MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σε τιμή ρεκόρ 142,4 εκ. δολάρια πωλήθηκε πίνακας του Φράνσις Μπέικον!

Νέο ρεκόρ πωλήσεων στον κόσμο της τέχνης έθεσε ένας πίνακας- τρίπτυχο του πρωτοποριακού Βρετανού ζωγράφου Φρανσις Μπεικον. Ο πίνακας τρίπτυχο του Φρανσις Μπεικον με τίτλο “Τρεις μελέτες του Λούσιαν Φρόιντ” έφτασε στη δημοπρασία του Christie’s της Νέα Υόρκη το εξωπραγματικό ποσό των 142,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

lucien-freud-bacon
Το ζωγραφικό τρίπτυχο του Φράνσις Μπέικον ολοκληρώθηκε το 1969 και φέρει τον τίτλο “Τρεις μελέτες του Λούσιαν Φρόιντ”, τίτλο ομώνυμο με το μοντέλο που απεικονίζει, που δεν είναι άλλο από το συνάδελφο και φίλο του Μπέικον, Λούσιαν Φρόιντ.

Ο καλλιτέχνης ξεπέρασε κατά 22 περίπου εκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο ρεκόρ για το πιο πολύτιμο έργο τέχνης που πουλήθηκε σε δημοπρασία που ανήκε στον Edvard Munch με τίτλο  “Η Κραυγή”, η οποία είχε πουληθεί 120 εκατομμύρια δολάρια.

Ο δημιουργός του πίνακα με το υψηλότερο ρεκόρ πωλήσεων, φυσικά, δεν πρόκειται να εισπράξει τίποτα, αφού είναι νεκρός από το 1992. Όσο για τα έργα των εν ζωή καλλιτεχνών, που έχουν δημοπραττηθεί στον Christie’s, την πρωτιά στη λίστα κατέχει ο Jeff Koons και το γλυπτό του,  με τίτλο “Dog Balloon” που πουλήθηκε για 58.400.000 δολάρια. Πρόκειται για το πιο ακριβό έργο τέχνης που πουλήθηκε ποτέ από έναν καλλιτέχνη εν ζωή. 

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b