MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πέρασε στον τελικό της Eurovision η Ελλάδα (video)

Τελικά ο Αγάθωνας και η Κόζα Μόστρα πέρασαν στον τελικό της Eurovision, σκορπώντας χαρά στον ελληνικό λαό. Είχε προηγηθεί μια γεμάτη αγωνία διαδικασία ανακοίνωσης, καθώς το όνομα Greece ανακοινώθηκε τελευταίο (χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι για τις ψήφους που πήρε το τραγούδι Alcohol is free.)

author-image Γιώργος Σμυρνής

Εκτός από την χώρα μας, στον τελικό της Eurovision του Σαββάτου πέρασαν οι Ουγγαρία, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Ρουμανία, Νορβηγία, Ισλανδία, Αρμενία, Φινλανδία και Μάλτα. Έτσι το Alcohol is free θα είναι στον τελικό που θα διεξαχθεί το Σάββατο 18 Μαΐου. Στον τελικό θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, εκ των οποίων οι είκοσι από τους δύο ημιτελικούς – δέκα από κάθε βραδιά – ενώ οι υπόλοιπες έξι, δηλαδή οι «Big Five» (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο) και η διοργανώτρια Σουηδία, μπαίνουν απευθείας στον τελικό.

Η Ελλάδα εμφανίστηκε ένατη στη σειρά μεταξύ 17 χωρών στο γήπεδο «Μάλμε Αρένα» της Σουηδίας. Η παρουσίαση των Μαρίας Κοζάκου και του Γιώργου Καπουτζίδη ήταν ξανά καλή. Η μόνη παραφωνία ήταν η τάση του Καπουτζίδη να παρακινεί το κοινό να ψηφίσει το τραγούδι της Ρουμανίας, που άρεσε στον ίδιο.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b