MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
17
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Περσέας και Ανδρομέδα της Κάρμεν Ρουγγέρη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί τον προσεχή Νοέμβριο για κάθε Κυριακή τη νέα θεατρική παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη “Περσέας και Ανδρομέδα”, ενώ τα Σάββατα υποδέχεται τα παιδιά για θεατρικό παιχνίδι, με τη βοήθεια του θεατρικού εργαστηρίου της Κάρμεν Ρουγγέρη και της ομάδας της.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Λίγα λόγια για το έργο
Ένα παραμύθι που ξεκινάει από τον Δία μεταμορφωμένο σε χρυσή βροχή! Το αγκάλιασμα της χρυσής αυτής βροχής με τη Δανάη, την πεντάμορφη βασιλοπούλα απ’ το Άργος, θα φέρει στον κόσμο ένα μωρό. Ένα θεϊκό μωρό, που μεγαλώνοντας θα γίνει ένας από τους πιο ξακουστούς ήρωες της ανθρωπότητας. Λίγες μέρες μετά τη γέννησή του, ο Περσέας θα βρεθεί μαζί με τη μητέρα του σε ένα σεντούκι πεταμένο στη θάλασσα. Τα κύματα θα φέρουν το σεντούκι στη Σέριφο, το πανέμορφο νησί. Εκεί θα τους περισώσει ένας ψαράς, ο Δίκτης, που θα τους φιλοξενήσει και θα γίνει αργότερα δάσκαλος καλός για το μικρό Περσέα. Τα χρόνια θα περάσουν γρήγορα όπως τα παραμύθια. Ο Περσέας θα γίνει ολόκληρο παλικάρι και θα αναλάβει να πάει στις γοργόνες, να κόψει το κεφάλι της Μέδουσας. Ο δρόμος θα είναι δύσκολος, γεμάτος περιπέτειες, αγωνία και εκπλήξεις. Εκεί θα συναντήσει τον έρωτα… Σίγουρα κανένας μύθος δεν είναι τόσο παραμυθένιος, όσο ο Περσέας και η Ανδρομέδα.

Θεατρικό παιχνίδι
Το θεατρικό εργαστήρι της Κάρμεν Ρουγγέρη και της Ομάδας της θα προσκαλεί τους μικρούς φίλους σε δύο ειδών θεατρικά παιχνίδια: ένα θεατρικό παιχνίδι που θα καταλήγει κάθε μήνα σε μια παράσταση την οποία θα παρακολουθούν γονείς και συγγενείς των παιδιών και ένα άλλο όπου θα ετοιμάζονται εύκολες κατασκευές-δημιουργίες οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για την παράσταση των μικρών μαθητών.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνικά-Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
Κίνηση-Χορογραφίες-Φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας
Μουσική-Ενορχήστρωση-VideoArt: Αντώνης Δελαπόρτας
Στίχοι-Μουσικές Επιλογές: Αντρέας Κουλουμπής
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Παπαναστασάτου
Βοηθός Ενδυματολόγου: Έρρικα Αλαμάνου
Ηθοποιοί: Πέτρος Κιοσές,Χριστίνα Κουλουμπή,Νεφέλη Κουλούρη,Σπύρος Περδίου,Δέσποινα Πολυκανδρίτου,Γιάννης Τσουρουνάκης,Άγγελος Χατζάς

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Όσα παίρνει ο άνεμος: Η παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Εκδηλώσεις
Hounds of Madness: Μια παράστασης της ομάδας Σύγχρονου Χορού Πρόσχημα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών
Θεατρικά Νέα
Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Πόπη Χριστοδούλου
Θεατρικά Νέα
Αθηναϊκά Θέατρα: Οι παραστάσεις που θα δούμε σε επανάληψη τη σεζόν 2025-26
Θεατρικά Νέα
Ο «Άνθρωπος Χωρίς Όνομα» επιστρέφει τον Οκτώβριο στο Θέατρο Αποθήκη
Θεατρικά Νέα
Η «Γυάλα» της Τζένης Δάγλα παρουσιάστηκε στο Βερολίνο
Θεατρικά Νέα
15.000 θεατές αποθέωσαν την «Ανδρομάχη» της Μαρίας Πρωτόπαππα στην Επίδαυρο
Θεατρικά Νέα
Η ηθοποιός Σοφία Σεϊρλή έχασε τη ζωή της από πνιγμό
Θεατρικά Νέα
Η Τελευταία Έξοδος – Ρίτα Χέιγουορθ: Η ταινία-σταθμός ανεβαίνει τον Οκτώβριο στο Θέατρο Άνεσις
Θεατρικά Νέα
Η Παναγία των Παρισίων: Η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη ανεβάζει στον «Ελληνικό Κόσμο» το αριστούργημα του Ουγκώ
Θεατρικά Νέα
Ballet Stars Gala: Οι κορυφαίοι χορευτές του κόσμου έρχονται στο Ηρώδειο
Θεατρικά Νέα
Αυτοί που κοιτούν: Για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή το αντιπολεμικό έργο του Βασίλη Μαυρογεωργίου