MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Conchita Wurst: Ποιά είναι η Drag persona με το μούσι που εκπροσωπεί την Αυστρία στη Eurovision

‘Ενας άντρας, που ντύνεται γυναίκα, αλλά έχει και μούσι. Η Conchita Wurst είναι η Draq Queen persona του Thomas “Tom” Neuwirth. Η υποψηφιότητα του προκάλεσε αίσθηση στον χτεσινό ημιτελικό της φετινής Eurovision.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Όσοι παρακολούθησαν τον β ημιτελικό, είδαν ότι μέχρι την τελευταία στιγμή το όνομα της Αυστρίας δεν είχε ανακοινωθεί. Και μόλις πήγε να εκφωνηθεί το δέκατο όνομα της χώρας που θα πήγαινε στον τελικό, στο κοινό άρχισε να φωνάζει “Αυστρία”. Και όντως η Αυστρία ήταν η δέκατη χώρα. 

Αυτό δείχνει ότι η υποψηφιότητα αυτή έχει κερδίσει ήδη το ενδιαφέρον του κοινού. Έτσι κι αλλιώς πρόκειται για μια υποψηφιότητα κομμένη και ραμμένη για τα μέτρα του θεσμού αυτού. Στα σχόλια κάτω από τα video του Youtube υπάρχει διχασμός. Άλλοι εκφράζουν τον θαυμασμό τους για την φωνή και την παρουσία της Conchita Wurst, άλλοι σχολιάζουν με πολύ αρνητικό τρόπο (όπως “έκτρωμα” και άλλα χειρότερα) την παρουσία της. Το θέμα γίνεται αντικείμενο κόντρας ομοφοβικών και αντί- ομοφοβικών, με τους Ρώσους να χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα ομοφοβικοί. 
1 TomNeuwirth
Ο άνθρωπος που έγινε το επίκεντρο του β ημιτελικού, ο Thomas “Tom” Neuwirth γεννήθηκε στις 6 Οκτωβρίου του 1988 στην Αυστρία. Ο ίδιος δηλώνει ότι έχει ουδέτερο φύλο.

Πριν υιοθετήσει την drag περσόνα, ο Neuwith δούλευε ως διακοσμητής καταστημάτων. Στο reality show  “Οι σκληρότερες δουλειές στη Νάμπια” εμφανίσθηκε ως Conchita Wurst και δούλεψε σε εργοστάσιο ψαριών. 

Το 2012 προσπάθησε να βγει ξανά υποψήφια(;) για το Διαγωνισμό της Eurovision αλλά έφτασε μέχρι τη δεύτερη θέση στους προκριματικούς της Αυστρίας. Φέτος της δόθηκε η συμμετοχή με απευθείας ανάθεση.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b