MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι δέκα πιο εμπορικές ταινίες στην Ελλάδα για το 2013

Το 2013 ήταν μια πλούσια κινηματογραφική χρονιά, με πολλές σημαντικές ταινίες. Πόσες όμως από αυτές κατάφεραν να φτάσουν στο top 10 των προτιμήσεων του ελληνικού σινεφίλ κοινού;

author-image Γιώργος Σμυρνής

1. Χόμπιτ: Η Ερημιά του Νοσφιστή : Η δεύτερη ταινία της τριλογίας γύρω από το μυθιστόρημα του Τόλκιν “Χόμπιτ” με τα εντυπωσιακά 3D σημείωσε τα μεγαλύτερα κέρδη στο ελληνικό Box Office φτάνοντας τα 2,76 εκατ. €.
hobbit 2

2. Μικρά Αγγλία: Σπάνια ελληνική ταινία κοντράρει στα ίσια τις αμερικανικές υπερπαραγωγές. Η νέα ταινία του Παντελή Βούλγαρη, βασισμένη στο διάσημο μυθιστόρημα της Ιωάννας Καρυστιάνη πέτυχε να φτάσει στο νούμερο 2 του ελληνικού Box Office με κέρδη 1,9 εκατ. €.

3. Gravity : Η επική περιπέτεια του Alfonso Cuaron με την Sandra Bullock στον πιο συναρπαστικό ίσως ρόλο της καριέρας της μας εκτοξεύει στο διάστημα αλλά είδε και τα κέρδη της να εκτοξεύονται στο 1,7 εκατ. €.
Gravity-Sandra Bullock

4. Iron Man 3 : Ο τρίτος Iron Man κατετάγη τέταρτος στο ελληνικό Box Office με κέρδη 1,49 εκατ. €.

5. Στρουμφάκια 2: Τα αγαπημένα μπλε πλασματάκια παραμένουν στις καρδιές του κοινού και το αποτέλεσμα είναι υψηλά κέρδη που φτάνουν τα 1,46 εκατ. €

6. Εγώ, ο Απαισιότατος 2 : Άλλο ένα παιδικό έργο με εισπρακτική επιτυχία και κέρδη 1,32 εκατ. €

7. The Hangover Part III : Το τρίτο μέρος της πολύ πετυχημένης κωμωδίας σημείωσε υψηλά κέρδη της τάξης των 1,26 εκατ. €

8. Ψυχρά κι Ανάποδα: Η Αμερική πάγωσε, αλλά κι οι Έλληνες δεν έχουν λεφτά για πετρέλαιο. Το κρύο, που είναι το θέμα αυτής της παιδικής ταινίας, έκανε το κοινό τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα να ταυτιστεί με το θέμα κι έδωσε μεγάλα κέρδη στη χώρα μας 1,16 εκατ. €

9. Επιχείρηση: Argo : Η ταινία του Ben Affleck με το γρήγορο ρυθμό και το σασπένς της κέρδισε όχι μόνο το Όσκαρ καλύτερης ταινίας, αλλά και το ελληνικό κοινό, αποδίδοντας κέρδη περίπου ενός εκατ. €.

10. Θλιμμένη Τζάσμιν: Η Cate Blanchett με την ερμηνεία της στην ταινία του Woody Allen κέρδισε ήδη μία Χρυσή Σφαίρα, ενώ θεωρείται φαβορί για το Όσκαρ Α γυναικείου ρόλου σε μια ταινία που σημείωσε κέρδη περίπου ένα εκατ. € στην Ελλάδα. 
Blanchett Blue Jasmine

Πηγή: Box Office Mojo

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b