MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Aki Takase και Rudi Mahall με ελεύθερη είσοδο στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Στο πλαίσιο του κύκλου «Νέοι Παλμοί», ο Ινστιτούτο Γκαίτε φιλοξενεί την Τρίτη 1 Οκτωβρίου, τη σπουδαία Γιαπωνέζα αβανγκάρντ πιανίστα Aki Takase και τον Γερμανό Rudi Mahall για μοναδική μουσική παράσταση.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Η σειρά συναυλιών «Νέοι Παλμοί» – Γυναίκες της γερμανικής τζαζ παρουσιάζει εξέχουσες γυναίκες μουσικούς, που κέρδισαν διεθνή αναγνώριση στην τζαζ σκηνή με το δημιουργικό και υψηλών αξιώσεων έργο τους και έδωσαν νέα ώθηση στον άλλοτε ανδροκρατούμενο χώρο της τζαζ.

Η ιαπωνικής καταγωγής μουσικός, Aki Takase, ξεκίνησε μαθήματα πιάνου όταν ήταν τριών χρόνων, ενώ αργότερα σπούδασε μουσική στο Τόκιο, με κύριο όργανο το πιάνο. Το 1981 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο βερολινέζικο τζαζ φεστιβάλ (Berliner Jazzfest). Από το 1987 ζει στο Βερολίνο μαζί με τον σύζυγό της και μουσικό της free jazz Alexander von Schlippenbach.

Ένας μουσικός με τον οποίο συνεργάζεται επί πολλά χρόνια είναι ο Rudi Mahall, γνωστός ως ένας από τους πιο πρωτοποριακούς βιρτουόζους στο μπάσο κλαρινέτο. Παρόλο που έκανε σπουδές κλασικού κλαρινέτου, ο Mahall ασχολήθηκε ήδη από τα φοιτητικά του χρόνια με τη σύγχρονη μουσική και τον αυτοσχεδιασμό.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b