MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ποιοί “φοράνε” την ελληνική σημαία στην Γερμανία, για να μας διώξουν απ’το ευρώ (video)

Οι γερμανικές εκλογές μπαίνουν σιγά- σιγά στην τελική ευθεία και όλα τα κόμματα κάνουν ό,τι μπορούν να ανεβάσουν τα ποσοστά τους. Σε πολλά θέματα η Ελλάδα εμπλέκεται στον προεκλογικό αγώνα. Το αριστερό κόμμα Die Linke (που οι δημοσκοπήσεις του δίνουν κοντά το 10%) άλλαξε στάση και δήλωσε ότι είναι εναντίον της αποπληρωμής του Κατοχικού Δανείου. Κι από την άλλη, υπάρχουν και οι ευρωσκεπτικιστές, που μάλλον μένουν εκτός Βουλής (οι δημοσκοπήσεις τους δίνουν 3% και χρειάζονται 5%) που κάνουν ό,τι μπορούν, για να ανεβάσουν τα ποσοστά τους. Μέχρι και να φορέσουν την ελληνική σημαία, για να προπαγανδίσουν την έξοδο της χώρας μας από το Ευρώ!

author-image Γιώργος Σμυρνής

“Θέλω η Ελλάδα να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη. Διότι αυτό είναι καλύτερο για το ευρώ και καλύτερο για την Ελλάδα”, δήλωσε ο πρόεδρος του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) Μπερντ Λούκε. Και για να τα τονίσει το μήνυμα του, εμφανίσθηκε τυλιγμένος με την ελληνική σημαία  σε τρέιλερ για την τηλεοπτική εμφάνιση του, στην οποία προτείνει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Όπως φαίνεται από το τρέιλερ της εκπομπής του δικτύου Tele – 5,  ο παρουσιαστής κρατά μια ελληνική σημαία με μια τρύπα στη μέση και ρωτά τον κ. Λούκε “τι θα κάνουμε απόψε;”. Και ο Γερμανός πολιτικός απαντάει: “Θα με τυλίξουμε με την ελληνική σημαία. Θα φωνάξουμε και “έξω οι Ναζί!”», λέει ο δημοσιογράφος και μαζί αρχίζουν να φωνάζουν το σύνθημα. 

Το “έξω οι Ναζί” αναφέρεται στα συνθήματα που ακούγονται στην Ελλάδα, όπου οι Γερμανοί ταυτίζονται με τους Ναζί. Αυτό έχει ενοχλήσει τους Γερμανούς, με τον ίδιο τρόπο που είχαν ενοχλήσει την ελληνική κοινή γνώμη αρνητικά για την χώρα μας δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, που αναπαράγονταν στα ελληνικά ΜΜΕ. 

Όσο για το κόμμα των Ευρωσκεπτικιστών, κοινή συνισταμένη των δηλώσεων του είναι η έξοδος της χώρας μας από το Ευρώ. Άλλοτε εκφράζονται με “λύπη” για το γεγονός ότι στην Ελλάδα χάνουν την εθνική τους κυριαρχία, για να μείνουν στο Ευρώ και άλλοτε γκρινιάζουν που τόσα λεφτά πηγαίνουν στην Ελλάδα, ενώ θα μπορούσαν να μείνουν στην Γερμανία, ώστε να επισκευάζονται “κατεστραμμένοι δρόμοι και γέφυρες”.

Γενικότερα, υποστηρίζουν ότι το Ευρώ καταστρέφει την Ευρώπη. Καθώς ο ευρωσκεπτικισμός τους δεν έχει μεγάλη απήχηση στην γερμανική κοινωνία, όπου οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης, άλλωστε, είναι μικρές, έχουν ενσωματώσει στην πολιτική τους ατζέντα και συνθήματα ξενοφοβικά και αντιμεταναστευτικά, προκειμένου να ενισχύσουν τα ποσοστά τους. Ωστόσο, η όποια σχέση τους με την Ακροδεξιά και την συνθηματολογία της, αποτελεί ζήτημα εσωτερικών αντιπαραθέσεων στο AfD. 

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b