MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Στην “Συλλογή” του Πίντερ Χάρης Φραγκούλης με Δημήτρη Καταλειφό- Ξανά κι η Ολεάννα του Μάμετ

Ο Πίντερ πηγαίνει και στους δύο πολύ. Ο Δημήτρης Καταλειφός και ο Χάρης Φραγκούλης είχαν συνεργαστεί άψογα στον Επιστάτη του Πίντερ. Και από του χρόνου το Μάρτιο θα βρεθούν μαζί σε μια νέα παράσταση του Πίντερ, το έργο “η συλλογή” σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη στο θέατρο Εμπορικόν. Μαζί τους και η Λουκία Μιχαλοπούλου. Μάλιστα το δίδυμο Καταλειφού- Μιχαλοπούλου θα το ξαναδούμε μαζί και στην Ολεάννα, που ανεβαίνει ξανά στο ίδιο θέατρο.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Με τρεις παραγωγές για όλη τη θεατρική περίοδο 2013-2014,  στο θέατρο Εμπορικόν θα συνεχισθεί Ελληνικής Θεαμάτων με τον Δημήτρη Καταλειφό και την Ελένη Σκότη.
oleanna
Κατ’ αρχάς θα συνεχισθεί η εξαιρετικά επιτυχημένη «Ολεάννα» με τους Δημήτρη Καταλειφό και την Λουκία Μιχαλοπούλου από τις 23 Οκτωβρίου. Πριν από την δεύτερη πρεμιέρα της, η παράσταση θα ταξιδέψει για δύο εβδομάδες στην Θεσσαλονίκη στο θέατρο Αυλαία από τις 9 Οκτωβρίου.

Θα ακολουθήσουν δύο πολύ σημαντικά έργα του αγγλικού θεάτρου:

«Η Εκδοχή του Browning» του Τέρενς Ράτινγκαν, που αποτελεί ένα από τα πιο ώριμα έργα του συγγραφέα, γραμμένο το 1948. Η παράσταση θα ανέβει περί τα μέσα Δεκεμβρίου και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Ακολουθεί «Η συλλογή» του Χάρολντ Πίντερ είναι το δεύτερο έργο που προγραμματίζεται για τις αρχές Μαρτίου και θα παίζεται ταυτόχρονα με το προηγούμενο. Ο τίτλος του έργου στα αγγλικά είναι The collection και μέχρι τώρα είχε υιοθετηθεί η μετάφραση “Επίδειξη μόδας”. Με αυτόν τον τίτλο θα το βρείτε στα βιβλιοπωλεία. Το έργο μιλάει για την σχέση δύο ιδιότυπων ζευγαριών που περιπλέκεται, εξαιτίας των αμφιβολιών για μια υποτιθέμενη απιστία. 

Και στα δύο έργα η μετάφραση είναι του Δημήτρη Κουβίδη, η σκηνοθεσία της Ελένης Σκότη, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Εύας Μανιδάκη και η μουσική του Σταύρου Γασπαράτου .

Σε όλες τις παραστάσεις Δημήτρης Καταλειφός λειτουργεί ως πυρήνας μιας ομάδας ταλαντούχων ηθοποιών από διαφορετικές γενιές, με δεσμούς από παλιότερες συνεργασίες και σχέσεις μαθητείας. Σ’ αυτή τη σύμπραξη μετέχουν οι: Μαρία Καλλιμάνη, Λουκία Μιχαλοπούλου, Χάρης Φραγκούλης, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Κυριάκος Ψυχάλης, Βύρωνας Σεϊραδάρης που θα παρουσιάσουν σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο – εκτός από την «Ολεάννα» του Ντέηβιντ Μάμετ που θα «ανοίξει» τη θεατρική σαιζόν.   

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b