MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Απίστευτη διαφημιστική καμπάνια έπεισε 100.000 ανθρώπους να κόψουν το κάπνισμα

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών έκλεψε τις εντυπώσεις με την κυκλοφορία μιας σοκαριστικής διαφημιστικής καμπάνιας κατά του καπνίσματος. Τα αποτελέσματα της εκστρατείας όσον αφορά στον επηρεασμό του κοινού ήταν πραγματικά εντυπωσιακά και ξεπέρασαν τις προσδοκίες!

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Οι διαφημίσεις ήταν δημιούργημα του Arnold Worldwide και περιελάμβαναν τις βίαιες παραμορφώσεις και τους ακρωτηριασμούς που υπέστησαν πρώην καπνιστές. Οι εικόνες ήταν αρκετές να «ξυπνήσουν» και να ξεφορτωθούν οι καπνιστές την βλαβερή αυτή συνήθεια, πριν να είναι πολύ αργά.

Τo Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, δήλωσε ότι η τρίμηνη διαφημιστική καμπάνια, που κυκλοφόρησε το 2012, με τίτλο “Συμβουλές από την πρώην καπνιστές” πρότρεψε περισσότερους από 200.000 Αμερικανούς να σταματήσουν το κάπνισμα, από τους οποίους οι 100.000 είναι βέβαιο πως δεν θα το ξαναρχίσουν ποτέ. Η διαφήμιση στέφτηκε με επιτυχία, δεδομένου ότι ο αρχικός στόχος της κυβέρνησης ήταν να επηρεάσει μόλις 50.000 ανθρώπους.

Εντύπωση προκαλεί το ποσοστό που παρακολούθησε τουλάχιστον μία από τις διαφημίσεις που κυκλοφόρησαν αυτούς τους μήνες, αγγίζοντας το 75% των Αμερικανών. Ωστόσο, αν και μόνο το 13% των ανθρώπων που είδαν τις διαφημίσεις, προσπάθησαν να σταματήσουν το κάπνισμα, η καμπάνια χαρακτηρίστηκε επιτυχημένη, αφού επέστησε την προσοχή των θεατών στους κινδύνους του καπνίσματος για την υγεία. Η αρχική εκστρατεία απέφερε κέρδη 54 εκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών χρησιμοποίησε τα 48 εκατομμύρια, ώστε να δημιουργήσει μια νέα σειρά διαφημίσεων, η οποία κυκλοφόρησε φέτος την άνοιξη.

Μια νέα σειρά “παραινετικών” διαφημίσεων έχουν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν το 2014, αποδεικνύοντας πως το κράτος οφείλει να κινητοποιείται για το κοινωνικό σύνολο.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b