MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Βραβείο Πούλιτζερ στις εφημερίδες που αποκάλυψαν την υπόθεση Snowden με τις παρακολουθήσεις

Μια σημαντική στιγμή για την ελευθερία του Τύπου και της δημοσιογραφίας ήταν τα φετινά βραβεία Πούλιτζερ. Οι εφημερίδες Guardian και Washington Post κέρδισαν το βραβείο Πούλιτζερ για την υπηρεσία του δημόσιου συμφέροντος, χάρη στις αποκαλύψεις που έκαναν για την υπόθεση Edward Snowden και το σκάνδαλο των υποκλοπών της NSA (National Security Agency).

author-image Γιώργος Σμυρνής

Με την βράβευση των δύο εφημερίδων, η επιτροπή των βραβείων τόνισε η Guardian βοήθηκε “με επιθετικά ρεπορτάζ να πυροδοτηθεί μια συζήτηση για την σχέση ανάμεσα σε κυβέρνηση και τους πολίτες για θέματα ασφάλειας και ιδιωτικότητας”. Οι ιστορίες της Post  χαρακτηρίζονταν από διεισδυτικές αναφορές που βοήθησαν το κοινό να καταλάβει πώς λειτουργεί το σύστημα των παρακολουθήσεων.

Ο Snowden, ο άνθρωπος που έκανε τις αποκαλύψεις, σε δήλωσή του, την οποία δημοσίευσε η Guardian, χαρακτήρισε αυτή τη βράβευση μια δικαίωση για αυτούς που πιστεύουν ότι οι πολίτες έχουν ρόλο μες την κυβέρνηση.

“Αυτό το χρωστάμε στις προσπάθειες των γενναίων δημοσιογράφων και των συνεργατών τους, που συνέχισαν να δουλεύουν αντιμετωπίζοντας πρωτοφανείς εκφοβισμούς” συμπλήρωσε ο Snowden, ο οποίος είναι καταζητούμενος για κατασκοπία στις ΗΠΑ και έχει βρει άσυλο στη Ρωσία.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b