MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η πρόταση της Ελλάδας για το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας

Η ταινία του Έκτορα Λυγίζου “Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού” είναι η ταινία που προτείνει η Ελλάδα για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας 2014, σύμφωνα με τον ιστότοπο The Hollywood Reporter.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η ταινία του Έκτορα Λυγίζου βασίζεται στο βιβλίο του βραβευμένου με Νόμπελ Νορβηγού συγγραφεά Knut Hamsun “Η πείνα”, ενώ περιέχει στοιχεία  από τον Καμύ, αλλά και από τον Ντοστογιέφσκυ. Η ταινία χαρακτηρίζεται ως έντονα μινιμαλιστική, με στοιχεία κοινωνικού ρεαλισμού αλλά και σκηνές που σοκάρουν. Άρεσε στους Έλληνες κριτικούς, με αποτέλεσμα να κερδίσει τρία βραβεία από την την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, και ιδίως το βραβείο “καλύτερης ταινίας”.

Εκτός από αυτό της καλύτερης ταινίας κατέκτησε και άλλα δύο βραβεία και πιο συγκεκριμένα αυτά του Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη για τον Έκτορα Λυγίζο και του Α’ Αντρικού Ρόλου για τον πρωταγωνιστή της ταινίας Γιάννη Παπαδόπουλο. Επίσης, «Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού» ήταν η πρόταση της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου προς το Υπουργείο Πολιτισμού, για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην κατηγορία Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας στα Βραβεία Όσκαρ. Προφανώς, σύμφωνα με το The Hollywood Reporter η πρόταση αυτή εισακούσθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και έτσι αυτή η ταινία προτάθηκε στην Ακαδημία για τα Όσκαρ του 2014.

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Τι θα δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο στην TV
Cine News
Το Μυστικό του Δάσους: Η νέα ταινία των Μάκη Τσούφη και Στέλιου Ορφανίδη στους κινηματογράφους
Cine News
Adolescence: Σαρώνει τις υποψηφιότητες των Bafta 2026 – Ποιες σειρές αφήνει πίσω;
Cine News
Box office: Πόσα εισιτήρια έκοψε “Η τελευταία κλήση” το πρώτο 4ήμερο;
Cine News
Το COSMOTE HISTORY τιμά την επέτειο της 25ης Μαρτίου με ένα πλούσιο πρόγραμμα
Cine News
Σπασμένη Φλέβα: Δύο βραβεία για την ταινία του Γιάννη Οικονομίδη στο San Francisco Greek Film Festival
Cine News
Daredevil Born Again: Ο νέος κύκλος της σειράς κάνει πρεμιέρα στο Disney+
Cine News
Εδώ μιλάνε για λατρεία: Ξανά στα σινεμά το μουσικό ντοκιμαντέρ για τους Κόρε.Ύδρο.
Cine News
Ο Daredevil επιστρέφει – Οι σειρές και οι ταινίες που θα δεις αυτή την εβδομάδα στην TV
Art & Culture
Γιατί ανυπομονούμε για τα press tours της Zendaya – ίσως πιο πολύ από τις ταινίες της
Cine News
Ο “ανίκητος” Τσακ Νόρις έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών
Cine News
The House of David: Ο 2ος κύκλος της βιβλικής σειράς κάνει πρεμιέρα στο Prime Video