MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός μιλάει για τον Φάουστ που θ’ ανεβάσει στη Στέγη- Σκηνές από πρόβες (video)

“Στο Φάουστ καταρρέει όλο το σύστημα της μόρφωσης, της γνώσης. Και σε κάποιες στιγμές καταρρέει ακόμα και το λεγόμενο χριστιανικό σύστημα.” δηλώνει μεταξύ άλλων ο Μιχαήλ Μαρμαρινός, για το διάσημο έργο του Γκαίτε. Σε βίντεο διάρκειας 4 λεπτών, εκτός από τις δηλώσεις του γνωστού σκηνοθέτη, βλέπουμε και σκηνές από πρόβες, με τους σημαντικούς ηθοποιούς που παίζουν στην παράσταση.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ο Φάουστ του Γκαίτε θα ανέβει στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών από τις 15 Ιανουαρίου ως τις 2 Φεβρουαρίου του 2014. Πρωταγωνιστούν ο Ακύλλας Καραζήσης, η Θεοδώρα Τζήμου, η Εύη Σαουλίδου, η Ηλέκτρα Νικολούζου και άλλοι σημαντικοί ηθοποιοί.

Αντλώντας το υλικό του από το έργο-κοιτίδα του νεότερου ευρωπαϊκού πνεύματος, τον Φάουστ (1828-29) του Johann Wolfgang von Goethe, στην έμμετρη μετάφραση του Πέτρου Μάρκαρη, ο Μαρμαρινός «διευθύνει» μια παράσταση-περιπέτεια στο βυθό της Δυτικής ποίησης, φιλοσοφίας και ιστορίας, αλλά και της ανθρώπινης ψυχής. Η παράσταση εξελίσσεται σε απροσδόκητους χώρους της Στέγης από έναν εξαιρετικό θίασο, με τον Ακύλλα Καραζήση στις διαδρομές του Φάουστ.

Μετάφραση: Πέτρος Μάρκαρης
Δραματουργία: Armin Kerber
Μουσική: Δημήτρης Καμαρωτός
Φωτισμοί: Γιάννης Δρακουλαράκος
Χώρος: Kenny MacLellan

Παίζουν: Ακύλλας Καραζήσης, Θεοδώρα Τζήμου, Εύη Σαουλίδου, Ηλέκτρα Νικολούζου, Έλενα Τοπαλίδου, Φοίβος Ριμένας, Νικόλας Χανακούλας, Δάφνη Ιωακειμίδου-Πατακιά, Σμαρώ Γαϊτανίδου, Γιώργος Μπινιάρης

Διαβάστε περισσότερα: Η παράσταση Φάουστ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b