MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
20
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Grand Prix Μαρία Κάλλας- Δωρεάν σεμινάριο ερμηνείας όπερας

To Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum ανακοινώνουν τη διεξαγωγή των 38ου και του 39ου Διεθνών Διαγωνισμών Grand Prix Μαρία Κάλλας για Όπερα το 2014 και Πιάνο το 2015 και τη διοργάνωση Δωρεάν Σεμινάριο Ερμηνείας Όπερας με τη διάσημη υψίφωνο CHERYL STUDER για την προετοιμασία Ελλήνων λυρικών τραγουδιστών.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Το Διεθνές Grand Prix Μαρία Κάλλας είναι το ετήσιο καλλιτεχνικό γεγονός παγκόσμιας ακτινοβολίας, το οποίο ιδρύθηκε το 1975 από το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διεθνών Μουσικών Διαγωνισμών της UNESCO. Στα 37 χρόνια διεξαγωγής του έχουν λάβει μέρος περισσότεροι από 1.800 καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο και πολλοί από τους βραβευθέντες κάνουν σήμερα διεθνή καριέρα στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα και τις σημαντικότερες αίθουσες συναυλιών του κόσμου.

Η Αθήνα, από τις 4 έως τις 11 Οκτωβρίου 2014, στον πιο δύσκολο παγκοσμίως διαγωνισμό, αφιερωμένο στη μεγάλη Μαρία Κάλλας, θα υποδεχθεί και πάλι νέους τραγουδιστές της Όπερας από όλο τον κόσμο και το φιλόμουσο κοινό που, επί δύο χρόνια τώρα, ενδιαφερόταν για το μέλλον του καταξιωμένου διεθνώς καλλιτεχνικού γεγονότος της χώρας.

Τους νέους καλλιτέχνες θα κρίνουν και φέτος διάσημοι ερμηνευτές, δάσκαλοι και συντελεστές της Όπερας όπως: η Cheryl Studer (Σέριλ Στιούντερ, Πρόεδρος της Επιτροπής), ο Sherrill Milnes (Σέριλ Μιλνς), η Dame Gwyneth Jones (Ντέιμ Γκουίνεθ Τζόουνς), η Martina Arroyo (Μαρτίνα Αρρόγιο), ο Christian Carlstedt (Κρίστιαν Κάρλστεντ) Casting Director της Bayerische Staatsoper (Μόναχο), o Peter Katona (Πίτερ Κάτονα) Director of Casting of The Royal Opera (Covent Garden) κ.ά.

Cheryl-Studer-bΠαράλληλα, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum, διοργανώνουν δωρεάν Σεμινάριο Ερμηνείας Όπερας με τη διακεκριμένη Αμερικανίδα υψίφωνο, δασκάλα και Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής του διαγωνισμού Σέριλ Στιούντερ (CHERYL STUDER), από τις 10 έως τις 18 Μαρτίου 2014, στο Athenaeum.

Όροι συμμετοχής:
Το 38ο Grand Prix Μαρία Κάλλας για Όπερα θα διεξαχθεί στους χώρους του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, του Διεθνούς Καλλιτεχνικού Κέντρου Athenaeum και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, με ελεύθερη είσοδο. Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος νέοι λυρικοί τραγουδιστές από όλο τον κόσμο, γυναίκες και άνδρες έως 31 ετών και 33 ετών, αντίστοιχα. Ως καταληκτική ημερομηνία για τις Δηλώσεις συμμετοχής έχει ορισθεί η 25η Μαΐου 2014. Περισσότερες πληροφορίες για τους όρους του διαγωνισμού στο www.athenaeum.com.gr και το τηλέφωνο 210 32 11 949-55-87. Απευθύνεται σε Έλληνες λυρικούς τραγουδιστές, που θα ήθελαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους για την ενδεχόμενη συμμετοχή τους στο μεγάλο, διεθνές μουσικό γεγονός που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο στην Ελλάδα. Η ακρόαση για την επιλογή 15 ενεργών συμμετεχόντων θα γίνει τη Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014, το πρωί στο ATHENAEUM.

Οι Διεθνείς Διαγωνισμοί Grand Prix Μαρία Κάλλας, για την Όπερα και το Πιάνο, που επιστρέφουν μετά από δύο χρόνια σιωπής, διεξάγονται όπως πάντα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διεθνών Μουσικών Διαγωνισμών της UNESCO, έχοντας ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» του ΕΣΠΑ 2007 – 2013.

Πληροφορίες:
ATHENAEUM, Αδριανού 3, 10555 Αθήνα
Τηλ.: 210 32 11 949-55-87

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
Κωνσταντίνα Κορδούλη: Μία ξεχωριστή φωνή στο Caja de Musica
Μουσικά Νέα
«Είμαστε όλοι πρόσφυγες»: Οι Tinariwen έρχονται στην Αθήνα με νέο δίσκο και ένα ηχηρό μηνυμα
Μουσικά Νέα
Ο Χρόνος Μακριά Σου: Νέος δίσκος από τον Lumiere και τη Χριστίνα Σαμαρά
Μουσικά Νέα
Η VASSIŁINA κυκλοφορεί το πιο προσωπικό και “i.par.ksia.ko.” album
Εκδηλώσεις
Συναυλία αλληλεγγύης για τον λαό της Κούβας στο Πάρκο Ελευθερίας
Μουσικά Νέα
Η Rosalía μέσα από το βλέμμα του Παπαϊωάννου
Μουσικά Νέα
Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Ανακοίνωσε την καθιερωμένη καλοκαιρινή συναυλία του στο Θέατρο Βράχων
Cine News
4ο KINO Athens: Εγκαινιάζει το KINO Music με την προβολή 8 μουσικών ντοκιμαντέρ στο Newman Cinema
Μουσικά Νέα
Borderline Festival 2026: Το μακροβιότερο φεστιβάλ της Στέγης επιστρέφει στο Onassis Ready
Μουσικά Νέα
HELL και MRI: Δύο τραγούδια μάς δίνουν μία πρώτη γεύση από τον δίσκο της Irene Skylakaki
Μουσικά Νέα
Φεστιβάλ Μουσικής Χάλκης: Στις 10 κορυφαίες «πρακτικές πολιτιστικής κληρονομιάς» του European Heritage Hub
Μουσικά Νέα
Το «Ασορτί» της Daphne Lawrence είναι το τραγούδι που θα βάλεις στο repeat