το εισιτήριο για τον τελικό της 10ης Μαΐου είχαν ήδη πάρει το εισιτήριο, η Αρμενία, η Σουηδία, η Ουγγαρία, η Ουκρανία, το Αζερμπαϊτζάν, η Ολλανδία, η Ρωσία, το Μαυροβούνιο, το Σαν Μαρίνο και η Ισλανδία.

Στον τελικό, θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, εκ των οποίων οι είκοσι από τους δύο ημιτελικούς – δέκα από κάθε βραδιά. Οι υπόλοιπες έξι, είναι οι ιδρύτριες χώρες, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και η διοργανώτρια -περσινή νικήτρια- Δανία, που συμμετέχουν απευθείας στον τελικό.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
«Είμαστε όλοι πρόσφυγες»: Οι Tinariwen έρχονται στην Αθήνα με νέο δίσκο και ένα ηχηρό μηνυμα
Μουσικά Νέα
Ο Χρόνος Μακριά Σου: Νέος δίσκος από τον Lumiere και τη Χριστίνα Σαμαρά
Μουσικά Νέα
Η VASSIŁINA κυκλοφορεί το πιο προσωπικό και “i.par.ksia.ko.” album
Εκδηλώσεις
Συναυλία αλληλεγγύης για τον λαό της Κούβας στο Πάρκο Ελευθερίας
Μουσικά Νέα
Η Rosalía μέσα από το βλέμμα του Παπαϊωάννου
Μουσικά Νέα
Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Ανακοίνωσε την καθιερωμένη καλοκαιρινή συναυλία του στο Θέατρο Βράχων
Cine News
4ο KINO Athens: Εγκαινιάζει το KINO Music με την προβολή 8 μουσικών ντοκιμαντέρ στο Newman Cinema
Μουσικά Νέα
Borderline Festival 2026: Το μακροβιότερο φεστιβάλ της Στέγης επιστρέφει στο Onassis Ready
Μουσικά Νέα
HELL και MRI: Δύο τραγούδια μάς δίνουν μία πρώτη γεύση από τον δίσκο της Irene Skylakaki
Μουσικά Νέα
Φεστιβάλ Μουσικής Χάλκης: Στις 10 κορυφαίες «πρακτικές πολιτιστικής κληρονομιάς» του European Heritage Hub
Μουσικά Νέα
Το «Ασορτί» της Daphne Lawrence είναι το τραγούδι που θα βάλεις στο repeat
Cine News
Universal Pictures: Ετοιμάζει βιογραφική ταινία για τους Bon Jovi